Pinnoitetut renkaat: Taloudellinen vaihtoehto uusille renkaille

Pinnoitetut renkaat: Taloudellinen vaihtoehto uusille renkaille

Rengasta ei tarvitse poistaa käytöstä välittömästi sen kuluessa loppuun. Pois heittämisen sijaan rengas voidaan pinnoittaa uudella ja turvallisella pinnoitteella, joka kestää uuden käyttöiän. Pinnoitetut renkaat (toiselta nimeltään uusiorenkaat) ovat yleisesti raskaan kaluston käytössä esimerkiksi kuorma- ja linja-autoissa sekä off-road ajoneuvoissa useilla eri toimialoilla.

Lue lisää, miksi käytetyt ja uudelleen pinnoitetut renkaat ovat taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto uusille renkaille. Kerromme myös, miten Nokian Renkaat takaa ammattimaisen pinnoitusprosessimme turvallisuuden ja laadun.

Mitä on renkaiden pinnoitus?

Renkaiden pinnoittaminen on tapa käyttää vanhat ja kuluneet renkaat uudelleen niiden käyttöiän pidentämiseksi. Renkaan kulutuspinta voidaan poistaa sen kuluttua loppuun, minkä jälkeen rengasrunko saa uuden pinnoitteen.

Kaikki renkaat eivät kuitenkaan sovellu uudelleen pinnoittamiseen. Tämä riippuu vanhasta rengasrungosta ja sen laadusta. Halvat ja heikkolaatuiset rengasrungot eivät välttämättä sovi pinnoitettavaksi uudelleen, sillä ne ovat mitä luultavimmin vaurioituneet korjauskelvottomiksi. Rengasrungon ollessa ehjä, vanhan renkaan käyttöikää voidaan pidentää käyttämällä uutta pinnoitetta.

Vanhat renkaat pinnoitetaan uudelleen yleensä kerran tai kahdesti, mutta sama rengas voidaan pinnoittaa useammankin kerran rengasrungon ollessa hyvälaatuinen. Renkaalla voi olla takanaan jopa miljoona kilometriä, kun runko lopulta hävitetään sen käyttöiän päätteeksi.

Pinnoitettujen renkaiden hyödyt

 • Matalammat raaka-ainekustannukset. Renkaiden kokonaiskustannukset voivat kasvaa suuriksi, kun kalustossa on lukuisia raskaita ajoneuvoja. Siksi pinnoitetut renkaat ovat tärkeä osa fiksua ja hyvin optimoitua renkaiden elinkaaren hallintaa. Saman laadukkaan rengasrungon pinnoittaminen kahdesti voi säästää rengaskustannuksissa jopa 50 %. Pinnoittaminen on siis taloudellinen vaihtoehto uusien renkaiden hankkimiselle.

 • Pienempi vaikutus ympäristölle. Renkaiden valmistaminen vaatii paljon energiaa sekä uusiutumattomia raaka-aineita, kuten luonnonkumia. Vanhojen rengasrunkojen käyttäminen uudelleen on ympäristöystävällinen vaihtoehto uusien renkaiden ostamiselle, sillä jokainen vanhan renkaan pinnoitus säästää noin 40 kg kumia. Uudelleen pinnoittaminen säästä noin 70 litraa öljyä sekä 120 kg hiilidioksidipäästöjä yhtä rengasta kohden. Myönteinen vaikutus ympäristöön on sitä merkittävämpi, mitä useammin sama rengas pinnoitetaan uudelleen.

 • Turvallisuus. Monella on väärä kuva pinnoitetuista renkaista ja erityisesti niiden turvallisuudesta. Pinnoitetut renkaat ovat kuitenkin turvallisia ja luotettavia, kunhan pinnoituksen tekevät ammattilaiset käyttäen laadukkaita rengasrunkoja ja muita materiaaleja. Laaturenkaiden pinnoittaminen on lisäksi edullisempaa ja turvallisempaa kuin uusien, halpojen renkaiden ostaminen, sillä laadukas pinnoite on ajo- ja pito-ominaisuuksiltaan halpaa rengasta turvallisempi. Renkaiden pinnoitus on tarkkaan säädeltyä, minkä lisäksi riippumaton tutkimuslaitos testaa kunkin pinnoittamon renkaita vuosittain.

