14. maaliskuu 2011 10:46 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Noktop Hakkapeliitta D -
mestarillista pitoa raskaaseen liikenteeseenLegendaarinen Nokian Hakkapeliitta –talvirengasperhe ulottuu nyt myös pinnoitettuihin renkaisiin. 75-vuotista historiaansa juhlivan voitokkaan Hakkapeliitan sekä raskaan liikenteen ammattilaisten suosiman Noktopin liiton sinetöi uusi talvivetopinta Nokian Noktop Hakkapeliitta D, joka tuo erinomaista talvipitoa etenkin pitkän matkan rahti- ja bussiliikenteeseen.

Hakkapeliittamaisen pidon ohella uutuuspinta erottuu edeltäjistään erinomaisella kulutuskestävyydellään ja ainutlaatuisen vakaalla ajettavuudellaan, jotka on saavutettu lukuisilla ajoturvallisuutta edistävillä innovaatioilla.

Nokian Renkaiden patentoima kaksoispalakuvio avaa mahdollisuudet renkaan tiheälle poikittaislamelloinnille, joka vahvistaa pitoa sekä vedossa että jarrutuksessa. Pitkittäispitoa tehostaa myös renkaan pinnassa oleva traction booster –sahalaitakuvio. Erinomaisen talvipidon ja vakaan ajettavuuden viimeistelevät uusi pintakumiseos sekä kaksikerroksinen cap&base –rakenne.

Syvän 3D-lamelloinnin ansiosta renkaan erinomainen pito säilyy pitkään. Lamellinherättäjät renkaan kulutuspinnassa tehostavat lamellien toimintaa ja takaavat ajoturvallisuuden myös nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa.

Uutuuspinnassa on myös renkaan kulumisen seurantaa helpottavat kulumisvaroittimet. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) osoittaa numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa. Talvikulumisvaroitin (Winter Safety Indicator, WSI) kertoo, milloin renkaan talvipito-ominaisuudet ovat vahvimmillaan. Kun lumikide hiipuu pois, rengas soveltuu mainiosti kesäkeleihin.

Ympäristöystävällistä pinnoittamista ja säästöä polttoainekuluihin
Renkaiden pinnoittaminen säästää energiaa ja raaka-aineita sekä vähentää tehokkaasti CO₂-päästöjä. Kevyesti rullaava Nokian Noktop Hakkapeliitta D maksimoi säästöt talvivetopinnoille poikkeuksellisen alhaisella vierintävastuksellaan, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja pakokaasupäästöjä. Modernin pintamallidesignin ja optimoidun palajaon ansiosta uutuuspinta on myös edeltäjäänsä 3dB hiljaisempi. Kaikkien Nokian Hakkapeliittojen tavoin Nokian Noktop Hakkapeliitta D on valmistettu täysin ilman korkea-aromaattisia öljyjä.

Nokian Noktop -pinnoitteet kestävät ja pitävätNokian Renkaat on Pohjoismaiden suurin pinnoitevalmistaja. Nokian Noktop –pinnoitevalikoima suunnitellaan vaativiin oloihin ja sen tuotekehitystä ohjaavat maailman pohjoisimman rengastehtaan ainutkertainen talviosaaminen sekä kestävän turvallisuuden lähtökohta. Nokian Noktop -tuotteet tutkitaan ja testataan huolellisesti. Tuloksena ovat erinomaisesti pitävät pinnoitteet, jotka rullaavat kevyesti, säästävät polttoainetta ja kestävät kovaa kulutusta.

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj


Kuvia: www.nokianrenkaat.fi/noktophakkapeliittad