Yli 80 vuoden kokemus

Yli 80 vuoden kokemus

Kesärenkaan on oltava turvallinen ja mukava ajaa keväästä syksyyn. Yli 80 vuoden kokemus maailman arvostetuimpien Nokian Hakkapeliitta –talvirenkaiden valmistamisesta näkyy ja tuntuu ympäri maailmaa myytävissä Nokian Renkaiden kesärenkaissa. Pohjoismaissa ainutlaatuinen Hakka-turva viimeistelee turvallisen ajokokemuksen.

Mediassa käydään keskustelua Nokian Renkaiden kesärengaseroista. Suomalaiselle kuluttajalle suunnatut Nokian Hakka –kesärenkaat on kehitetty toimimaan erityisesti pohjoisen kesässä.

6.10.2016 Nokian Hakka –kesärenkaat toimivat luotettavasti pohjoisen kesässä (FAQ) 
5.10.2016 Nokian Renkaiden kannanotto Aamulehden artikkeliin

Pohjoisiin oloihin räätälöidyt kesärenkaat

Maailman pohjoisimpana rengasvalmistajana kehitämme vaativiin olosuhteisiin suunniteltuja korkealaatuisia kesärenkaita, jotka tekevät ihmisten tiellä liikkumisesta turvallisempaa. Niin pohjoisessa myytävän Nokian Hakka – kesärengasmalliston kuin Keski-Euroopassa myytävän Nokian-kesärengasmalliston huipputuotteet on suunniteltu toimimaan turvallisesti ja yllätyksettömästi kaikenlaisina kesäpäivinä.

Kehitystyö ponnistaa pohjoisesta

Pitkäjänteinen tuotekehitystyö entistä turvallisempien ja ajettavuudeltaan kehittyneempien kesärenkaiden valmistamiseksi lähtee aina liikkeelle kotikentältämme pohjoisesta. Jos rengas vakuuttaa kesäkuumassa, alkusyksyn viileydessä ja piiskaavassa rankkasateessa Suomen karkeilla ja uraisilla teillä, voidaan tuote optimoida rullaamaan turvallisesti niin Keski-Euroopassa kuin muillakin maailman teillä.

Nokian Hakka- ja Nokian-kesärenkaiden erot

Nokian Renkaat tarjoaa laajan valikoiman ympäri maailmaa menestyviä kesärenkaita. Pohjoisessa myydään Nokian Hakka – kesärengasmallistoa ja siitä räätälöidään Keski-Euroopan markkinoilla myytävä Nokian-kesärengasmallisto. Nokian Hakka -kesärenkaat toimivat hyvin kaikkien ominaisuuksiensa suhteen laajalla lämpötila-alueella räätälöidyn kumisekoituksensa ansiosta. Keski-Eurooppaan valmistetuissa Nokian Renkaiden kesärenkaissa painopisteenä ovat ominaisuudet korkeammilla nopeuksilla. Nokian Hakka-kesärenkaat sopivat erityisesti pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin ja karkeammille tien pinnoille ja vastaavasti Keski-Euroopan kesärenkaat korkeampiin lämpötiloihin, korkeampiin nopeuksiin ja sileämmille tienpinnoille.

Rengas on huipputeknologinen tuote, jossa pienikin muutos rakenteessa, materiaaleissa tai kuvioinnissa voi vaikuttaa ratkaisevasti niin turvallisuus-, kestävyys kuin ajomukavuusominaisuuksiin. Esimerkiksi valmis laaturengas muodostuu useista erilaisista rakenteellisista ratkaisuista ja kumisekoituksista, joilla kaikilla on oma erityistehtävänsä. Pitkäjänteinen työ tuotteiden parantamiseksi jatkuu myös tuotteen jo ollessa markkinoilla. Rengasta kehitetään jatkuvasti niin saadun käyttäjäpalautteen kuin omien testien perusteella tuotteiden koko elinkaaren ajan.

Eri mallinimellä valmistettavat renkaat ovat erittäin harvoin keskenään teknisesti samanlaisia. Nykyään kulutuspintasekoituksia testataan ja kehitetään jatkuvasti niin eri koissa kuin pintamalleissa sekä Pohjolan että Keski-Euroopan olosuhteisiin. Kehitystyön tuloksena jokaisessa Keski-Eurooppaan suunnatussa tuotteessa on eri kulutuspinnan kumisekoitus kuin vastaavan kokoisissa pohjoismaisissa Nokian Hakka-renkaissa. Aiemmin eri tuoteryhmissä on voitu jonkin aikaa käyttää myös samaa kulutuspinnan kumisekoitusta, jos pohjoismainen ratkaisu on ollut toimiva myös Keski-Euroopan olosuhteissa.

Pohjoisessa autoileva tarvitsee renkailtaan paljon. Ei riitä, että pohjoisen tiet haastavat karkeudellaan ja uraisuudellaan, yllättävä este tiellä voi rikkoa lujarakenteisen laaturenkaankin tapaturmaisesti. Huono tuuri ja terävä päällysteen reuna, kuoppa tiessä, tai vaikkapa tietyömaalta lentänyt terävä esine tekevät tehtävänsä. Haluamme varmistaa asiakkaidemme turvallisen matkanteon myös yllättävinä hetkinä. Siksi tarjoamme Nokian Hakka – kesärengasmalliston tuotteille vuodeksi maksutta ainutlaatuisen turvan rikkoutumista vastaan. Hakka-turva korvaa korjauskelvottoman renkaan veloituksetta. Lue lisää Hakka-turvasta

Rengasvalikoimamme

Usein kysyttyä renkaista