28. tammikuu 2021 11:00 kategorioissa Yhtiöuutiset, Tuoteuutiset

Nokian Renkaiden seuraava tavoite matkalla kohti turvallisempaa maailmaa: kokonaan ympäristöystävällisistä raaka-aineista tehty rengas vuoteen 2025 mennessä

Nokian Renkaiden premium-talvirenkaat ovat pitkään tuoneet mielenrauhaa kaikkiin talven ajo-olosuhteisiin. Tienkäyttäjien turvallisuuden lisäksi yrityksen tavoitteena on luoda kokonaisuudessaan turvallisempi maailma. Tavoite kulkee mukana kaikissa toiminnoissa läpi renkaan elinkaaren. Yksi kunnianhimoisista tavoitteista on esitellä kokonaan uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tehty konseptirengas vuoteen 2025 mennessä. 

Nokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan vuonna 1934. Se syntyi aidosta tarpeesta parantaa liikenneturvallisuutta, ja siitä lähtien Nokian Renkaiden tuotteet ovat taanneet turvalliset matkat läpi lumen, jään, sateen ja auringonpaisteen. 

“Meillä on luonnollisesti vuosikymmenien kokemus ankarista talviolosuhteista, jota hyödynnämme kehitystyössä. Jokainen uusi rengassukupolvi perustuu edellisen opeille, ja näin kehitämme jatkuvasti uusia, turvallisia tapoja sopeutua muuttuvaan maailmaan”, sanoo Anu Moisio, Nokian Renkaiden Brand Manager. 

Varsinkin nyt turvallisuus merkitsee muutakin kuin vain jokapäiväistä tiellä liikkumista. Yritykset voivat toimillaan vaikuttaa planeettamme ja kaiken täällä elävän hyvinvointiin. 

“Nokian Renkaiden renkaat valitsemalla autoilija voi tuntea tehneensä turvallisen valinnan itsensä ja läheistensä tieturvallisuutta ajatellen. Meidän kanssamme autoilija on valinnallaan lisäksi edistämässä turvallisempaa maailmaa myös laajemmin”, Moisio sanoo.   

Tahto tehdä maailmasta turvallisempi näkyy kaikissa Nokian Renkaiden toiminnoissa, tuotekehityksestä tuotantoon. Raaka-aineet hankitaan vastuullisista lähteistä, tuotannosta syntyviä päästöjä ja jätteitä vähennetään, ja logistiikka- ja myyntikanavia tarkastellaan. Kehitettävät renkaat ovat mahdollisimman polttoainetehokkaita, ja ne tehdään kestävistä, ympäristöystävällisistä raaka-aineista. Turvallisempi maailma tarkoittaa myös turvallisen ympäristön luomista työntekijöille.  

Seuraava kunnianhimoinen tavoite: uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tehty konseptirengas vuoteen 2025 mennessä 

Nokian Renkaat on vuosia suunnitellut renkaita vastuullisuuden huomioon ottaen. Tuotteissa käytetään biopohjaisia raaka-aineita, kuten rypsiöljyä, ja uusien, ympäristöystävällisten raaka-aineiden sekä kierrätettyjen materiaalien käyttöä tutkitaan aktiivisesti. Seuraava kunnianhimoinen tavoite ympäristöystävällisten renkaiden luomisessa on vuoteen 2025 mennessä esitellä kokonaan uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tehty konseptirengas. 

“Olemme tehneet alan pioneerityötä lähes 90 vuotta. Se on eliniän verran innovaatioita, joista monet ovat edelleen autoilijoiden käytössä. Uskomme, että tämä konseptirengas luo vankan pohjan parempaa tulevaisuutta rakentavalle kehitystyölle”, sanoo Olli Seppälä, Nokian Renkaiden Head of R&D. 

Lisätietoja: 

Nokian Renkaat Oyj 

Brand Manager Anu Moisio, +358 10 401 7671 
[email protected]  
 
Head of R&D Olli Seppälä, +358 40 732 3225  
[email protected]

Manager, Content & Product Marketing Teemu Sainio, +358 10 401 7296, [email protected]