20. tammikuu 2017 09:01 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Lisää kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin:

Estä rengasvahinko ennalta - Aramid-vahvistetut sivupinnat suojaavat tehokkaasti vaurioilta

Huoleton pysäköinti jalkakäytävän reunaan tai yllättävään kuoppaan osuminen maantiellä voi vaurioittaa auton rengasta pahoin. Myös terävä hiekoitussepeli voi vahingoittaa rengasta tehden siitä ajokelvottoman. Mikäli rengas on kokenut kovan, viiltävän iskun, se on syytä heti tarkastuttaa rengasliikkeessä. Vaurio renkaan sivupinnassa vaatii yleensä uuden renkaan hankkimisen ja vaihtamisen.

Nokian Tyres Aramid Sidewall

Nokian Renkaiden kehittämä Aramid Sidewall – teknologia tuo uudenlaista kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin. Renkaiden sivupintasekoituksessa käytetty vahva synteettinen Aramid-kuitu vahvistaa renkaan sivupintaa. Kuidun ansiosta rengas kestää entistä paremmin iskuja ja viiltoja, jotka helposti rikkoisivat renkaan keskeyttäen matkanteon.

Lisäarvoa asiakkaille

Nokian Renkaat tehostaa kehittämänsä Aramid-sivupintateknologian hyödyntämistä vaihtelevaan ja vaativaan käyttöön suunnatuissa katumaasturirenkaissa. Lisäturvaa tarjoava ja kestävyyttä parantava ainutlaatuinen Aramid–teknologia on saatavilla entistä laajemmin vuoden 2017 alusta alkaen. Teknologiaa hyödynnetään jatkossa myös Nokian Hakkapeliitta LT–talvirenkaissa ja Nokian Rotiiva–kesärenkaissa.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta SUV-kuljettajilta ja keksintömme on todettu käytännössä toimivaksi. Ainutlaatuinen lisäkestoa tuova ominaisuus tarkoittaa enemmän huolettomia kilometrejä kuluttajille. Tapaturmaiset rengasvauriot voivat aiheuttaa paljon kustannuksia, mutta rengasta sivusuunnasta tulevilta iskuilta suojeleva Aramid-sivupinta voi estää vahingon kokonaan, kertoo Nokian Renkaiden tuotehallintajohtaja Petri Niemi.

– Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti. Tavoitteenamme on myös jo markkinoilla olevien laatutuotteidemme ominaisuuksien parantaminen ja lisäarvon tuottaminen kuluttajille ja jälleenmyyjillemme, Niemi toteaa.

Ensi kertaa testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarenkaassa hyödynnetty Aramid-sivupintarakenne kestää kulutusta ja viiltoja poikkeuksellisen hyvin. Sivupintarakenteen sisältämää äärimmäisen vahvaa kuitua hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Jokaisen Aramid-teknologiaa sisältävän tuotteen sivupinta on merkitty Aramid-logolla. Vuoden alusta laajennettu Aramid teknologiaa hyödyntävä tuotevalikoima on seuraava:

Aramid Sidewall-teknologia käytössä 1.1.2017:

Nokian Hakkapeliitta LT2 
Nokian Rockproof 
Nokian Rotiiva AT Plus & Nokian Rotiiva AT 
Nokian Rotiiva HT

Aramid Sidewall-teknologiaa jo hyödyntävät tuotteet:

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV 
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV 
Nokian Hakkapeliitta 9 SUV
Nokian Hakka Black SUV 
Nokian Hakka Blue SUV

Ennen kokematonta kestävyyttäkatso video

Katso -näin toimii Nokian Aramid Sidewall-teknologia

Nokian Renkaat – maailman pohjoisin rengasvalmistaja

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj, Tuotehallintajohtaja Petri J. Niemi, puh. +358 10 401 7646 [email protected]

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 [email protected]