Ympäristön parhaaksi

Ympäristön parhaaksi

Kun säästät rahaa, säästät myös raaka-aineita ja ympäristöä. Pinnoitettu rengas säästää noin 70 litraa öljyä uuteen verrattuna. Lisäksi hiilidioksidipäästöt ovat selvästi pienemmät.

Vähemmän kasvihuonepäästöjä

Renkaiden tuotannossa syntyy väistämättä hiilidioksidipäästöjä. Pinnoittaminen pienentää renkaidesi hiilijalanjälkeä selvästi. Kun uuden renkaan valmistaminen tuottaa noin 220 kg hiilidioksidia, aiheuttaa pinnoitus vain noin 40 kg:n päästöt.

Uusi rengas
220 kg
 
Pinnoite

40 kg

 
Vähemmän öljyä -ikoni
100 l / 30 l
70 lITRAA vÄHEMMÄN ÖLJYÄ
 
Vähemmän raakamateriaaleja -ikoni

70 kg / 17 kg

53 kiloa vähemmän raakamateriaaleja
Enemmän säästöjä -ikoni

Jopa 50 %

Enemmän kustannussäästöjä
Taloudellista laatua

E-tread-tuotesarja

Nokian Tyres E-tread -tuoteperhe säästää raaka-aineita ja energiaa vielä tavallistakin enemmän. Tuotekehitystyössämme opimme kierrättämään entistäkin tehokkaammin renkaidemme ensiluokkaista pintakumiseosta. Innovatiivisten prosessien ansiosta lopputuotteen laatu pysyy korkealla tasolla.

Öljy ja kumi

Jokainen pinnoitus säästää kumia 40 kiloa uuteen renkaaseen verrattuna. Uusiutumatonta öljyä pinnoitus säästää noin 70 litraa rengasta kohti. Ja kumpikin vaikutus kertautuu kahdessa pinnoituksessa.

Ekologinen tehdas

Myös Noktop-tuotteiden valmistus on ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavaa. Pinnoitteiden valmistuksessa syntyvät liuotinhöyryt (haihtuvat hiilivedyt eli VOC-yhdisteet) kerätään talteen ja johdetaan katalyyttiseen polttolaitokseen.

Valmistuksessa tarvittava höyry tuotetaan huippumodernissa hiilineutraalissa biopolttolaitoksessa, joka hyödyntää kotimaista biopolttoainetta ja teollisuuden ylijäämämateriaalia. Näin Nokian Renkaat pienentää hiilijalanjälkeään.