Pinnoitetun renkaan valmistus

 1. Renkaiden pinnoitusprosessi alkaa renkaiden yksityiskohtaisella tarkastuksella, jossa
  varmistetaan, että renkaat täyttävät pinnoittamiseen vaaditut laatukriteerit. Tarkan
  alkutarkastuksen tarkoituksena on löytää vikoja kuluneesta renkaasta sekä merkkejä,
  jotka voivat johtaa renkaan hylkäämiseen.

 2. Tarkastuksen jälkeen kulunut pinnoite poistetaan raspaamalla ja rengasrungon pinta
  paljastetaan uutta pinnoitetta varten. Raspausta seuraa uusi tarkastus, jossa etsitään
  aiemmin piiloon jääneitä vaurioita renkaassa.

 3. Seuraavassa vaiheessa pienet vauriot tai kolot avataan ja korjataan, jotta vanhan renkaan
  runko voidaan pinnoittaa uudelleen. Rengasrungon karhennettuun pintaan lisätään erityinen Nokian Tyres Noktop-pinnoitteiden kanssa toimiva liuos, joka estää raspatun rungon hapettumisen.

 4. Uusi kulutuspinta leikataan tarvittavien mittojen ja rengaskoon mukaan, minkä jälkeen se
  kiinnitetään välikumiin. Seuraavaksi asennetaan uusi pinnoite runkoon. Ennen pinnoitusta lisäämme ensin kiinnitysliimaa, joka yhdistää rungon ja pinnoitteen toisiinsa. Tätä liimaa voidaan levittää joko runkoon tai uuteen pinnoitteeseen. Kun tämä on tehty, pinnoite kiinnitetään runkoon. Kun on varmistettu, että pinnoite on tarkasti kiinnitetty runkoon, se mankeloidaan yhteen, jotta saadaan poistettua mahdollinen ilma niiden välistä.

 5. Seuraavaksi rengas pakataan vakuumipussiin ylimääräisen ilman
  poistamiseksi. Valmisteltu rengas siirretään paistokammioon, jonka lämpötila ja paine on
  tarkkaan säädelty.

 6. Lopullisen tarkastuksen ja viimeistelymaalauksen jälkeen pinnoitettu rengas on valmis
  käyttöön. Sama rengasrunko voi käydä tämän prosessin läpi useammin kuin kerran,
  mahdollistaen pidemmän käyttöiän, matalammat kustannukset sekä huomattavasti
  pienemmät ympäristövaikutukset.

Pinnoitetut renkaat pohjoisen oloihin

Raskaiden renkaiden on suoriuduttava vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa läpi vuoden. Tästä syystä Nokian Renkaat on kehittänyt erityisen kaksikerroksisen Cap/Base-rakenteen, joka kestää pohjoisen talviolosuhteet.

Kun renkaanvaihto ajoitetaan oikein ja ajoneuvoon vaihdetaan uudet pinnoitetut renkaat syksyllä, kulutuspinnan uloin kerros kuluu talven aikana, paljastaen kovemman kesäajoon sopivan kumiseoksen. Erityisen pinnoitteen uloin cap-kerros on valmistettu turvallista talviajoa varten. Kovempi base-kerros sopii puolestaan paremmin lämpimiin olosuhteisiin. Nokian Tyres Noktop-pinnoitusmateriaalit on varustettu innovatiivisella pintakuviolla, ja ne takaavat turvallisen ajokokemuksen myös pinnoitetuilla renkailla.

Pinnoitetut renkaat ovat jo ennestään taloudellinen ja ympäristöystävällinen valinta.

Nokian Tyres E-tread: Materiaalien innovatiivista käyttöä

Nokian Tyres E-tread-tuotesarjan renkaat minimoivat raaka-aineiden ja energian kulutusta entisestään kierrättämällä kumin tehokkaasti, kuitenkaan tinkimättä renkaiden turvallisuudesta ja laadusta.

Ryhdy pinnoitteiden jakelijaksi

Ottamalla valikoimiisi laadukkaat uusiorenkaat ja pinnoitukseen liittyvät palvelut, palvelet asiakkaitasi paremmin. Pohjoismaiden johtavan pinnoitustuotteen asentajana olet tukevalla pohjalla.

Lue lisää