7. helmikuu 2017 10:47 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Arktista tietotaitoa:

Järeä Nokian Hakkapeliitta 44 -talvirengas on uusin äärimmäisten olojen huipputuote Nokian Renkaiden ja Arctic Trucksin yhteistyössä

Pohjoisen talven ääriolosuhteet vaativat erityisosaamista. Sen tietävät myös maailman pohjoisin rengasvalmistaja Nokian Renkaat ja islantilainen erikoisajoneuvovalmistaja Arctic Trucks. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä haasteellisten talviolosuhteiden taltuttamiseksi jo useita vuosia. Lumen ja jään asiantuntijoiden yhteistyön uusin tulos on Nokian Hakkapeliitta 44 -talvirengas. 

Nokian Hakkapeliitta 44

Nokian Hakkapeliitta 44 on kotonaan ankarissa talviolosuhteissa 

Arktisissa olosuhteissa on tärkeää voida luottaa renkaaseen ja tietää, ettei matka katkea rengasrikon tai ylitsepääsemättömän maaston vuoksi. Arctic Trucksin erikoisajoneuvoja käytetään mm. Etelämantereen tutkimusmatkoilla, joten myös renkaalta vaaditaan paljon. Siksi uutuus Nokian Hakkapeliitta 44 ottaa talven tosissaan. Se on suunniteltu kovaan käyttöön ankarissa olosuhteissa, joissa se liikkuu kuin kotonaan.

Arctic Trucksin valmistamiin eritysajoneuvoihin räätälöity Nokian Hakkapeliitta 44 loistaa pidollaan ja kestävyydellään. Painoa järeällä uutuudella on noin 70 kiloa, ja sen halkaisijan mitta on yli metrin. Reilusta koostaan huolimatta rengas etenee määrätietoisesti myös syvässä lumessa. 

  • Renkaan pinnan keskialueen urien jyrkkä 40 asteen V-muoto on optimoitu puhdistamaan uria lumesta ja loskasta tehokkaasti. Myös renkaan pinnan leveys sekä valtava ilmatila takaavat alhaisen pintapaineen ja näin erinomaisen etenemisen pehmeällä alustalla. Lumesta ei todellakaan ole vastusta tälle renkaalle, kertoo Kalle Kaivonen, R&D Manager Nokian Raskailta Renkailta. 

Jääpitoa ja tarkkaa ajettavuutta ääritilanteissa

Nokian Hakkapeliitta 44 käyttäytyy tarkasti ja sopuisasti kaikilla pinnoilla. Renkaan tuetut olkapääpalat tasopainottavat ajokäytöstä ääritilanteissa, ja tuettu keskiripa antaa tarkan ohjaustuntuman maantieajoon. Renkaaseen räätälöity uutuus Nokian Tyres Polar Expedition -kulutuspintasekoitus yhdistää ensiluokkaisen talvipidon äärimmäisessä kylmyydessä loistavaan kulumiskestävyyteen. Nokian Hakkapeliitta 44 on nastoitettavissa, ja siitä löytyy yhteensä 172 nastareikää. Pääasiallinen käyttö on kuitenkin ilman nastoja.

Nokian Hakkapeliitta 44 aloittaa uuden luvun kahden arktisten alueiden ekspertin yhteistyössä. Rengas on saatavilla koossa LT475/70 R17 ja se on tarkoitettu erityisesti Arctic Trucksin valmistamiin SUV-tyyppisiin 4x4-ajoneuvoihin. Tuotteen valmistus aloitetaan lähikuukausina, ja se myydään yksinoikeudella Arctic Trucksin kautta. 

  • Nokian Hakkapeliitta 44 on rengas, jota olemme odottaneet. Arctic Trucks tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja ratkaisuja 4x4-ajoneuvoille, ja renkaan avulla voimme jatkaa erinomaisten tutkimusajoneuvojen kehittämistä. Ajoneuvojamme käytetään maailman ankarimmissa ympäristöissä: jäätiköillä, Etelänavalla ja Euraasian pohjoisimmissa osissa. Yhteistyö Nokian Renkaiden kanssa on johtanut hyviin tuloksiin, ja odotamme paljon myös tältä uudelta renkaalta, sanoo Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director, Arctic Trucks Islanti.

Nokian Renkaat ja Arctic Trucks jatkavat äärimmäisten talviolosuhteiden taltuttamista 

Nokian Hakkapeliitta 44 on jatkoa vuonna 2014 alkaneelle tarinalle. Tuolloin julkistettiin Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35, joka on järeisiin nelivetoautoihin suunnattu Hakkapeliitta-talvirengas. Rengas oli ensimmäinen yhteistyön aikaansaama tuote, vaikka kaupallista yhteistyötä yritykset olivat tehneet pitkään jo ennen sitä.

Yhteistyö onkin luonnollinen jatkumo molempien yritysten tarinalle. Arctic Trucksin historia ulottuu vuoteen 1990, jolloin Toyota aloitti Islannissa neliveto- ja katumaastureiden modifioinnin. Nykyään Arctic Trucks on alan johtava asiantuntija, joka on erikoistunut erilaisten 4 WD-autojen kehittämiseen vaativaan maastoajoon.

Nokian Renkaat taas kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan jo vuonna 1934. Nokian Hakkapeliitta on yksi maailman tunnetuimpia talvirengasmerkkejä ja jo legenda alueilla, joissa todellinen talvi on tuttu. Innovatiiviset Nokian-merkkiset renkaat – sekä henkilöautoihin, kuorma-autoihin että raskaaseen kalustoon – ovat parhaimmillaan lumella, vaikeissa olosuhteissa ja vaativissa ajotilanteissa.

Nokian Hakkapeliitta 44 

  • Koko: LT475/70 R17
  • Urasyvyys: 18 mm
  • Halkaisija: 1100 m
  • Paino: n. 70 kg
  • Maksimipaine: 240 kPa, flotation-tarkoitukseen n. 160 kPa

Kuvat: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta44_photos

Video: https://youtu.be/rcnIFhV5xJE

Lisätietoa:

Kalle Kaivonen, R&D Manager, Nokian Raskaat Renkaat [email protected], +358104017357

Petri J. Niemi, Head of Product and Price Management, Nokian Renkaat [email protected], +358104017646

Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director, Arctic Trucks Islanti [email protected], +354 5404915