11. syyskuu 2013 06:56 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas testivoittaja Tekniikan Maailman talvirengasvertailussaUuden sukupolven nastarengas Nokian Hakkapeliitta 8 voitti Tekniikan Maailman (16/2013) tuoreimman talvirengastestin. Nokian Renkaiden uusi pohjoismainen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 oli kitkarengastestin kakkonen. Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2013) vertailussa Hakkapeliitta 8 ja Hakkapeliitta R2 kaappasivat tuplavoiton.

”Nokian on hämmästyttävä rengas jäällä”Tekniikan Maailman mukaan uusi Hakkapeliitta 8 on hämmästyttävä rengas jäällä. ”Poikkeuksellisen suuren nastamäärän ansiosta pito ja ajettavuus ovat erinomaiset silloin, kun tie on liukas. Laaturenkaiden keskinäiset erot ovat usein pieniä, mutta nyt Nokian nosti riman aivan uusiin lukemiin”, TM kirjoittaa. Hakkapeliitta 8 oli ylhäinen ykkönen kaikissa jäätesteissä: ajettavuudessa, ABS-jarrutuksessa, käsittelykokeessa ja kiihdytyksessä.

Testiraportti kertoo, että nastallinen Hakkapeliitta 8 on lumellakin erinomainen, vaikkakin asvaltilla huomaa että kehitystyön painopiste on ollut jääpidossa. ”Parasta mahdollista jääpitoa haluavalle vaihtoehtona on nyt vain Nokian”, TM toteaa. Tekniikan Maailman suuressa nastarengastestissä oli mukana kaksitoista nastarengasta koossa 205/55 R16.

Nastattomien talvirenkaiden vertailussa Nokian Hakkapeliitta R2 valtasi hopeatilan erinomaisten pito-ominaisuuksiensa, ajomukavuuden ja polttoainetehokkuuden ansiosta. ”Nokian on jäällä erinomainen kitkarengas. Sen jarrutuspito on hyvä, ja rengas ohjautuu sekä jäisillä että lumisilla teillä hallitusti väistössäkin, jopa pienessä luistossa, mikä on kitkarenkaalle erityisesti liukkaalla jäällä vaikea tehtävä”, Tekniikan Maailma arvioi. Erityiskiitoksen Hakkapeliitta R2 ansaitsee hiljaisuudesta ja testin pienimmästä vierintävastuksesta. Kitkarengasvertailussa testattiin kahdeksan kokoluokan 205/55 R16 pohjoismaista kitkarengasta.

Tuplavoitto Hakkapeliitoille VenäjältäVenäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2013) talvirengastestissä uusi Hakkapeliitta 8 oli vertailun paras lähes kaikissa osatesteissä. ”Paras pito jäällä ja lumella, etenemisominaisuudet ja alhaisin polttoaineenkulutus”, lehti kirjoittaa. Za Rulem kiittää myös nastauutuuden erinomaista ajomukavuutta sekä vakautta ja ohjautuvuutta asvaltilla.

Myös nastaton Nokian Hakkapeliitta R2 kahmaisi ykköstilan huippuluokan talviominaisuuksiensa ansiosta. Parhaat pito-ominaisuudet talvella, hyvä ajomukavuus ja ajovakaus asvaltilla sekä alhainen polttoaineenkulutus.

Talvisesongin ensimmäisessä vertailutestissä oli mukana kahdeksan nastarengasta ja seitsemän pohjoismaista nastatonta talvirengasta. Testattu koko oli 175/65 R14.

Uudistunut Hakkapeliitta-talvirengasperheYlivoimaista pitoa tuova nastarengas Nokian Hakkapeliitta 8, pohjoista mukavuutta tarjoava nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 ja jämäkkä sekä vakaa SUV-autojen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ovat Hakkapeliitta-testivoittajaperheen uusimmat jäsenet.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaassa on useita innovaatioita, jotka lisäävät talvipitoa, turvallisuutta ja ajomukavuutta. Ääritilanteiden turvallisuutta ja hallittua käytöstä kasvattaa Nokian Eco Stud 8 -konsepti. Se sisältää uuden sukupolven ympäristöystävällisemmän ankkurinastan, nastaiskua pienentävän laippamuotoilun sekä aikaisemmista Hakkapeliitta-talvirenkaista tutun nastan toimintaa tehostavan ja tiekosketusta entisestään vaimentavan Eco Stud -nastatyynyn.

Pito-ominaisuuksiltaan ylivertainen ja äärimmäisen kevyesti rullaava Hakkapeliitta 8 alittaa selkeästi heinäkuussa voimaan astuneen nastarenkaita koskevan uuden lainsäädännön tiukat ympäristövaatimukset, vaikka nastauutuudessa on keskimäärin 50 prosenttia enemmän nastoja kuin edeltäjässään Nokian Hakkapeliitta 7 -nastarenkaassa. Edistyksellistä nastateknologiaa hyödyntävän Hakkapeliitta 8:n tienkulumavaikutus on noin 12 prosenttia uuden nastalainsäädännön määrittelemää rajaa alhaisempi, mikä on todennettu viranomaisten hyväksymässä yliajotestissä.

Nokian Hakkapeliitta 8:n erinomaiset pito-ominaisuudet mahdollistivat myös uuden jäälläajon maailmanennätyksen, 335,713 km/h. Huiman maailmanennätyksen kiihdytti Pohjanlahden merenjäällä maaliskuussa 2013 Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen.

Nokian Hakkapeliitta R2 on legendaarisen Hakkapeliitta-perheen nastaton talviuutuus, jonka turvallisuusominaisuudet nostettiin huippuunsa uuden sukupolven kumisekoituksen, räätälöidyn pintamallin sekä optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen.

Vuonna 2014 tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun alan johtava talvirengasosaaja kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan. Legendaarinen Hakkapeliitta-talvirengas syntyi pohjoisen talveen vuonna 1936.

Talvirengastestit syksy 2013Tekniikan Maailma (16/2013), Suomi
Nastarenkaat, koko 205/55 R16
1. Nokian Hakkapeliitta 8
2. Pirelli Ice Zero
3. Continental ContiIce Contact
Kitkarenkaat, koko 205/55 R16

1. Michelin X-Ice XI3
2. Nokian Hakkapeliitta R2
3. Bridgestone Blizzak WS70 ja Pirelli Icecontrol
Za Rulem (9/2013), Venäjä
Nastarenkaat, koko 175/65 R14

1. Nokian Hakkapeliitta 8
2. Continental ContiIce Contact
3. Michelin X-Ice North 2

Kitkarenkaat, koko 175/65 R14

1. Nokian Hakkapeliitta R2
2. Michelin X-Ice 3
3. Continental CVC 5

Lisätietoa Nokian-talvirenkaista:

Nokian Hakkapeliitta 8
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8

Nokian Hakkapeliitta R2
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-r2

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2

Katso video uusista Hakkapeliitoista:
http://youtu.be/1KtYGth-4-k

Nokian Hakkapeliitta 8: Jäälläajon maailmanennätys 335,713 km/h:
www.nokianrenkaat.fi/jaallaajon-maailmanennatys
Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi
www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom
www.twitter.com/NokianTyresCom
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc