Volvo renkaat - Näin valitset autoosi sopivat renkaat

Volvo renkaat - Näin valitset autoosi sopivat renkaat

Volvo on erityisesti turvallisuudestaan, innovatiivisuudestaan ja viime aikoina myös ympäristöystävällisyydestään tunnettu ruotsalainen autovalmistaja. Valitse laadukkaat, pohjoismaisissa olosuhteissa suoriutuvat renkaat pitääksesi autosi turvallisuuden parhaalla mahdollisella tasolla.

Kokosimme alle muutamia suosituksia Volvon renkaiden valintaan.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Ota nämä asiat huomioon Volvon renkaiden valinnassa

Volvon laajaan mallistoon kuuluu niin pieniä kaupunkiautoja kuin suuria katumaastureita. Erilaisiin autoihin ja ajotyyleihin soveltuvat myös erilaiset renkaat, joissa korostuvat toisistaan eroavat ominaisuudet. Listasimme alle muutamia asioita, jotka kannattaa huomioida Volvon renkaiden valinnassa:

Vetotapa

Auton vetotapa on paitsi olennainen osa auton ajodynamiikkaa, myös tärkeässä roolissa rengastuksen valinnassa. Valtaosa uusista Volvoista on etu- tai nelivetoisia, mutta valikoimaan kuuluu myös takavetoisia malleja.

Erityisesti nelivetoisissa malleissa on tärkeää huolehtia, etteivät etu- ja taka-akselin rengastuksen vierintäkehät eroa toisistaan. Näin nelivetojärjestelmään ei aiheudu turhaa rasitusta, ja järjestelmä toimii suunnitellusti. 

Voit varmistua renkaiden sopivuudesta pitäytymällä Volvon valitsemassa rengaskoossa tai varmistamalla rengaskoon soveltuvuuden Nokian Renkaiden jälleenmyyjältä.

Auton käyttövoima ja teho

Volvon mallistosta löytyy niin polttomoottorilla kuin sähköisellä voimalinjalla varustettuja autoja. Autosi käyttövoima kannattaa huomioida renkaiden valinnassa, sillä se vaikuttaa muun muassa auton painoon ja tehoon.

Sähköisellä voimalinjalla varustetut Volvon mallit ovat yleensä polttomoottorilla kulkevia vastineitaan painavampia ajoakkujen suuren massan vuoksi. Tämän vuoksi renkaiden riittävä kantavuus kannattaa varmistaa valitessasi uusia renkaita. 

Myös auton tehot määräytyvät Volvon malleissa pitkälti voimalinjan mukaan, sillä tehokkaimmat mallit ovat hybridi- tai täyssähkömalleja. Korkea teho ja sähköisen voimalinjan vääntö edellyttävät pitäviä renkaita, joilla teho saadaan turvallisesti tiehen.

Täyssähköisissä autoissa kannattaa kiinnittää huomiota myös renkaiden vierintävastukseen, sillä oikealla rengasvalinnalla voit saada useita lisäkilometrejä yhdellä latauksella.


Mitkä kesärenkaat sopivat Volvoon?

Laadukkailla, omaan ajotyyliisi ja autoosi sopivilla kesärenkailla varmistat parhaat ajo-ominaisuudet. 

Listasimme alle muutamia Volvoon saatavilla olevia Nokian Tyres -rengasmalleja lyhyine esittelyineen renkaan ominaisuuksista. Kaikkia seuraavista renkaista ei kuitenkaan ole saatavilla jokaisessa rengaskoossa. 

Suosittelemme tarkistamaan autoosi saatavilla olevat rengasmallit sivun yläosasta löytyvällä hakutyökalulla tai tiedustelemalla renkaita lähimmältä Nokian Renkaiden jälleenmyyjältä.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black -sarjan kesärenkaat ovat erityisesti suorituskykyisiin henkilöautoihin suunniteltuja, premium-tasoisia kesärenkaita. 

Nokian Tyres Hakka Black 3 tarjoaa erinomaista pitoa niin märällä kuin kuivalla pinnalla, tarjoten turvallisia ajokilometrejä Suomen alati vaihtelevissa sääolosuhteissa. Renkaiden tarkka ajotuntuma on omiaan myös urheilullisempaan ajoon, mahdollistaen täsmällisen tarkat ohjausliikkeet niin mutkaisella pikkutiellä, kuin kaistanvaihdot moottoritiellä.

Tehokkailla voimalinjoilla varustetut Volvo-mallit, kuten uusimpien sukupolvien hybridit, saavat suorituskyvystään kaiken irti ainoastaan oikeanlaisilla renkailla. Pitävillä renkailla saat välitettyä autosi suorituskyvyn turvallisesti ja tehokkaasti tienpintaan, jolloin pääset nauttimaan autostasi täysin mitoin. 

Renkaista on saatavilla myös Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV, joka on varustettu korkeammalla kantavuudella ja suunniteltu erityisesti katumaasturin renkaaksi. 

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 on ympäristöystävällinen kesärengas, joka ei tingi turvallisuudesta. Tämä kesärengas takaa vakaan ja turvallisen ajokokemuksen kaikenlaisilla pinnoilla, niin märällä kuin kuivalla.

Ympäristöystävällisyys näkyy Hakka Green 3 -renkaan erinomaisessa kulutuskestävyydessä ja matalassa vierintävastuksessa. Renkaan vierintävastuksen ansiosta autosi kulkee eteenpäin pienemmällä voimalla, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän. Sähköautoissa matalampi vierintävastus näkyy entistä pidempänä kantamana yhdellä latauksella.

Renkaan kumiseoksen erinomainen kulutuskestävyys on jopa 35 prosenttia edeltäjäänsä parempi, mahdollistaen jopa 10 000 kilometriä enemmän ajoa samoilla renkailla. Säästät rahaa ja ympäristöä, kun ajat renkailla keskimäärin jopa yhden ajokauden enemmän.

Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 on kaikenlaisissa olosuhteissa vakaasti käyttäytyvä premium-tasoinen kesärengas, jossa yhdistyvät ajomukavuus, hiljaisuus ja turvalliset ajo-ominaisuudet.

Renkaassa käytetty Dry Touch 3.0 -konseptin mukainen pintakuviointi poistaa veden erittäin tehokkaasti renkaan ja tien välistä, ehkäisten vesiliirtoa. Erinomainen märkäpito tekee Hakka Blue 3 -renkaista loistavan valinnan pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin.

Volvon ajomukavuus korostuu renkaan äänitasoa madaltavien ja tasoittavien teknologioiden ansiosta. Voit nauttia hiljaisesta kyydistä myös kuluneella ja karkealla tiellä.


Mitkä talvirenkaat sopivat Volvoon? 

Laadukkaiden talvirenkaiden valinta on ennakoivan ja varovaisen ajotavan ohella eräs tärkeimpiä turvallisuustekijöitä talvikeleillä.

Nokian Renkaiden valikoimasta löydät ikonisen Nokian Tyres Hakkapeliitta -sarjan talvirenkaat sekä kitka- että nastarenkaina. Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitelluilla talvirenkailla ajat turvallisesti niin lumella, jäällä kuin sohjossa. Pääset perille olosuhteista riippumatta, kun autossasi on turvalliset talvirenkaat.

Modernit talvirenkaamme ovat paitsi turvallisia, myös ajomukavuudeltaan kehittyneitä. Hiljaisilla talvirenkaillamme saat Volvon ajomukavuudesta kaiken irti myös talvella. Löydät valikoimastamme myös erityisesti sähköautoihin suunnitellut talvirenkaat, joiden vierintävastus on matala ja kantavuus korkeampi.

Nokian Tyres Hakka-turva Volvon renkaille

Saat sekä Nokian Tyres Hakka- että Hakkapeliitta-renkaiden mukana ainutlaatuisen palvelun, Hakka-turvan. Hakka-turva korvaa sinulle uuden renkaan veloituksetta, mikäli asianmukaisessa käytössä ollut rengas rikkoutuu tapaturmaisesti. Voit lunastaa uuden renkaan missä tahansa Nokian Tyres -jälleenmyyjän pisteessä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Aktivoi Hakka-turvasi kahden viikon sisällä Hakka- tai Hakkapeliitta-renkaiden ostosta, niin saat palvelun käyttöösi. Hakka-turva on voimassa yhden vuoden ajan rengashankinnasta.

Minkä kokoiset renkaat sopivat Volvoon? 

Volvon valikoimaan on vuosien varrella kuulunut kymmenittäin erilaisia automalleja, joita on toimitettu kaikenlaisilla rengas- ja vanneyhdistelmillä. Käytä tämän sivun ylälaidasta löytyvää automerkkivalitsinta, ja valitse autosi malli ja moottori. Haku listaa kaikki rengaskoot, joilla Volvo on toimittanut valitsemaasi automallia tehtaalta. 

Autossasi ei välttämättä ole enää alkuperäistä rengaskokoa vastaavia renkaita, vaan rengaskokoa on saatettu vaihtaa esimerkiksi aiemman omistajan toimesta. Oikea rengaskoko selviää helposti tutkimalla nykyisten renkaiden sivupinnassa olevaa kokomerkintää. 

Jos kohtaat ongelmia renkaiden valinnassa tai et tiedä, minkä kokoiset renkaat autoosi tulisi valita, Nokian Renkaiden jälleenmyyjät auttavat sinua mieluusti. Jälleenmyyjämme osaavat auttaa sinua kaikissa renkaiden valintaan ja asennukseen liittyvissä asioissa ammattitaidolla.

 

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT