BMW Renkaat - Kuinka valita autoosi sopivat renkaat?

BMW Renkaat - Kuinka valita autoosi sopivat renkaat?

BMW on tunnettu saksalainen autonvalmistaja, jonka laaja mallivalikoima ulottuu käytännöllisistä kaupunkiautoista tehokkaisiin urheiluautoihin ja premium-tason edustusautoihin. 

Kokosimme parhaat vinkkimme ja suosituksemme BMW:n renkaiden valintaan. Valitse renkaat BMW:hesi mallin, valmistajan suositusten ja ajotottumustesi perusteella. Voit kysyä apua renkaiden valintaan myös lähimmältä Nokian Tyres -jälleenmyyjältäsi.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Mitä ottaa huomioon BMW:n renkaiden valinnassa?


BMW:n laaja mallisto tarkoittaa sitä, ettei yksittäinen rengasmalli ole paras valinta jokaiseen autoon ja ajotyyliin. Katso alta, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon oikean rengasmallin valinnassa:

Auton käyttötarkoitus

Auton käyttötarkoitus vaikuttaa suuresti siihen, millaiset renkaat autoon kannattaa valita. Osa BMW:n laajasta valikoimasta valikoimasta on erittäin suorituskykyisiä ja urheilullisia autoja, osan ollessa energiatehokkuudessa huippuunsa kehitettyjä käytännöllisiä kulkuvälineitä.

Rengasvalinnalla pystyt korostamaan sinulle tärkeitä ajo-ominaisuuksia. Mikäli käytössäsi on sporttinen, tehokas BMW ja arvostat täsmällistä ohjaustuntumaa, kannattaa valita urheilulliseen ajoon sopivat renkaat. Kesärengasvaihtoehtona esimerkiksi Nokian Tyres Hakka Black -sarjan renkaat tarjoavat maksimaalista pitoa ääriolosuhteissa.

Mikäli sinulle on autoilussa tärkeintä taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys, voit vaikuttaa myös näihin rengasvalinnalla. Vierintävastukseltaan matalat renkaat madaltavat auton kulutusta, ja kumiseokseltaan pitkäikäisiksi optimoidut renkaat kestävät jopa tuhansia kilometrejä keskimääräistä rengasta pidempään.

Auton vetotapa


BMW:t tunnettiin pitkään pääsääntöisesti takavetoisina autoina, mutta tämä on muuttunut vahvasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Nykyään autoja valmistetaan mallisarjasta riippuen taka-, etu- ja nelivetoisina.

Ajoneuvon vetotapa vaikuttaa ajodynamiikkaan sekä auton rengasvalintaan. Nelivetoisissa autoissa jokaisen renkaan tulisi olla pyörimiskehältään mahdollisimman lähellä toisiaan, jotta auton nelivetojärjestelmä toimii oikein. Pysymällä valmistajan ilmoittamassa rengaskoossa valitset varmasti oikean kokoiset renkaat.

Auton teho


BMW valmistaa useita eri teholuokkia edustavia autoja, taloudellisista ja energiatehokkaista autoista erittäin suorituskykyisiin ja urheilullisiin autoihin. Auton teho on syytä huomioida renkaiden valinnassa. Tehokas auto vaatii renkailta paljon, jotta teho saadaan välitettyä turvallisesti tienpintaan.

Esimerkiksi Nokian Tyres Hakka Black 3:n ovat urheilulliseen ajotyyliin ja tehokkaisiin autoihin soveltuvat kesärenkaat. Ne ovat erinomainen valinta myös päivittäiseen ajoon useille BMW-malleille. Talvirenkaista taas esimerkiksi Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 -renkaat tarjoavat varmaa pitoa BMW:llä ajoon niin kiihdytyksissä kuin kaistanvaihdoissa.

Auton paino


BMW:n valikoimaan lukeutuu suuri valikoima erilaisia malleja pienistä kaupunkiautoista suuriin katumaastureihin ja edustusautoihin.

Auton paino on tärkeä huomioitava tekijä auton renkaiden valinnassa. Renkaiden välillä on suurta eroa niiden kantavuudessa ja kuormaluokituksessa. Autosi paino asettaa niille tietyt kriteerit.

Huomioi erityisesti BMW:n sähköautoissa ajoneuvon raskas paino. Se aiheuttaa usein tarpeen korkeamman kuormaluokituksen renkaille.

Auton käyttövoima


BMW:n mallistoon lukeutuvat polttomoottoriautot, ladattavat plug-in hybridit ja täyssähköautot. Auton käyttövoima kannattaa huomioida auton renkaita valittaessa, jotta renkaiden ominaisuuksilla voidaan vastata käyttövoiman rajoitteisiin ja tarpeisiin.

Huomioi sähköautojen kanssa sähköisen voimalinjan mahdollistama korkea ja lähes välitön vääntö. Näin voit valita autoon riittävän suorituskykyiset renkaat suhteessa auton käyttövoimaan.

Mikäli taas haluat päästä yhdellä latauksella mahdollisimman pitkälle, kannattaa valita mahdollisimman alhaisen vierintävastuksen renkaat. Niillä madallat autosi kulutusta ja pidennät kantamaa.

