8. syyskuu 2016 14:55 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Uusi vahva erikoisrengas Nokian Rockproof vaativalle ammattilaiselle

Nokian Renkaiden uutuustuote Nokian Rockproof tarjoaa äärimmäistä kestävyyttä ammattiajoon sekä off-road harrastajille. Nokian Rockproof etenee pelottomasti louhoksissa, metsässä sekä kaivosalueella. Vankkarakenteinen uutuusrengas on väsymätön työjuhta, jonka haastavaan maastoajoon räätälöity täysiverinen kaivossekoitus kestää odottamattomatkin iskut.

Nokian Rockproof

Uusi viillonkestävä Nokian Rockproof Hybrid- kulutuspintasekoitus sekä aggressiivinen pintakuvio antavat renkaalle äärimmäisen kestävyyden rankassakin maastoajossa. Erityisesti kevytkuorma-autoihin, katumaastureihin ja off road-ajoon suunnattu Nokian Rockproof on kehitetty yhteistyössä Nokian Raskaiden Renkaiden kanssa ja ammattilaisvoimin testattu kaivoksissa ja louhoksissa Euroopan ja Pohjois-Amerikan mantereilla.

Nokian Rockproof on maailman pohjoisimman rengasvalmistajan ainutlaatuinen taidonnäyte. Renkaassa yhdistyy saumattomasti raskaiden työkonerenkaiden erikoiskestävyys ja henkilöauton renkaiden käyttömukavuus.

Nopeusluokassa Q (160km/h) tarjoiltavan uutuusrenkaan kokovalikoima Euroopassa kattaa 8 kokoa. Nokian Rockproof on kuluttajien saatavilla alkuvuodesta 2017.

Tarkka ajotuntuma, lisää käyttöikää

Optimoitu palojen tuenta tuo tarkempaa tuntumaa ja ajovakautta renkaaseen. Kaksi eri kylkikulmaa sekä palojen kyljissä sijaitseva porrastuki huolehtivat, että renkaan palat säilyvät jämäkkänä eikä uranpohja haavoitu rajummassakaan ajossa. Sivupinnan vahvistettu yläosa tarjoaa lisäsuojaa terävien kivien aiheuttamilta pisto- ja viiltovaurioilta.

Jämäkkään uutuusrenkaaseen tuodut urapohjien kivenpoistajat estävät terävien ja särmikkäiden kivien takertumisen kulutuspintaan sekä kaivautumisen renkaan rakenteeseen. Kivenpoistajat lisäävät näin renkaan käyttöikää sekä tarjoavat lisäsuojaa ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista etenkin epätasaisessa maastossa liikuttaessa.

– Sekä maastoajossa, että kaikkein vaativimmassa ammattikäytössä renkaalta vaaditaan äärimmäistä kestävyyttä, erityisesti viillonkestoa. Renkaan elinikä kovassa käytössä on usein valitettavan lyhyt. Tapaturmaiset vauriot aiheuttavat paljon kustannuksia ja renkaiden vaihtoon kuluva aika lisätyötä. Kaivoskäytöstä kehitetyn kulutuspintasekoituksensa ansiosta renkaan viillonkestävyys on ainutlaatuinen. Renkaan vahva rakenne ja aramid-sivupinnat suojelevat rengasta sivusuunnasta tulevilta vaurioilta. Tuote on kehitetty työajon tehostamiseen vaativassa ammattikäytössä, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Olli Seppälä kertoo.

Aramid Sidewall – renkaasi luotiliivit

Nokian Renkaiden kehittämä Aramid Sidewall – teknologia tuo uudenlaista kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin. Renkaan sivupintarakenne sisältää äärimmäisen vahvaa aramid-kuitua. Kuitu vahvistaa renkaan sivupintaa, jolloin se kestää entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja, jotka helposti vaurioittavat rengasta. Sivupinnan vaurio vaatii tyypillisesti uuden renkaan vaihtamisen ja hankkimisen. Aramid-kuitua hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Uutuusrenkaan uniikki Punainen Rockproof-logo sijaitsee renkaan sivupinnassa. Logo löytyy aluksi koosta 315/70R17, esiintyen mahdollisesti jatkossa myös muissa kokoluokissa.

