Nokian polkupyöränrenkaat –liiketoiminnan kauppa vahvistettu

1. joulukuu 2004 09:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssi-ilmoitus 1.12.2004 klo 11.00

NOKIAN POLKUPYÖRÄNRENKAAT – LIIKETOIMINNAN KAUPPA VAHVISTETTU

Nokian Renkaiden polkupyöränrenkaat –liiketoiminnon myynti vahvistettiin 30.11.2004 allekirjoitetulla sopimuksella. Myös Lieksan kiinteistön kauppa ja siihen liittyneet ehdot hyväksyttiin. Nokian polkupyöränrenkaat –liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle 1.12.2004 lähtien. Liiketoimintojen ja kiinteistön kokonaiskauppahinta oli 3,6 miljoonaa euroa.

Nokian Renkaat Oyj myi polkupyöränrenkaat-liiketoimintansa Suomen Rengastehdas Oy:lle, joka jatkaa liiketoimintaa ja sen kehittämistä Lieksassa. Myös raskaiden sisärenkaiden valmistus siirtyy uudelle omistajalle, joka toimii jatkossa Nokian Renkaiden sisärenkaiden sopimusvalmistajana. Nokian polkupyöränrenkaat -tulosyksikössä ja raskaiden sisärenkaiden valmistuksessa olevat 59 henkilöä siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.12.2004 alkaen.

Liiketoiminnan ostaja Suomen Rengastehdas Oy on Suomen Kumitehdas Oy:n tytäryhtiö. Perustettujen yhtiöiden toimialaan kuuluvat polkupyöränrenkaiden valmistuksen lisäksi kumisaappaiden, jalkineiden ja muiden kumituotteiden valmistus sekä kumin jälleenkäsittely. Yritysten pääomistajat ovat Arto Huhtinen ja Tuire Erkkilä, jotka ovat toimineet Nokian Jalkineet Oy:n johdossa.

Nokian polkupyöränrenkaat -yksikön liikevaihto vuonna 2003 oli 5,1 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,5 miljoonaa euroa.
Vuonna 2003 Lieksan tehdas valmisti 784 000 polkupyörän ulkorengasta sekä raskaiden renkaiden sisärenkaita.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja