27. lokakuu 2017 11:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat yhteistyökumppaniksi Suomen ensimmäiseen IRONMAN-triathlontapahtumaan

Nokian Renkaat Yhtiötiedote 27.10.2017 klo 11.00

Nokian Renkaat ryhtyy Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävien IRONMAN-triathlonkilpailujen pääyhteistyö- ja nimikumppaniksi. Ensimmäinen Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtuma järjestetään Lahdessa 30. kesäkuuta 2018. Vauhdikas laji sopii Nokian Renkaiden liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävään arvomaailmaan ja tukee samalla yrityksen brändinäkyvyyttä Suomessa ja maailmalla.  

Ironman

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen urheilukokemuksen Etelä-Suomen luonnonkauniissa järvi- ja kylämaisemissa, jossa kilpailijat ottavat mittaa itsestään ja toisistaan uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa. Lahdessa kilpaillaan puolimatkan triathlonkilpailu, jossa uintimatka on 1,9 kilometriä, pyöräilyreitti 90 kilometriä ja juoksu 21,1 kilometriä. Maileissa mitattuna reitin kokonaispituus on 70.3 mailia, mikä näkyy myös tapahtuman nimessä. Kilpailun erikoisuus on myöhäinen lähtöaika. Maaliin osallistujat saapuvat Suomen yöttömässä yössä keskiyön auringon aikaan.

Nokian Renkaiden ja Suomessa IRONMAN-brändiä edustavan Midnight Triathlon Events Finland Oy:n välinen yhteistyösopimus on monivuotinen. Kumppanuuden keskiössä ovat itse kilpailutapahtumat sekä niiden ympärille liittyvä kansallinen ja kansainvälinen oheistoiminta.

”Olemme innoissamme tästä kumppanuudesta. IRONMAN-tapahtumat ovat maailmalla erittäin tunnettuja ja positiivisessa hengessä haastavia urheilukilpailuja. Arvostettu tapahtuma sopii mielestämme äärimmäisen hyvin Nokian Renkaiden yhdeksi tärkeäksi markkinointikanavaksi. Se tarjoaa täydellisen ympäristön brändimme tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi erityisesti kesäulkolajien parissa, sanoo Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen.

”Haluamme tätä kautta myös innostaa henkilöstöämme ja kumppaneitamme huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Liikkua voi monella tapaa, myös omia rajojaan koetellen. Triathlon on lisäksi meille hyvin tuttu laji, sillä Nokian Renkaiden oma Hakkapeliitta-triathlon on kannustanut liikkumaan jo parikymmentä vuotta.”

IRONMAN-tapahtuma haastaa liikkumaan satoja tuhansia ihmisiä joka vuosi

IRONMAN-tapahtumiin osallistuu vuosittain maailmalla yli 260 000 ihmistä. Osallistujia yhdistää päättäväinen asenne sekä palava halu voittaa itsensä, selviytyä ja mennä eteenpäin. Samaa filosofiaa on noudattanut maailman pohjoisin rengasvalmistaja jo yli 80 vuoden ajan. Nokian Renkaiden menestystarina pohjautuu vaativien olosuhteiden täydelliseen tuntemiseen, jatkuvaan kehittämiseen sekä periksiantamattomaan asenteeseen.

”Haluamme tuoda Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtuman myötä esille Suomen ja suomalaisuuden parhaat puolet sekä edistää suomalaisyritysten tunnettuutta maailmalla. Nokian Renkaat on vahva, suomalaisista juurista ponnistava yritys ja se edustaa juuri niitä arvoja ja sitä laatua, jota haluamme yhdessä Suomesta viedä maailmalle. Nokian Renkaat on tapahtumalle ja sen brändille aivan täydellinen tittelikumppani”, toteaa Antti Hagqvist Finntriathlon Oy:stä. Finntriathlon omistaa Suomessa IRONMAN-brändin oikeudet.

Lahdessa ensi kesänä järjestettävään Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 1 700 osallistujaa. Tapahtuma myytiin loppuun reilussa kuukaudessa.

Lataa kuvia ja tapahtuman logo 

IRONMAN LOGO

Lisätietoja:

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen, Nokian Renkaat Oyj,
[email protected], puh. 010 401 7940  

IRONMAN 70.3 Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Antti Hagqvist, Finntriathlon Oy, [email protected], puh. 044 011 1415

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat haastavat ajo-olosuhteet. Yhtiö kehittää tuotteitaan tavoitteenaan kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Nokian Renkaat omistaa Vianor-rengasketjun, johon kuuluu noin 1 500 myyntipistettä 27 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 1,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 400. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi 

IRONMAN ja IRONMAN 70.3 ovat World Triathlon Corporation (WTC) Ltd omistamia tuotemerkkjä, joiden alaisiin tapahtumiin osallistuu vuosittain maailmalla yli 260 000 ihmistä. www.ironman.com WTC:n omistaa kiinalainen monikansallinen Wanda Sports Holdings. Ensimmäinen Suomessa järjestettävä IRONMAN –brändin alla järjestettävä tapahtuma on Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland Lahdessa 30.6.2018. Ensimmäinen tapahtuma myytiin loppuun 1,5 kuukaudessa ja osallistujia on 1 700. Suomessa IRONMAN-brändin oikeudet omistaa Midnight Triathlon Events Finland Oy, joka on Finntriathlon Oy:n tytäryhtiö. www.finntriathlon.fi