Mitkä renkaat sopivat BMW:hen?


Nokian Tyres valmistaa useita rengasmalleja, jotka sopivat erinomaisesti BMW:n renkaiksi. Listasimme muutamia suosituimmista rengasmalleistamme. Tutustu tarkemmin, millaiseen ajotyyliin nämä parhaiten soveltuvat.

Huomioithan, ettei kaikkia seuraavista renkaista ole välttämättä saatavilla autoosi sopivassa rengaskoossa. Voit varmistaa autoosi saatavilla oleva rengasmallit helposti yllä olevalla rengashaulla, valitsemalla autosi mallin ja moottorin.

Nokian Tyres Hakka Black 3


Nokian Tyres Hakka Black -sarjan renkaat ovat erityisesti suorituskykyisiin autoihin ja parasta mahdollista ajotuntumaa. Nokian Tyres Hakka Black 3 tarjoaa äärimmäistä pitoa niin kuivalla kuin märällä pinnalla. Tarkka ja vakaa ajotuntuma yhdistettynä erinomaiseen pitoon mahdollistaa täsmälliset ja turvalliset liikkeet kaarreajossa ja kaistanvaihdoissa.

Hakka Black 3 soveltuu erityisesti tehokkaampiin BMW-autoihin, ja on erinomainen valinta myös hybridi- ja sähköautoihin. Älä anna renkaiden rajoittaa autosi suorituskykyä, vaan valitse turvallinen rengas, jolla saat autostasi kaiken irti.

Nokian Tyres Hakka Blue 3


Nokian Tyres Hakka Blue 3 on pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin suunniteltu premium-kesärengas. Se tarjoaa parhainta mahdollista ajomukavuutta ja hiljaisuutta, turvallisuudesta ja pidosta tinkimättä.

Hakka Blue 3 suoriutuu tasapainoisesti kaikenlaisissa ajo-olosuhteissa, rankkasateessa ja nopeatempoisessa ajossa kuivalla asfaltilla. Hakka Blue 3 on varma ja tasapainoinen valinta päivittäiseen ajoon. Se soveltuu erinomaisesti myös sähkö- ja hybridiautoihin.

Nokian Tyres Hakka Green


Nokian Tyres Hakka Green 3 on hyvä valinta taloudelliselle ja ympäristötietoiselle kuljettajalle. Hakka Green -renkaat mahdollistavat vihreämpää autoilua. Ne tarjoavat alhaisen vierintävastuksen ja erittäin kulutuskestävän kumiseoksen.

Matala vierintävastus tarkoittaa pienempää polttoaineen- tai sähkönkulutusta, joten pääset samalla rahalla pidemmälle. Hybrideissä ja sähköautoissa tämä tarkoittaa arvokkaita lisäkilometrejä ilman latausta.

Korkea kulutuskestävyys auttaa sinua säästämään pidentämällä renkaidesi käyttöikää. Ajat Hakka Green 3 -renkailla jopa yhden ajokauden pidempään, jolloin renkaisiin kuluu aiempaa vähemmän rahaa ja ympäristö kuormittuu vähemmän.

Talvirenkaat BMW:hen


BMW:llä ajo talvisilla teillä vaatii renkailta erityistä pitoa. Valitse autoosi nasta- tai kitkarenkaat omien ajotottumustesi ja tyypillisen ajoympäristösi mukaan.

Nastarenkaat ovat oikea valinta, kun ajat paljon jäisillä teillä ja vaativissa talviolosuhteissa. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 -nastarenkaissa on tuplanastateknologia, joka varmistaa huippuluokan turvallisuuden ja suorituskyvyn jäällä ja lumella. Keskialueen nastojen ansiosta pito säilyy kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Olkapääalueen nastat taas varmistavat pidon mutkissa ja kaistanvaihdoissa.

Kitkarenkaat tarjoavat mukavaa ja hiljaista ajoa sekä tinkimätöntä pitoa lumisilla teillä. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 -renkaiden kulutuspinnassa olevat Arctic Grip Crystals -hiukkaset tekevät renkaasta luokkansa parhaimmistoa myös jääpidossa.

Minkä kokoiset renkaat sopivat BMW:hen?


Hae tämän sivun ylälaidasta löytyvällä hakukoneella helposti omistamasi BMW:n rengaskoot. Valitse autosi malli ja moottori, niin hakukone kertoo, millaisilla rengastuksilla autoasi on toimitettu tehtaalta. Saat myös suosituksia autoosi soveltuvista renkaista.

Jos autosi rengas- tai vannekokoa on vaihdettu esimerkiksi auton edellisen omistajan toimesta, on mahdollista, että autosi rengaskokoa ei löydy listasta. Voit selvittää autossasi tällä hetkellä olevien renkaiden koon helposti renkaiden ulkoreunasta.

Mikäli et ole varma minkä kokoiset renkaat autoosi sopivat tai et tiedä, millaiset renkaat autoosi kannattaisi valita, saat apua lähimmältä jälleenmyyjältämme. Ammattitaitoiset myyjät auttavat sinua valitsemaan autoosi soveltuvat Nokian Tyres -renkaat.

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT