Renkaiden pinnoitus: Miten renkaat pinnoitetaan uudelleen

Renkaiden pinnoitus: Miten renkaat pinnoitetaan uudelleen

Renkaiden pinnoitus on yleinen tapa pidentää raskaiden renkaiden käyttöikää. Samalla se on uusia renkaita kustannustehokkaampi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Skandinaviassa lähes kaikki linja- ja kuorma-auton renkaat pinnoitetaan uudelleen. Renkaiden pinnoitus on olennainen osa koko renkaiden hallintaprosessia ja järkevä tapa ajaa samoilla renkailla pidempään.

Huolella kehitettyjen ja optimoitujen pinnoitusmenetelmien sekä -materiaalien avulla voit käyttää renkaasi uudelleen ja uudelleen. Renkaiden pinnoitus onlisäksi turvallinen vaihtoehto uusien renkaiden ostamiselle, sillä koko pinnoitusprosessi on tarkkaan valvottu ja säädelty. Tästä syystä pinnoitettu rengas vastaa täysin uutta rengasta.

Renkaan pinnoitus pidentää sen käyttöikää

Renkaiden pinnoittamisessa vanhan renkaan kulutuspinta poistetaan, minkä jälkeen renkaaseen kiinnitetään uusi, turvallinen kulutuspinta, joka kestää jälleen seuraavan käyttöiän. Renkaan runko antaa renkaalle sen muodon ja tekee siitä tukevan sekä sopivan joustavan. Vanha rengasrunko voidaan pinnoittaa uudelleen, vaikka sen kulutuspinta olisikin ajettu loppuun.

Renkaiden pinnoitus edellyttää korkealaatuisia renkaita, jotta vanhan renkaan kulutuspinta voidaan korvata uudella. Laadukkaiden rengasrunkojen ansiosta voit pinnoittaa samat useamman kerran niiden kuluessa loppuun. Pinnoittamalla sama rengas useamman kerran, sillä voidaan ajaa jopa miljoona kilometriä.

Ympäristöystävälliset pinnoitetut renkaat

Renkaiden pinnoitus säästää rengaskustannuksissa jopa 50 %, kun sama rengasrunko pinnoitetaan kahdesti. Pienempien kustannusten lisäksi voit säästää arvokkaita raaka-aineita, joita tarvittaisiin uuden renkaan valmistukseen. Täten uudelleen pinnoitus pienentää renkaan vaikutusta ilmastoon ja vältymme tuottamasta raaka-aineita uusien renkaiden valmistamista varten. Pinnoitetut renkaat säästävät esimerkiksi 70 litraa öljyä verrattuna uuteen renkaaseen, minkä lisäksi pinnoitetun renkaan valmistuksesta syntyvä hiilijalanjälki on vain neljänneksen uudesta renkaasta.

Käytöstä poistetuista renkaista syntyvä jäte on toinen huoli, jonka pinnoittaminen ratkaisee. Renkaiden valmistaminen kuluttaa paljon energiaa, jota pinnoittamisessa tarvitaan vähemmän, kun käytössä on jo kertaalleen valmistettu rengasrunko. Nokian Renkaiden E-tread-tuotesarja säästää raaka-aineita ja energiaa entisestään kierrättämällä pintakumiseosta.

Renkaiden pinnoitusprosessi

Renkaiden valmistamiseen tarvitaan lukuisia arvokkaita raaka-aineita ja osia, joiden ei tarvitse muuttua roskaksi renkaan käytyä loppuun sen ensimmäisen käyttöiän. Erityisesti tavallisia henkilöautoja raskaampien kulkuneuvojen, kuten linja- ja kuorma-autojen, renkaista on tärkeää käyttää uudelleen niin paljon kuin mahdollista. Näin renkaiden pinnoitusprosessi etenee:

  • Tarkastus. Pinnoitusprosessi alkaa vanhan, kuluneen renkaan tarkastuksella. Vain laaturenkaat sopivat pinnoitettavaksi. Siksi halvemmat renkaat eivät aina ole kustannustehokas vaihtoehto halutessasi maksimoida renkaiden käyttöiän. Käytämme Nokian Tyres Noktop-pinnoituksessamme vain laadukkaita rengasrunkoja, jotka pinnoitetaan uudella pintakumiseoksella.

  • Raspaus. Kun vanha rengasrunko on tarkastettu ja hyväksytty, sen kulutuspinta poistetaan raspaamalla, jolloin rungon pintaan voidaan kiinnittää uusi kulutuspinta. Vanhan kulutuspinnan poistamisen jälkeen rengas tarkastetaan uudestaan jäljellä olevien vaurioiden varalta.

  • Korjaus. Renkaasta vielä löytyvät vauriot korjataan ja täytetään. Mahdolliset kolot korjataan paikkaamalla.

  • Liimaus. Renkaalle levitetään erityinen liimapinta, joka estää hapettumisen ja parantaa raakatarttuvuutta.

  • Kulutuspinnan leikkaus. Käytetyn rengasrungon uusi kulutuspinta valmistellaan kiinnitystä varten. Pinta leikataan yksilöllisesti jokaisen renkaan kehämitan mukaan.
  • Kasaus. Uusi välikumi kiinnitetään rengasrunkoon ekstruuderin läpi kulkevilla kumiliuskoilla. Tämän jälkeen uusi kulutuspinta liitetään kiinni rengasrunkoon.

  • Paisto. Kun uudelleen pinnoitettu rengas on kasattu, se pakataan paistopussiin, jonka avulla imetään pois ylimääräinen ilma. Sitten rengas on valmis paistokammiota varten, missä se saa lopullisen muotonsa. Paistokammion olosuhteet, kuten lämpötila ja paine, on säädeltävä tarkasti.

    Lopullisen tarkastuksen ja viimeistelymaalauksen jälkeen rengas on saanut uuden pinnoitteen ja on valmis tien päälle. Sama rengas voi käydä läpi pinnoitusprosessin kaksi tai jopa kolme kertaa. Tämä mahdollistaa renkaan käyttöiän pidentämisen, joka puolestaan vähentää kustannuksia sekä renkaiden ympäristövaikutuksia.

Löydä sopiva pinnoite renkaallesi 

Nokian Tyres -Pinnoitteet