26. toukokuu 2020 22:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Jukka Moisio nimitetty Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi

Nokian Renkaat Oyj Sisäpiiritieto 26.5.2020 klo 22.00

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt Jukka Moision Nokian Renkaiden toimitusjohtajaksi alkaen 27.5.2020. Hille Korhonen eroaa yhtiön palveluksesta toimittuaan Nokian Renkaiden toimitusjohtajana kolmen vuoden ajan ja sitä ennen yhtiön hallituksen jäsenenä, rakentaen yhtiön menestystä sen koti- ja kasvumarkkinoilla.

Jukka Moisiolla on vahva kokemus kansainvälisten yhtiöiden johtamisesta. Hänen viimeisin tehtävänsä oli Huhtamäki Oyj:n toimitusjohtajana. Tätä ennen hän oli Ahlstrom Oyj:n toimitusjohtaja.

“Olen erittäin iloinen siitä että Jukka Moisio aloittaa Nokian Renkaiden johdossa“, sanoo Jukka Hienonen, Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja. “Jukka Moisiolla on vahva näyttö pörssiyhtiöiden menestyksekkäästä johtamisesta ja parantamisesta, ja hänen johdollaan yhtiöt ovat luoneet vahvaa taloudellista tulosta ja omistaja-arvon nousua. Hänellä on myös syvä ymmärrys Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoista, jotka ovat Nokian Renkaiden keskeiset kasvumarkkinat. Jukka Moisiolla on kokemusta ja osaamista johtaa yhtiö sen seuraavaan kehitysvaiheeseen.”

“Hille Korhosella on ollut tärkeä rooli Nokian Renkaiden rakentamisessa: ensin hallituksen jäsenenä, ja viimeisten kolmen vuoden aikana toimitusjohtajana. Viime vuodet ovat olleet intensiivisiä investointivuosia, joiden aikana yhtiö on rakentanut tehtaan Yhdysvaltoihin, osana yhtiön tavoitetta kaksinkertaistaa myynti Pohjois-Amerikassa. Koko hallituksen puolesta haluan kiittää Hilleä hänen johtajuudestaan ja panoksestaan yhtiön hyväksi”, sanoo Hienonen.

"On hienoa tulla nimitetyksi Nokian Renkaiden johtoon. Nokian Renkaat on hyvä yhtiö, jolla on loistavat tuotteet, arvostettu brändi ja johtava asema sen kotimarkkinoilla, sekä paljon mahdollisuuksia kehittymiseen. Odotan työskentelyä Nokian Renkaiden tiimin kanssa ja että pääsemme luomaan tulevaisuuden menestystä yhdessä nykyisten ja tulevien asiakkaiden kanssa”, toteaa Jukka Moisio.  

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja

Mediayhteydenotot ja haastattelupyynnöt: [email protected], puh. 010 401 7912 (Tarja Kuittinen)

Jukka Moisiosta

Syntynyt: 1961

Kansallisuus: Suomi

Kauppatieteiden maisteri, MBA

Keskeinen työkokemus:

- Huhtamäki Oyj, toimitusjohtaja 2008-2019

- Ahlstrom Oyj, toimitusjohtaja 2004-2008

- Ahlstrom Oyj, useita eri tehtäviä 1991-2004

- McKinsey & Company, konsultti 1989-1991

Luottamustehtävät:

Paulig Group, hallituksen jäsen 2019-

Sulapac Oy, hallituksen jäsen 2019-

Atria Oyj, hallituksen jäsen 2014-

 

Jakelu: Nasdaq Helsinki, media, www.nokiantyres.com