20. elokuu 2019 09:04 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaiden Yhdysvaltojen tehtaalla alkaa hallintorakennuksen rakentaminen

Nokian Renkaat, 20.8.2019 – Yhtiö valmistautuu renkaiden kaupallisen tuotannon aloittamiseen Yhdysvaltojen tehtaalla alkuvuonna 2020, toimistorakennus valmistuu ensi vuoden puolivälissä. 

Nokian Renkaat on aloittanut hallintorakennuksen rakennustyöt tulevalla Yhdysvaltojen tehtaallaan, joka on yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos Pohjois-Amerikassa. 

”Hallintorakennus varusteluineen on jälleen yksi esimerkki halustamme olla Kaakkois-Tennesseen vetovoimaisin työnantaja”, kertoo Daytonin-tehtaan Operations Director Peter Chia.  

Nokian Renkaat toteuttaa laitoksen yhteistyössä EMJ Constructionin kanssa, ja töiden on määrä valmistua vuoden 2020 puolivälissä. Tehtaalla renkaiden koevalmistus alkoi heinäkuun alussa, ja kaupallinen tuotanto alkaa ensi vuoden alussa. 

Hallintorakennuksen avokonttoritila on mitoitettu noin 100 työntekijälle. Kaksikerroksisen laitoksen kerrosala on 2 460 m2, ja siihen kuuluu toimisto- ja kokoustilojen lisäksi muun muassa kuntosali sekä sauna – yhtiön suomalaisten juurien kunniaksi. 

Tehtaalle tulee myös useita luontoelementtejä. Yksi niistä on ulkotilojen viheralue: parkkipaikan ja sisäänkäynnin välinen puutarha, johon kuuluu lampi, puita, penkkejä ja kävelypolku. Rakennuksen ulkotiloja täydentävät useat patiot. 

”Tennesseeläisenä yrityksenä olemme innoissamme mahdollisuudesta työskennellä Nokian Renkaiden kanssa”, kertoo Chas Torrence, EVP, EMJ Construction. ”Nokian Renkaat on luokkansa paras brändi ja valmistaja. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Nokian Renkaiden kanssa.”  

”Pyrimme ylittämään odotukset ja tarjoamaan henkilöstöllemme ensiluokkaisen työympäristön”, kertoo Nokian Renkaiden Construction Manager David Korda. ”Olen työurani aikana auttanut valvomaan monia teollisuuden rakennushankkeita, ja tämä on yksi vaikuttavimmista laitoksista, jonka olen nähnyt.” 

Daytonin-tehdas on merkittävä osa Nokian Renkaiden kasvustrategiaa, jolla yhtiö pyrkii kaksinkertaistamaan myyntinsä Pohjois-Amerikassa vuoteen 2023 mennessä. Laitoksen myötä yhtiö pystyy tuottamaan pohjoisamerikkalaisten kuluttajien tarpeisiin räätälöityjä premium-tuotteita, kasvattamaan asiakaskuntaansa sekä vahvistamaan suhdettaan nykyisiin asiakkaisiin.  

Kun laitos on saavuttanut 4 miljoonan renkaan vuosituotantokapasiteetin, se työllistää jopa 400 henkeä: tuotantohenkilöstöä, insinöörejä, johtajia sekä asiantuntijoita monilla keskeisillä liiketoiminta-alueilla. 

Lisätietoja Nokian Renkaiden Daytonin-tehtaasta ja paikallisista työmahdollisuuksista on osoitteessa NokianTires.com/DaytonFactory. 

Lisätietoja:

Wes Boling, Marketing Communications Manager, p. +1 629 204 0702