23. marraskuu 2020 08:40 kategoriassa Yhtiöuutiset

Vuosi ilman tapaturmia – Levypyörä nousi Nokian Renkaiden mallioppilaaksi

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 23.11.2020 klo 8.40

Nokian Renkaisiin kuuluva Levypyörä on saavuttanut tärkeän merkkipaalun työturvallisuudessa: yhtiössä on mennyt vuosi ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia. Levypyörä liittyi Nokian Renkaisiin yrityskaupan myötä elokuussa 2019.

”Alussa tilanne oli se, että yhtiö oli työturvallisuuden tasossa ”tarkkailuluokalla”. Työturvallisuuden parantaminen oli ensimmäisiä asioita, joihin panostettiin, ja Levypyörän väelle annettiin todella paljon valmennusta ja kannustusta. Kaikessa tekemisessä turvallisuus on nyt ykkösprioriteetti. Tästä kuuluu kiitos koko henkilöstölle,” Levypyörän toimitusjohtaja Pasi Antinmaa kertoo.

”Onnittelut koko Levypyörän väelle! Levypyörällä on tehty hienoa työtä turvallisuuden suunnan muuttamisessa. Vuosi ilman onnettomuuksia on erinomainen osoitus siitä, että Nastolassa ollaan tosissaan kiilaamassa Suomen metalliteollisuuden eliittiin työturvallisuusasioissa,” Nokian Renkaiden työturvallisuusjohtaja Jukka Rikkinen sanoo.

Nokian Renkaiden konsernin tavoitteena on vähentää poissaoloihin johtavia työtapaturmia 20 % vuosittain. Koko konsernin työtapaturmia kuvaava LTIF-luku oli vuonna 2019 4,3 (tapaturmia / miljoona työtuntia), joten vuodesta 2015 se on laskenut 69 %. Levypyörän luvut mukaan laskettuna LTIF oli 5,0. Hyvä kehitys on jatkunut, ja seuraava välitavoite on 4,5 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti.

”Kehitys on ollut huimaa. Kun turvallisuuden parantaminen on kaikkien yhteinen päämäärä, on kehitys myös kestävällä pohjalla ja uskon sen jatkuvan myös tulevina vuosina. Turvallisuus on valinta, kuten Nokian Renkaiden turvallisuussloganissa sanotaan!", Jukka painottaa.

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja
Puh. 010 401 7327

Yhteydenottopyynnöt: Tarja Kuittinen, viestintäpäällikkö, puh. 010 401 7912