Ääriolosuhteiden mestari

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Yhtiö edistää ja helpottaa turvallista ajamista vaativissa olosuhteissa. Se toimittaa innovatiivisia renkaita henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin koneisiin etupäässä alueilla, joiden olosuhteet kuten lumi, metsä sekä vuodenaikojen vaihtelut vaativat renkaan suorituskyvyltä erityisen paljon.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia. Nokian Raskaiden Renkaiden tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin.

Nokian Rockproof – Ultimate durability 

  • Äärimmäistä kestävyyttä vaativaan ammattiajoon
  • Jämäkkä ja tarkka ajotuntuma
  • Kivenpoistajat lisäävät käyttöikää

Pääinnovaatiot:

Nokian Rockproof Hybrid- kumisekoitus. Äärimmäinen viillonkestävyys – lisää työtunteja. Uusi Nokian Rockproof Hybrid –kaivossekoitus on räätälöity haastavaa maastoajoa ajatellen. Renkaan erinomainen viillonkesto pääsee oikeuksiinsa ammattiajossa kaivoksissa ja louhoksissa sekä off-road ajossa.

Urapohjien kivenpoistajat. Enemmän kestävyyttä. Kivenpoistajat estävät terävien kivien takertumisen renkaan kulutuspintaan sekä kaivautumisen renkaan rakenteeseen. Kivenpoistajat lisäävät renkaan käyttöikää sekä tarjoavat lisäsuojaa ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista.

Uudenlaista kestävyyttä ja suojaa:Aramid Sidewall –teknologia. Kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin tuo aramid-kuitu, joka vahvistaa renkaan sivupintaa. Kuidun ansiosta rengas kestää entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja, jotka helposti vaurioittavat rengasta.

Kokovalikoima Euroopassa:  8 kokoa alkaen LT225/75R16 ja päättyen LT315/70R17

LT225/75 R 16 115/112 Q
LT245/75 R 16 120/116 Q
LT235/80 R 17 120/117 Q
LT245/70 R 17 119/116 Q
LT245/75 R 17 121/118 Q
LT265/70 R 17 121/118 Q
LT285/70 R 17 121/118 Q
LT315/70 R 17 121/118 Q (Nokian Rockproof logo)

KÄYTTÖKOKEMUKSIA MAAILMALTA:

Operaattorina Dyer Logging –metsäyhtiössä toimiva kanadalainen Tom Brain Vancouver Islandilla, Brittiläisessä Kolumbiassa on testannut uutta Nokian Rockproof -erikoisrengasta. Tom työskentelee päivittäin erittäin haastavissa olosuhteissa hakkuutyömailla ja ajaa teillä, jotka koostuvat enimmäkseen särmikkäästä kivilouhoksesta. Viime kuukausina Tom ja hänen nelivetonsa ovat havainneet, miten Nokian Rockproof määrittelee kestävyyden uudelleen.

”Olemme ajaneet näillä renkailla noin 50 000 kilometriä, joista yli puolet sorateillä. Ajamme paljon maastossa ja aiemmin olemme ajaneet hakkuutyömaalle vain kaksi viikkoa vanhoilla renkailla, ja palanneet takaisin rikkoutuneen renkaan kanssa. Näiden 50 000 Nokian Rockproofin kanssa ajetun kilometrin aikana rengasrikkoja on ollut ehkä yksi, mikä on todella poikkeuksellista. Voin vakuuttaa, että Nokian Rockproof on erittäin kestävä rengas”, Tom toteaa.

”Erittäin poikkeuksellinen rengas” –Tom Brain

Nokian Rockproof-videolinkki:
https://youtu.be/k23qbaIii7M

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Rockproof

Video: Ennenkokematonta kestävyyttä - Nokian Aramid Sidewall – teknologia
https://youtu.be/P2yjARS7frM

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj, Tuotekehityspäällikkö Olli Seppälä, tel. +358 10 401 7549 [email protected]

Tuotehallintajohtaja Petri J. Niemi, puh. +358 10 401 7646 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokiantyres 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc