Palveluiden käyttöehdot

Hakka-turvan ehdot

Hakka-turva on Nokian Hakka ja Nokian Hakkapeliitta -rengassarjan mukana tuleva ainutlaatuinen palvelu, joka takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

 • Hakka-turva on käytössäsi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.
 • Palvelu edellyttää Hakka-turvan aktivoimista kahden (2) viikon sisällä renkaiden ostopäivästä.
 • Aktivointi voidaan suorittaa myös soittamalla numeroon 0800 93911. Asiakkaan tulee tällöin antaa Nokian Renkaiden edellyttämät, palvelua varten tarvittavat tiedot.
 • Hakka-turva on ajoneuvokohtainen ja voimassa enintään yhden vuoden ajan renkaiden ostopäivästä, enintään neljän (4) mm:n urasyvyyteen saakka. Edellytyksenä on ostokuitti tai muu todiste renkaiden ostohetkestä.
 • Mikäli rengas voidaan turvallisesti paikata, sitä ei vaihdeta uuteen. Renkaan paikkauskustannukset eivät kuulu turvan piiriin.
 • Turva ei kata rengasrikon yhteydessä mahdollisesti rikkoutunutta vannetta tai muita välittömiä tai välillisiä vahinkoja.
 • Rengas on asennettu asianmukaisesti ETRTO/STRO-rengasnormin sallimalle vanteelle.
 • Renkaassa on käytetty autonvalmistajan suosittelemaa ilmanpainetta, eikä sitä ole ylikuormitettu.
 • Rengasta on käytetty normaaleissa olosuhteissa. Autourheilu, hälytysajoneuvokäyttö tai niihin rinnastettava toiminta on rajattu vakuutuksen ulkopuolelle.
 • Rengasrikko ei ole aiheutunut ajoneuvon viasta, virheellisestä käytöstä, ilkivallasta tai varkaudesta.
 • Turva ei kata nastavaurioita tai nastoista johtuvia vaurioita.
 • Tuotevakuutuksesta vastaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola.
 • Hakka-turva on voimassa seuraaville 1.3.2024-28.2.2025 välisenä aikana Suomesta, Ruotsista ja Norjasta ostetuille talvi- ja kesärenkaille: Nokian Tyres Hakka Black 3, Nokian Tyres Hakka Black 3 (including SilentDrive sizes), Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV, Nokian Tyres Hakka Blue 3, Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV, Nokian Tyres Hakka Green 3, Nokian Tyres Hakka Van, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta 9, Nokian Tyres Hakkapeliitta 9 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta LT3, Nokian Tyres Hakkapeliitta C4, Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4

Hakka-turvan tiepalvelun ehdot

Nämä ehdot koskevat renkaita, jotka on ostettu ennen 1.3.2023 ja rekisteröity Hakka-turvaan kahden viikon sisällä ostopäivästä.

Hakka-turvan tiepalvelu varmistaa perillepääsyn pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu, soitto riittää, ja tiepalvelu saapuu avuksesi. Hakka-turvan tiepalvelu tarjoaa rekisteröityneille asiakkaille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa teknistä apua ja tiepalvelua, kuten renkaanvaihdon tai hinauksen lähimpään Nokian-renkaita myyvään liikkeeseen. Palvelu on saatavissa 24 tuntia vuorokaudessa.

 • Palvelu edellyttää Hakka-turvan aktivoimista kahden (2) viikon sisällä renkaiden ostopäivästä.
 • Aktivointi voidaan suorittaa myös soittamalla numeroon 0800 93911. Asiakkaan tulee tällöin antaa Nokian Renkaiden edellyttämät, palvelua varten tarvittavat tiedot.
 • Tiepalvelu käynnistyy 24 tunnin kuluttua Hakka-turvan rekisteröitymisestä. Soita Hakka-turvan tiepalveluun 0800 93911 saadaksesi hinauksen ja muun tarvittavan teknisen avun.
 • Hakka-turvan tiepalvelu kattaa vain puhelinnumeron 0800 93911 kautta tilatut palvelut. Muuta kautta tilattuja hinaus- tai muita palveluja ei korvata.
 • Mikäli renkaita ei saada korjattua tai vaihdettua saman päivän aikana, Hakka-turvan tiepalvelu korvaa joko: Vuokra-auton (A-B-luokka, enintään 3 vrk, ei sisällä polttoainekustannuksia), majoituksen keskitason hotellissa (enintään 2 yötä) kaikille auton matkustajille, mikäli kotimatka on yli 80 km ja asiakas ei käytä muita palveluja, linja-auto-, juna- ja taksimatkat sekä lennon, mikäli kotimatka on yli 600 km, sisältäen korjatun auton noudon linja-autoa tai junaa käyttäen.
 • Sovellettavan lain sallimissa rajoissa Nokian Renkaiden vastuu palvelun näiden ehtojen vastaisesta suorittamisesta rajoittuu palvelun uudelleen suorittamiseen ilman aiheetonta viivytystä. Aiheutuneita vahinkoja ei korvata.
 • Kaikissa tapauksissa Nokian Renkaiden maksettavaksi tulevien, Hakka-turvan tiepalvelusta aiheutuvien kulujen määrä on aina enintään 500 euroa tiepalvelun ja hinauksen lisäksi.
 • Hakka-turvan tiepalvelu on voimassa 1.3.2022-28.2.2023 välisenä aikana Suomesta, Ruotsista ja Norjasta ostetuille talvi- ja kesärenkaille: Nokian Tyres Hakka Green 3, Nokian Tyres Hakka Blue 2, Nokian Tyres Hakka Blue 3, Nokian Tyres Hakka Blue 2 SUV, Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV, Nokian Tyres Hakka Black 2, Nokian Tyres Hakka Black 2 SUV, Nokian Tyres Hakka Van, Nokian Tyres Hakkapeliitta 9, Nokian Tyres Hakkapeliitta 9 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV, Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta R3, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV, Nokian Tyres Hakkapeliitta R3 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV, Nokian Tyres Hakkapeliitta LT 3, Nokian Tyres Hakkapeliitta C3, Nokian Tyres Hakkapeliitta C4, Nokian Tyres Hakkapeliitta CR3, Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4.

Hakka-tyytyväisyyslupauksen ehdot

Jos et ole tyytyväinen Nokian Hakka –kesärenkaisiisi, olet oikeutettu palauttamaan renkaat ja vaihtamaan ne. Lupaus koskee renkaita, jotka on ostettu ja asennettu Nokian Hakka -tyytyväisyyslupaukseen sitoutuneen Nokian Renkaiden jälleenmyyjän luona.

 • Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen Nokian Hakka-kesärenkaisiinsa, ne voi palauttaa ja vaihtaa toisiin 14 päivän kuluessa ostopäivästä siinä liikkeessä, josta ne on ostettu. Samalla tulee esittää alkuperäinen ostokuitti.
 • DSI-kulumisvaroittimen (Driving Safety Indicator) numero 8 on oltava täysin näkyvissä kaikissa palautettavissa renkaissa.
 • Uusien renkaiden vaihto ja asennus ovat asiakkaalle maksuttomat.
 • Jos asiakas vaihtaa alkuperäistä kalliimpaan tai edullisempaan rengassarjaan, hintaero tasataan lisämaksulla tai hyvityksellä.
 • Etu edellyttää, että renkaat on ostettu ja asennettu Hakka-tyytyväisyyslupaukseen sitoutuneella jälleenmyyjällä.
 • Tyytyväisyyslupaus on kertaluonteinen ja ajoneuvokohtainen.
 • Hakka-tyytyväisyyslupaus on voimassa seuraaville 1.3.2023-29.2.2024 välisenä aikana Suomesta, Ruotsista ja Norjasta ostetuille kesärenkaille: Nokian Tyres Hakka Black 3, Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV, Nokian Tyres Hakka Blue 3, Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV, Nokian Tyres Hakka Green 3, Nokian Tyres Hakka Van

Hakka-turvan muut yleiset ehdot

 • Näillä ehdoilla ei rajoiteta pakottavan lainsäädännön asiakkaalle antamia oikeuksia.
 • Nokian Renkailla on oikeus käyttää alihankkijoita palvelujen toimittamisessa, ja luovuttaa heille asiakkaasta, ajoneuvosta ja renkaista sellaiset tiedot, jotka voivat olla tarpeen palvelujen suorittamiseksi.
 • Asiakkaalla on oikeus kieltää Nokian Renkaita käyttämästä häntä koskevia henkilötietoja suoramarkkinointiin sekä markkinointi- ja mielipidetutkimuksiin.
 • Nokian Renkailla on oikeus tallentaa palveluiden asiakaspalvelupuhelut sekä muu viestintä mahdollisesti syntyneiden sopimuksien todentamiseksi, palvelun laadun tarkkailemista ja kehittämistä varten sekä asiakaspalvelun kehittämiseksi.
 • Palveluihin sovelletaan joko Suomen, Ruotsin tai Norjan lakia riippuen siitä, mistä näistä maista rengassarja on ostettu. 
 • Palvelujen asiakasrekistereiden tietoja käsitellään mm. asiakassuhteen hoitamisessa ja markkinoinnissa.
 • Asiakas vastaa kirjattujen tietojen oikeellisuudesta. Asiakkaan on ilmoitettava viipymättä Nokian Renkaille tietojensa muutoksista.

Intuitu-mobiilisovelluksen käyttöehdot

INTUITU-MOBIILISOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT

Versio 1.1, 24.05.2023

1. KÄYTTÖEHTOJEN SOVELTAMISALA

1.1. Nokian Renkaat Oyj, jonka kotipaikka on Pirkkalaistie 7, 37100 Nokia, Suomi (jäljempänä ”Nokian Renkaat”) on erikoistunut renkaiden valmistukseen ja renkaisiin liittyvien palveluiden tuottamiseen.

1.2. INTUITU-mobiilisovellus (”Sovellus”) on mobiilisovellus, jonka kautta Nokian Renkaat toimittaa Sovelluksen käyttäjälle (”Käyttäjä”) tietoa renkaista sekä tarjoaa Käyttäjälle määritettäviä hälytyksiä sekä muita renkaisiin liittyviä palveluita (”Palvelut”), kuten renkaiden rekisteröinnin. Käyttäjällä tarkoitetaan ketä tahansa henkilöä, joka käyttää Palvelua joko omiin henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa tai edustamansa kaupallisen yhteisön (”Yritys”) puolesta. Palvelun kautta tarjottavia tietoja ovat esimerkiksi tiedot rengaspaineesta ja renkaan lämpötilasta sekä näihin liittyvät, määriteltävät hälytykset.

1.3. Sovellus on osa INTUITU-järjestelmää, joka sisältää Sovelluksen lisäksi myös anturit, jotka on kiinnitetty tiettyihin Nokian Renkaiden tai sen tytäryhtiöiden valmistamiin Nokian Renkaat -merkkisiin renkaisiin (”Antureilla varustetut renkaat”). Anturit yhdistetään Sovellukseen Bluetooth-yhteyden kautta.

1.4. Näitä Palvelun yleisiä käyttöehtoja (”Käyttöehdot”) sovelletaan Palvelun käyttöön sekä siihen tehtäviin päivityksiin.

1.5. Palvelua koskevia ehtoja sovelletaan seuraavassa järjestyksessä: (1) pakottava lainsäädäntö, (2) Käyttäjän tai Käyttäjän edustaman Yrityksen kanssa sovitut erityisehdot (mikäli olemassa) ja (3) nämä Käyttöehdot.

1.6. Palvelua koskeva sitova käyttösopimus syntyy, kun Käyttäjä hyväksyy nämä Käyttöehdot joko Sovelluksessa tai muutoin. Palvelun käyttösopimus pysyy voimassa niin kauan kuin Käyttäjä käyttää Sovellusta.

1.7. Hyväksymällä nämä Käyttöehdot Käyttäjä sitoutuu niihin paitsi omasta, myös edustamansa Yrityksen puolesta. Näiden Käyttöehtojen viittaukset Käyttäjään koskevat myös Käyttäjän edustamaa Yritystä.

1.8. Antureilla varustettujen renkaiden myyntiä ja toimitusta koskee erillinen sopimus.

2. PALVELUN KÄYTTÄMINEN

2.1. Käyttääkseen Sovellusta Käyttäjän on rekisteröidyttävä Palveluun verkossa toimivan rekisteröintiprosessin kautta ja perustettava käyttäjätili. Rekisteröinti tehdään syöttämällä pyydetyt tiedot Sovellukseen. Rekisteröinnin yhteydessä annettaviin tietoihin sisältyvät Käyttäjän yhteystiedot.

2.2. Rekisteröityessään Käyttäjä vahvistaa lukeneensa ja ymmärtäneensä sekä INTUITUn Tietosuojaselosteen että nämä Käyttöehdot, sekä hyväksyvänsä nämä Käyttöehdot ja sitoutuvansa noudattamaan niitä Palvelua käyttäessään.

2.3. Palvelu vahvistaa Käyttäjän sähköpostiosoitteen rekisteröitymisen yhteydessä lähettämällä sähköpostiviestin annettuun osoitteeseen. Käyttäjä saa sähköpostiviestissä koodin, joka Käyttäjän tulee syöttää Sovellukseen vahvistaakseen ja todentaakseen aiemmin ilmoittamansa sähköpostiosoitteen (kaksinkertainen suostumus).

2.4. Voidakseen käyttää Palvelua Käyttäjän on omalla kustannuksellaan hankittava

i. mobiililaite (jonka käyttöjärjestelmä on yhteensopiva Nokian Renkaiden julkaiseman ja ajoittain päivittämän määrityksen mukaisesti),

ii. yhteensopivaan mobiililaitteeseen asennettu Sovellus,

iii. Sovelluksen rengasanturiominaisuuksien käyttöä varten Antureilla varustetut renkaat, jotka on asennettu Käyttäjän ajoneuvoon,

iv. internetyhteys Sovelluksen online-ominaisuuksien rekisteröintiä ja käyttöä varten, sekä

v. Sovelluksen älyrengasominaisuuksien käyttöä varten Bluetooth-yhteys, jolla Sovellus yhdistetään laitepariksi Antureilla varustettujen renkaiden kanssa.

2.5. Käyttäjällä on oikeus käyttää sovellusta niin kauan kuin (i) Käyttäjällä on aktiivinen käyttäjätili ja (ii) Käyttäjä täyttää näiden Käyttöehtojen ja mahdollisten muiden Palveluun liittyvien ja/tai Nokian Renkaiden tai sen tytäryhtiöiden kanssa solmittujen sopimusten velvoitteet.

2.6. Sovellus voidaan ladata useille mobiililaitteille, joista jokainen tulee liittää erikseen laitepariksi Antureilla varustettujen renkaiden kanssa Sovelluksen kautta.

2.7. Nokian Renkaat voi tarjota Käyttäjälle Palvelun osana ja/tai Palvelun yhteydessä muita Palveluita tai tuotteita, joista voidaan periä maksua.

2.8. Rekisteröityessään Palveluun tai käyttäessään Palvelua Käyttäjä voi erikseen antaa Nokian Renkaille tai sen ulkopuolisille kumppaneille, joiden toiminta liittyy Nokian Renkaiden toimintaan Palvelun osana, luvan hyödyntää Käyttäjän yhteystietoja, jotka syntyvät Palvelusta, lähettääkseen Käyttäjälle markkinointiviestejä tai muuta kaupallista viestintää koskien Nokian Renkaiden tai sen ulkopuolisten kumppaneiden muita tuotteita tai Palveluja.

2.9. Käyttäjän on Sovellusta käyttäessään noudatettava aina soveltuvaa lainsäädäntöä, säädöksiä ja viranomaispäätöksiä, kuten moottoriajoneuvon käyttöä koskevia lakeja. Käyttäjä on vastuussa Palvelun käytöstä sovellettavien lakien mukaisesti.

3. PALVELUN SAATAVUUS JA SISÄLTÖ

3.1. Palvelu on yleensä Käyttäjän saatavilla ympäri vuorokauden, paitsi silloin kun Palvelun ohjelmistopäivitykset, muutokset ja ylläpito sekä muut tekniset ja toiminnalliset syyt voivat poikkeuksellisesti aiheuttaa katkoksia Palveluun näiden toimenpiteiden ajaksi. Käyttäjä hyväksyy, että Palvelussa voi esiintyä katkoksia ja epäkäytettävyyttä. Nokian Renkaat voi tarjoaa ohjelmistopäivityksiä täysin oman harkintansa mukaan, eikä Nokian Renkaat anna mitään takuita niihin liittyen.

3.2. Käyttäjä hyväksyy, että Nokian Renkaat voi muuttaa Palvelun sisältöä tai korvata sen uusilla ominaisuuksilla tai toiminnoilla tai tehdä muita muutoksia Palveluun ja palvelukonseptiin.

3.3. Nokian Renkaat voi milloin tahansa oman harkintansa mukaan sulkea, estää tai keskeyttää Palvelun tai rajoittaa sen käyttöä mistä tahansa syystä, jolloin kohtaa 6.5 sovelletaan.

4. ORGANISAATIOIDEN TILIT

4.1. Käyttäjän on liityttävä Sovelluksessa organisaation tiliin (”Organisaatio”). Liittyäkseen Organisaatioon Käyttäjän tulee joko (a) luoda Organisaatio Sovelluksessa rekisteröitymisen yhteydessä tai (b) tulla kutsutuksi olemassa olevaan Organisaatioon sen tilinhoitajan kautta. Organisaation luonut Käyttäjä on kyseisen Organisaation tilin hallinnoija (”Tilinhoitaja”).

4.2. Sovelluksessa yhden Organisaation alle voidaan lisätä useita Käyttäjiä sekä useita ajoneuvoja, joissa on Antureilla varustetut renkaat. Ajoneuvo, jossa on Antureilla varustetut renkaat, voidaan lisätä vain yhteen Organisaatioon kerrallaan. Käyttäjä voi olla kerrallaan yhden Organisaation jäsen.

4.3. Tilinhoitaja voi kutsua Sovelluksen kautta uusia Käyttäjiä rekisteröitymään Palveluun ja liittymään Organisaatioon.

4.4. Vain Organisaation Tilinhoitaja voi hallinnoida Sovelluksessa olevia ajoneuvoja lisäämällä tai poistamalla niitä.

4.5. Tilinhoitaja voi poistaa minkä tahansa Käyttäjän Organisaatiosta milloin tahansa. Organisaatiotili poistetaan, kun Tilinhoitaja on poistanut Organisaatiosta kaikki Käyttäjät, myös Tilinhoitajat.

4.6. Tilinhoitaja voi nimetä toisia Käyttäjiä Tilinhoitajiksi.

4.7. Organisaatioon liittyneiden Käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet näkyvät saman Organisaation muille käyttäjille. Jos ajoneuvo on yhdistetty Sovellukseen, reaaliaikaisia tietoja siitä, onko ajoneuvo aktiivinen (liikkuko ajoneuvo) näytetään kaikille Organisaation Käyttäjille. Historiatietoja ajoneuvon tilasta tai ajoneuvon paikkatietoja ei luovuteta Organisaation Käyttäjille. Käyttäjä voi lopettaa ajoneuvon tilan jakamisen muille Käyttäjille estämällä Sovellusta keräämästä tietoa joko kirjautumalla ulos Sovelluksesta tai kytkemällä Bluetooth-yhteyden pois käytöstä.

5. KÄYTTÄJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET

5.1. Nokian Renkaat myöntää Käyttäjälle henkilökohtaisen, ei-siirrettävän ja ei-yksinomaisen käyttöoikeuden Palveluun kohdassa 2.5 kuvatuksi ajaksi ja näiden Käyttöehtojen mukaisesti.

5.2. Käyttäjän vastuulla on varmistaa, että (i) hänellä on oikeus luovuttaa Palvelua varten pyydetyt käyttäjätiedot ja tekniset tiedot Nokian Renkaille ja (ii) Nokian Renkailla on oikeus käyttää näitä tietoja tämän Palvelun toteuttamiseen ja kehittämiseen sekä luovuttaa tietoja muille käyttäjille kohdan 4.7 mukaisesti.

5.3. Käyttäjä vakuuttaa, että sen Palveluun luovuttamat tiedot ovat rekisteröitymishetkellä oikeita, täydellisiä, käyttötarkoitukseen soveltuvia ja ajantasaisia. Käyttäjän vastuulla on korjata tai päivittää Palvelussa olevat virheelliset tai muuttuneet tiedot koko Palvelun käyttämisen ajan.

5.4. Jos ajoneuvo, jossa on Antureilla varustetut renkaat, ei ole enää sen Käyttäjän tai Organisaation omistuksessa tai hallinnassa, jonka alle ajoneuvo on lisätty, Käyttäjän tai Tilinhaltijan tulee poistaa ajoneuvo Sovelluksesta välittömästi. Ajoneuvon, jossa on Antureilla varustetut renkaat, uusi omistaja tai haltija voi lisätä ajoneuvon Sovelluksessa tai ottamalla yhteyttä osoitteeseen [email protected].

5.5. Käyttäjän vastuulla on aina säilyttää ja käyttää Palvelun henkilökohtaisia kirjautumistietoja turvallisesti, eikä Käyttäjä saa julkistaa kirjautumistietojaan ulkopuolisille tahoille tai muutoin sallia ulkopuolisten tahojen käyttää niitä. Käyttäjää ei vapauteta vastuusta, jos Palvelua on käytetty Käyttäjän laitteilla tai kirjautumistiedoilla, tai jos palvelua on muuten tosiasiallisesti käyttänyt ulkopuolinen taho Käyttäjän sijaan.

5.6. Käyttäjän tulee ilmoittaa Nokian Renkaille välittömästi, jos hänellä on syytä epäillä ulkopuolisen tahon saaneen käyttöönsä tai tietoonsa Käyttäjän kirjautumistiedot.

5.7. Käyttäjä on vastuussa sen varmistamisesta, että hänen mobiililaitteensa on yhteensopiva Palvelun kanssa. Käyttäjä on vastuussa myös sen varmistamisesta, että hänen Palvelun toimintojen käyttöön käyttämänsä mobiililaite toimii oikein tietoturvan näkökulmasta.

5.8. Käyttäjä on vastuussa Sovelluksen käytöstä mahdollisesti seuraavista mobiilidatakustannuksista.

5.9. Käyttäjä on vastuussa siitä, että hän noudattaa Nokian Renkaiden Palvelun ja/tai INTUITU-järjestelmän antamia ohjeita käyttöä koskien.

5.10. Jos Käyttäjä havaitsee Palvelussa virheitä tai toimintahäiriöitä, Käyttäjän on suositeltavaa ilmoittaa asiasta viipymättä Nokian Renkaille sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

6. VASTUU

6.1. Nokian Renkaiden vastuu rajoittuu aina Palvelun Käyttäjälle aiheuttamiin suoriin vahinkoihin. Nokian Renkaiden kokonaisvastuu rajoittuu kuitenkin 1 000 euroon kaikissa tilanteissa. Lain sallimaan enimmäismäärään asti Nokian Renkaat ei ole vastuussa mistään epäsuorista tai konkludenttisista vahingoista, joita Palvelu (tai Palvelun käyttö) on aiheuttanut Käyttäjälle tai ulkopuoliselle taholle.

6.2. Nokian Renkaat ei ole vastuussa mistään vahingosta, joka on seurausta Käyttäjän omasta virheestä, laiminlyönnistä tai muusta huolimattomuudesta, Käyttäjän laitteen toiminnasta tai toimintahäiriöstä, Käyttäjän kirjautumistietojen luvattomasta käytöstä tai siitä, että Käyttäjä ei ole noudattanut näitä Käyttöehtoja tai muita Palvelua koskevia sopimusehtoja tai ohjeita.

6.3. Nokian Renkaat ei ole koskaan vastuussa Palveluun rekisteröidyistä ja tallennetuista virheellisistä tai epätäydellisistä Käyttäjän tiedoista, niiltä osin kun (i) Käyttäjä on toimittanut nämä tiedot Palveluun tai (ii) tiedot on muutoin saatu Käyttäjältä, tai jos (iii) Käyttäjä on laiminlyönyt velvollisuutensa korjata tai päivittää tietonsa Palvelussa pikaisesti.

6.4. Käyttäjä hyväksyy, että Palvelu on perustettu tarjoamaan tietoa rengaspaineesta ja renkaan lämpötilasta sekä renkaan kuntoon liittyviä määritettäviä hälytyksiä. Palvelua ja INTUITU-järjestelmää ei ole tarkoitettu tunnistamaan renkaiden kaikkia ominaisuuksia, vaan ne toimivat lisämenetelmänä renkaiden kunnon valvontaa varten. Palvelu ja INTUITU-järjestelmä eivät korvaa renkaiden kunnon säännöllistä tarkkailua sekä manuaalisia tarkastuksia. Palvelua ja INTUITU-järjestelmää ei ole suunniteltu tai luokiteltu käytettäväksi turvallisuuden kannalta kriittisissä tilanteissa, kuten vaarallisten aineiden kuljetuksessa (ADR), eikä niitä tule integroida tai muokata tällaisten järjestelmien osaksi. Moottoriajoneuvoa kuljettavan henkilön tulee aina tehdä tarvittavat renkaiden tarkistukset ajoneuvon valmistajan ja/tai rengasyrityksen ohjeiden mukaisesti.

6.5. Lain sallimaan enimmäismäärään asti Nokian Renkaat ei ole vastuussa mistään vahingoista, veloituksista tai kustannuksista, joita Käyttäjälle koituu Palvelun epäkäytettävyyden vuoksi tai Palvelun tai INTUITU-järjestelmän sisältämistä viiveistä tai virheistä, sisältäen rajoituksetta renkaiden epätarkat tai virheelliset paine- tai lämpötilalukemat. Nokian Renkaat ei ole vastuussa Palvelun käytöstä seuraavasta tietojen menetyksestä.

6.6. Nokian Renkaat ei ole vastuussa mistään Palvelun aiheuttamista vahingoista, jos (i) ne ovat seurausta viasta, viivästymisestä tai katkoksesta viestintäverkossa tai muussa teleoperaattorin palvelussa tai (ii) ne ovat seurausta jostakin muusta vastaavasta tilanteesta, joka ei ole riippuvainen Nokian Renkaista.

6.7. Nokian Renkaat ei ole vastuussa vahingoista, jotka ovat seurausta niin sanotusta ylivoimaisesta esteestä tai vastaavasta tapahtumasta, jonka seurauksena Palvelun toimittaminen on mahdotonta tai tarpeettoman vaikeaa. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan esimerkiksi seuraavia: pyörremyrskyt, meteoriitit, maanjäristykset, tulvat ja muut luonnonkatastrofit; tulipalot, räjähdykset ja muut onnettomuudet; levottomuudet, kapinat, liikekannallepanot, terrorismi, sota ja muut julkiseen järjestykseen liittyvät tapahtumat; kauppasaarrot, boikotit, tuontikiellot, takavarikot sekä muut kaupalliset ja julkishallinnolliset toimet; työtaistelut ja julkisen liikenteen seisahdukset; epidemiat ja pandemiat sekä muut samanlaiset odottamattomat tai poikkeukselliset tapahtumat ja olosuhteet.

6.8. Sovellettavan pakottavan lainsäädännön tarkoittamaan enimmäismäärään asti Käyttäjä ei voi nostaa kannetta tai aloittaa oikeustoimia Nokian Renkaiden tytäryhtiöitä kohtaan liittyen Palveluun tai muutoin näiden Käyttöehtojen nojalla. Joka tapauksessa tässä kohdassa 6 sovittua sovelletaan kaikkiin kanteisiin, joita Käyttäjä nostaa mitä tahansa Nokian Renkaiden tytäryhtiötä kohtaan Palvelun liittyen tai muutoin näiden Käyttöehtojen nojalla.

6.9. Voidakseen vaatia vahingonkorvausta Käyttäjän on ilmoitettava Nokian Renkaille Palvelua koskevasta vaatimuksestaan kohtuullisen ajan kuluessa ja viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa vahingon tapahtumisesta. Tällainen ilmoitus voidaan antaa kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

6.10. Käyttäjä on vastuussa Palvelun Nokian Renkaille aiheuttamista vahingoista, jos vahingot ovat seurausta Käyttäjän virheestä tai laiminlyönnistä tai siitä, että Käyttäjä ei ole noudattanut sopimusvelvoitteitaan tai Palvelun käyttöä koskevia ohjeita.

6.11. Vahingon tai sen uhan yhteydessä Käyttäjän on ryhdyttävä vahingon estämiseksi tai rajoittamiseksi toimiin, joita voidaan kohtuudella edellyttää tällaisessa tilanteessa tai joita Nokian Renkaat pyytää käyttäjältä.

6.12. Tässä kohdassa 6 mainittuja vastuun rajoituksia ei sovelleta, jos Palveluun kohdistuva vahinko on seurausta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisesta teosta.

7. IMMATERIAALIOIKEUDET

7.1. Kaikki Palveluun liittyvät tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet, kuten sen parannukset, päivitykset ja sisältö, säilyvät Nokian Renkaiden yksinomaisena omaisuutena tai vastaavasti lisenssinantajiensa tai muiden oikeudenhaltijoiden omaisuutena. Nokian Renkaat ei siirrä tai luovuta Käyttäjälle omistusoikeutta, immateriaalioikeuksia tai muita erityisoikeuksia sen lisäksi, mitä näissä Käyttöehdoissa on nimenomaisesti mainittu.

7.2. Käyttäjällä ei ole oikeutta muokata, kopioida, julkaista, jaella, lähettää, myydä, vuokrata, lainata tai siirtää Palvelua, myöntää siihen käyttöoikeuksia tai muilla tavoin käyttää Palvelua tai tehdä mitään muita toimenpiteitä Palvelulle tai sen ohjelmistolle.

7.3. Käyttäjä ei saa takaisinmallintaa, kääntää, purkaa tai muuten tutkia Palvelua tai sen ohjelmistoa Palvelun toimintojen selvittämiseksi.

8. PALVELUN KESKEYTTÄMINEN JA IRTISANOMINEN

8.1. Käyttäjä voi irtisanoa Palvelun pyytämällä tilin poistamista Sovelluksessa tai ottamalla Nokian Renkaisiin yhteyttä sähköpostitse osoitteella [email protected].

8.2. Kun Palvelu irtisanotaan, kaikki Käyttäjään liittyvät tiedot anonymisoidaan. Ajoneuvotiedot anonymisoidaan kuitenkin silloin, kun ajoneuvo poistetaan Organisaatiosta tai kun Organisaatio, johon ajoneuvo on lisätty, poistetaan. Jos Käyttäjä on Organisaation ainoa käyttäjä, ajoneuvotiedot anonymisoidaan kun Käyttäjä irtisanoo Palvelun.

8.3. Käyttäjän oikeus Palvelun käyttöön päättyy välittömästi, kun Käyttäjä on irtisanonut Palvelun kohdan 8.1 mukaisesti.

8.4. Nokian Renkaat voi ilman erillistä ilmoitusta ja ilman mitään korvausvastuuta keskeyttää tai irtisanoa Palvelun tarjoamisen Käyttäjälle ja estää Käyttäjän käyttäjätiliä tai Organisaatiotiliä käyttämästä Palvelua joko pysyvästi tai tilapäisesti, jos Käyttäjä rikkoo näitä Käyttöehtoja tai muutoin käyttää Palvelua tavalla, joka voi aiheuttaa vahinkoa Palvelulle, Nokian Renkaille tai ulkopuolisille tahoille.

8.5. Palvelun irtisanominen ei vaikuta sellaisiin Käyttäjän velvollisuuksiin, jotka ovat syntyneet ennen Palvelun irtisanomista tai ennen Käyttäjän henkilötietojen poistamista.

8.6. Käyttäjän käyttäjätiedot ja käyttäjätili poistetaan Palvelusta mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Käyttäjän suhde Palveluun on päättynyt, ja viimeistään viiden (5) vuoden kuluttua siitä, kun Käyttäjä viimeksi kirjautui Palveluun (passiivisuus), ellei sovellettava lainsäädäntö edellytä Nokian Renkaita säilyttämään joitakin tietoja tätä kauemman.

9. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

9.1. Nokian Renkaat käsittelee henkilötietoja Palvelussa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) sekä sovellettavan kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

9.2. Nokian Renkaat käsittelee henkilötietoja Palvelun yhteydessä voidakseen toteuttaa ja kehittää Palvelua, käyttäjäviestintää, asiakaspalvelua, vaatimusten käsittelyä sekä markkinointia. Käyttäjä hyväksyy, että tietoa, jota INTUITU-anturi generoi Anturilla varustettujen renkaiden käytöstä, voidaan käyttää käsiteltäessä INTUITU-anturia ja/tai Anturilla varustettuja renkaita koskevia vaatimuksia.

9.3. Nokian Renkaiden henkilötietojen käsittelyä Palveluun liittyen kuvataan tarkemmin INTUITUn tietosuojaselosteessa, joka on saatavilla Sovelluksessa ja/tai Nokian Renkaiden tietosuojasivustolla (https://www.nokianrenkaat.fi/tietosuojaseloste/).

9.4. Käyttäjän edellytetään lukevan INTUITUn tietosuojaselosteen ennen Palveluun rekisteröitymistä ja sen käytön aloittamista. Käyttäjä hyväksyy henkilötietojensa käsittelyn Tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin ja hyväksyy henkilötietojensa käytön näiden Käyttöehtojen mukaisesti.

9.5. Kuten INTUITUn Tietosuojaselosteessa on kuvattu, Käyttäjä voi milloin tahansa poistaa henkilötietonsa Palvelusta lähettämällä poistopyynnön osoitteeseen [email protected]. Henkilötietojen poistamisesta seuraa myös välittömästi Palvelun irtisanominen näiden Käyttöehtojen kohdan 8.2 mukaisesti.

10. SUORAMARKKINOINTI

10.1. Nokian Renkaat voi lähettää Käyttäjälle viestejä Palveluun liittyen, ja Käyttäjän erillisen markkinointisuostumuksen perusteella Nokian Renkaat voi lähettää sähköisiä markkinointiviestejä liittyen muihin Palveluihin ja tuotteisiin, joiden tarjoaja on Nokian Renkaat ja/tai jokin ulkopuolinen taho, jonka toiminta liittyy Nokian Renkaiden toimintaan.

10.2. Käyttäjä voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa suoramarkkinointiin Sovelluksessa tai klikkaamalla markkinointiviesteissä olevaa peruuta tilaus -linkkiä tai ottamalla yhteyttä Nokian Renkaisiin sähköpostitse osoitteella [email protected].

10.3. Selvyyden vuoksi todettakoon, että Käyttäjän tekemä markkinointisuostumuksen peruutus ei vaikuta Nokian Renkaiden oikeuteen jatkaa palvelun ylläpidon tai toimittamisen kannalta tarpeellisten viestien lähettämistä Käyttäjälle sähköpostitse tai muiden viestintäkanavien kautta.

11. OIKEUKSIEN MUUTOKSET JA SIIRROT

11.1. Nokian Renkaat voi yksipuolisesti ja yksinomaisen harkintansa mukaan muuttaa näitä Palvelun Käyttöehtoja julkaisemalla muutetut Käyttöehdot Sovelluksessa. Käyttäjän vastuulla on tarkistaa, onko Käyttöehtoihin tehty muutoksia.

11.2. Jos Käyttäjä jatkaa Palvelun käyttöä saatuaan tiedon näiden Käyttöehtojen muutoksista tai kun tieto muutoksista on julkaistu Sovelluksessa, tämä ilmaisee, että Käyttäjä hyväksyy Käyttöehtojen muutokset sellaisenaan.

11.3. Nokian Renkailla on oikeus luovuttaa tai siirtää mitä tahansa Palveluun ja näihin Käyttöehtoihin liittyviä oikeuksia osittain tai kokonaan oman konserninsa sisällä ja/tai ulkopuolisille tahoille ilman Käyttäjän hyväksyntää.

11.4. Nokian Renkailla on rajoittamaton oikeus käyttää Palvelun toteutuksessa ja kehityksessä alihankkijoita ja ulkopuolisia palveluntarjoajia.

11.5. Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää mitään näissä Käyttöehdoissa kuvattuja, Palveluun liittyviä käyttöoikeuksiaan ja/tai velvollisuuksiaan ulkopuoliselle taholle ilman Nokian Renkaiden etukäteen antamaa kirjallista hyväksyntää.

12. APPLEA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET

12.1. Jos Käyttäjä on ladannut Sovelluksen Apple Inc.:n (”Apple”) App Storesta tai käyttää Sovellusta iOS-laitteella, Käyttäjä vahvistaa lukeneensa, ymmärtäneensä ja hyväksyvänsä seuraavan Applea koskevan huomautuksen: Nämä Käyttöehdot ovat Nokian Renkaiden ja Käyttäjän väliset, eivät Applen ja Käyttäjän väliset. Nokian Renkaat on yksin vastuussa Sovelluksesta ja sen sisällöstä. Jos näiden Käyttöehtojen ja Apple Storen Palveluehtojen välillä on ristiriitoja, sovelletaan Apple Storen Palveluehtoja. Käyttäjälle myönnetty lisenssi koskee Käyttäjän omistamia ja hallitsemia Apple-tuotteita. Sovellusta voidaan käyttää myös muilla Käyttäjään liittyvillä tileillä Perhejaon tai volyymioston kautta. Jos Käyttäjä tarvitsee Sovellukseen liittyvää tukea, Käyttäjän tulee ottaa yhteyttä Nokian Renkaisiin ([email protected]), eikä Appleen, sillä Applella ei ole velvollisuutta auttaa tuki- tai ylläpitoasioissa. Jos Sovellus tai Palvelu ei vastaa sovellettavia takuuehtoja, Käyttäjä voi ilmoittaa asiasta Applelle, minkä jälkeen Apple palauttaa Käyttäjälle tämän sovelluksesta mahdollisesti maksaman ostohinnan ja Käyttäjä hyväksyy sen, että Applella ei sovellettavan lain puitteissa ole mitään muuta takuuvelvoitetta Sovelluksen osalta ja että kaikki muut takuuehtojen noudattamatta jättämisestä johtuvat korvausvaatimukset, menetykset, vahingot tai kustannukset ovat yksin Nokian Renkaiden vastuulla. Apple ei ole vastuussa käyttäjän tai minkään kolmannen osapuolen esittämien Sovellukseen liittyvien vaatimusten käsittelemisestä, mukaan lukien (i) tuotevastuuta koskevat vaateet; (ii) väitteet siitä, että Sovellus ei ole sovellettavien lakien tai säännösten mukainen; iii) kuluttajansuojaa tai vastaavaa lainsäädäntöä koskevat vaateet; sekä (iv) immateriaalioikeuksien rikkomiseen liittyvät vaateet. Jos jokin kolmas osapuoli väittää, että Sovellus rikkoo tämän kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksia, Apple ei ole vastuussa mistään tapaukseen liittyvistä tutkimuksista, puolustuksesta, sovittelusta tai vaatimuksen täyttämisestä. Käyttäjä vakuuttaa, että (i) Käyttäjä ei sijaitse maassa, jolle Yhdysvaltain hallitus on asettanut kauppasaarron tai jonka Yhdysvaltain hallitus on luokitellut ”terrorismia tukevaksi” maaksi ja että (ii) Käyttäjä ei ole missään Yhdysvaltain hallituksen kiellettyjen tai rajoitettujen osapuolten luettelossa. Käyttäjän on Sovellusta käyttäessään noudatettava sovellettavia kolmannen osapuolen sopimusehtoja. Apple ja Applen tytäryhtiöt ovat näiden Käyttöehtojen kolmannen osapuolen edunsaajia, ja kun Käyttäjä on hyväksynyt nämä Käyttöehdot, Applella on oikeus (jonka sen katsotaan hyväksyneen) panna täytäntöön tällaiset Käyttäjää koskevat Käyttöehdot.

13. EROTETTAVUUS

13.1. Nämä Käyttöehdot eivät rajoita Käyttäjän sovellettavaan pakottavaan lainsäädäntöön perustuvia oikeuksia.

13.2. Jos yksi tai useampi näiden Käyttöehtojen kohdista julistetaan pätemättömäksi, muut kohdat pysyvät voimassa ja täytäntöönpanokelpoisina.

14. SOVELLETTAVA LAKI JA TOIMIVALTAINEN TUOMIOISTUIN

14.1. Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta lainvalintaa koskevia säännöksiä. Palvelua koskevat kiistat ja/tai vaateet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Käyttäjän ja/tai Yrityksen ja Nokian Renkaiden välisillä neuvotteluilla.

14.2. Jos Nokian Renkaiden ja kenen tahansa yksittäisen Käyttäjän (ei edusta tapauksessa Yritystä) välillä syntyy erimielisyyksiä, kiistoja tai vaateita, tämä erimielisyys, kiista tai vaade, joka on aiheutunut tai liittyy Palveluun, näihin Käyttöehtoihin tai niiden rikkomiseen, irtisanomiseen tai voimassaoloon, ratkaistaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa, ellei tapaus tule sovellettavan pakottavan lainsäädännön vuoksi ratkaista jossain toisessa tuomioistuimessa. Jos erimielisyydessä, kiistassa tai vaateessa on osallisena Yritys, Nokian Renkaiden ja yksittäisen Käyttäjän välinen erimielisyys, kiista tai vaade tulee ratkaista kohdan 14.3, eikä tämän kohdan 14.2, mukaisesti.

14.3. Erimielisyydet, kiistat ja vaateet Nokian Renkaiden sekä Yritystä edustavan Käyttäjän välillä liittyen Palveluun, näihin Käyttöehtoihin tai niiden rikkomiseen, irtisanomiseen tai pätevyyteen ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Kauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesten lukumäärä on yksi. Välimiesmenettelyn paikka on Tampere. Välimiesmenettelyn kieli on englanti, elleivät osapuolet ole muuta sopineet.

eVianor-palvelun käyttöehdot

1. YLEISTÄ

eVianor -palvelun ("Palvelu") tarjoaa Vianor Holding Oy (”Palveluntarjoaja”), osoite: Pirkkalaistie 7, 37101 Nokia, Y-tunnus: 1634463-3.

eVianor on yritysasiakkaillle (”Asiakas”) tarkoitettu verkkopalvelu, jossa tarjotaan renkaiden ostoon ja käyttöön liittyviä palveluja sekä tietoa tarjolla olevista tuotteista. Asiakkaan edustaja (”Käyttäjä”) voi rekisteröityä palveluun ja tehdä tilauksia ja käyttää palvelun kautta hänelle avattuja muita toiminnallisuuksia ja hallinnoida Palveluun talletettuja edustamansa yrityksen aineistoja kuten myyntihinnastoja sekä saada Palvelun kautta asiakaskohtaisia raportteja Palveluntarjoajalta. Palvelu on saatavilla veloituksetta.

Palvelun käyttöön sovelletaan näitä eVianor -palvelun käyttöehtoja (”Käyttöehdot”), joihin Käyttäjän tulee tutustua huolellisesti ennen Palveluun rekisteröitymistä ja sen käyttämistä. eVianorin kautta myytävien tuotteiden myyntiin sovelletaan erillisiä Palvelussa ilmoitettuja myyntiehtoja.

Palvelun käytön edellytyksenä on, että Käyttäjä ja Asiakas hyväksyvät Käyttöehdot ja sitoutuvat noudattamaan niitä. Käyttöehdot katsotaan hyväksytyksi Käyttäjän ja Asiakkaan toimesta, kun Käyttäjä rekisteröityy palveluun ja hyväksyy rekisteröitymisen yhteydessä tai sen jälkeen nämä Käyttöehdot. Mitä jäljempänä on sanottu Käyttäjästä, koskee myös Asiakasta.

2. REKISTERÖITYMINEN JA OIKEUS PALVELUN KÄYTTÖÖN

Käyttäjä voi hakea rekisteröitymistä palveluun täyttämällä rekisteröitymislomakkeen osoitteessa www.evianor.com. Rekisteröitymisen yhteydessä Käyttäjän tulee antaa sekä Asiakkaan yhteystiedot että Käyttäjän omat yhteystiedot.

Rekisteröitävällä  Käyttäjällä tulee olla oikeus edustaa Asiakasta Palvelussa ja asioida Palvelussa Asiakkaan puolesta. Rekisteröitymällä palveluun Käyttäjä vakuuttaa olevansa oikeutettu edustamaan Asiakasta. 

Kun rekisteröitymishakemus on hyväksytty, Käyttäjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen toimitetaan tunnukset, joilla Käyttäjä voi kirjautua Palveluun.

Palveluntarjoajalla on ilman erillistä ilmoitusta ja syytä ilmoittamatta oikeus olla hyväksymättä rekisteröitymishakemusta.

3. KÄYTTÄJÄN VELVOLLISUUDET JA VASTUU

Käyttäjä sitoutuu käyttämään Palvelua kulloinkin voimassa olevien Käyttöehtojen sekä sovellettavien lakien ja muiden säädösten sekä viranomaismääräysten mukaisesti. Käyttäjä on velvollinen välittömästi ilmoittamaan Palveluntarjoajalle, mikäli Käyttäjän oikeus edustaa Asiakasta päättyy.

Käyttäjä sitoutuu käyttäessään Palvelua siihen, että:

 1. Käyttäjä käyttää Palvelun käyttäjätunnuksia ja salasanoja huolellisesti eikä luovuta niitä kolmansille osapuolille,
 2. Käyttäjä ilmoittaa välittömästi Palveluntarjoajalle, mikäli on syytä epäillä, että Käyttäjän kirjautumistiedot ovat päätyneet kolmannelle osapuolelle,
 3. käyttäjä on varmistunut siitä, että Käyttäjän Palveluun lähettämä aineisto ei sisällä viruksia tai muita haitallisia ominaisuuksia,
 4. Käyttäjän lähettämä aineisto on oikein ja ajantasainen, Käyttäjällä on laillinen oikeus luovuttaa aineisto Palveluntarjoajalle näissä ehdoissa ja tietosuojaselosteella mainittuihin käyttötarkoituksiin eikä se ole voimassaolevien lakien, normien tai viranomaismääräysten vastaista ja
 5. Käyttäjän aineisto on Käyttäjän omaa tai Käyttäjällä on rajoitukseton oikeus käyttää aineistoa Palvelussa.

Käyttäjä sitoutuu olemaan käyttämättä Palvelua:

 1. mihinkään toimintaan, joka vaikeuttaa toisten käyttäjien mahdollisuutta käyttää sivustoa,
 2. roskapostin ja muun luvattoman tai laittoman tietoliikenteen välittämiseen, tai
 3. Palveluntarjoajan tai muun tahon edustajana esiintymiseen oikeudetta.

Palvelun sisällön tai osan tallentaminen, julkaiseminen, tutkiminen, jäljentäminen tai jakelu ilman oikeudenhaltijan etukäteislupaa on kielletty.

Käyttäjän on noudatettava myös muita Palveluntarjoajan erikseen antamia Palvelun käyttöä koskevia ohjeita.

Käyttäjä vastaa Palveluntarjoajalle tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvalle yhtiölle aiheutuneesta vahingosta, jos vahinko johtuu näiden Käyttöehtojen rikkomisesta tai annettujen ohjeiden laiminlyönnistä. Käyttäjän tulee ryhtyä kaikkiin kohtuullisiin Palveluntarjoajan edellyttämiin toimenpiteisiin vahingon estämiseksi tai minimoimiseksi.

4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Käyttäjän tulee Palveluun rekisteröityessään antaa Palveluntarjoajalle pyydetyt henkilötiedot, kuten nimi ja sähköpostiosoite.

Käyttäjien henkilötietoja käytetään mm. palvelun tarjoamiseksi ja kehittämiseksi sekä asiakasviestintään ja markkinointiin. Käyttäjän tulee tutustua Palveluntarjoajan tietosuojaselosteeseen.

Asiakkaalla on oikeus saada Palveluntarjoajalta tieto niistä Käyttäjistä, jotka ovat rekisteröityneet Asiakkaan edustajana Palveluun sekä heidän tekemistä ostoista ja Palveluntarjoajalla on oikeus luovuttaa nämä tiedot Asiakkaalle.

Käyttäjän Palvelun kautta antamia henkilötietoja voidaan käsitellä Palveluntarjoajan toimesta soveltuvan tietosuojalainsäädännön sallimin tavoin näiden Käyttöehtojen ja tietosuojaselosteen mukaisesti ja niissä mainittuihin tarkoituksiin.

Vianor Holding Oy kuuluu Nokian Renkaat -konserniin. Palvelussa annettuja henkilötietoja voidaan luovuttaa Nokian Renkaat -konserniin kuuluville yhtiöille.

Palveluntarjoajan harjoittamasta henkilötietojen käsittelystä on saatavilla lisätietoa tietosuojaselosteella osoitteessa: https://www.nokianrenkaat.fi/tietosuojaseloste/tietosuojaselosteet/#vianor-tietosuojaseloste.

5. VIESTINTÄ JA SUORAMARKKINOINTI

Palveluntarjoaja voi lähettää Käyttäjälle palveluun liittyviä viestejä ja muihin Palveluntarjoajan tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden tarjoamiin palveluihin tai tuotteisiin liittyviä viestejä, ellei soveltuvassa lainsäädännössä ole toisin säädetty.

Käyttäjällä on mahdollisuus kieltää suoramarkkinointiviestit. Käyttäjä ei voi kieltää Palveluntarjoajaa lähettämästä viestejä, jotka ovat tarpeen palvelun hallinnoimiseksi tai tarjoamiseksi.

6. IMMATERIAALIOIKEUDET JA KÄYTTÖOIKEUS

Palvelu ja sen sisältämä Palveluntarjoajan tarjoama aineisto ovat tekijänoikeudellisesti suojattuja.

Palvelun omistusoikeus sekä tekijänoikeus ja kaikki muut Palveluun ja sen sisältämään aineistoon liittyvät immateriaalioikeudet (mukaan lukien mm. tekijänoikeudet, rekisteröimättömät ja rekisteröidyt tavaramerkki- ja mallioikeudet, patentit, domain-nimet, liikesalaisuudet sekä tietokantaoikeudet) kuuluvat Palveluntarjoajalle tai kolmannelle oikeudenhaltijalle.

Palveluntarjoaja myöntää Käyttäjälle rajoitetun käyttöoikeuden käyttää Palvelua ja sen sisältämää aineistoa näissä Käyttöehdoissa ja Palvelua koskevissa Palveluntarjoajan kuvauksissa kuvattuihin tarkoituksiin.

Käyttäjällä on käyttöoikeus palvelun avulla luotuun yrityskohtaiseen aineistoon (kuten myyntihinnastot ja asiakaskohtaiset raportit sekä vastaavat materiaalit). Käyttäjällä ei ole oikeutta jakaa Palvelun avulla luotua yrityskohtaista aineistoa ulkopuolisille.

7. LINKIT ULKOPUOLISIIN WWW-SIVUSTOIHIN

Palveluntarjoaja saattaa sisällyttää Palveluun linkkejä kolmansien ylläpitämiin internetsivustoihin. Tällaisten linkkien käyttäminen siirtää Käyttäjän pois Palvelun piiristä. Palveluntarjoaja ei valvo tai tarkista ulkopuolisten internetsivustojen sisältöä, eikä Palveluntarjoaja vastaa kyseisten internetsivustojen oikeellisuudesta, luotettavuudesta tai tietoturvasta.

Käyttäjä käyttää linkitettyjä internetsivustoja omalla vastuullaan.

8. ALIHANKKIJAT

Palveluntarjoajalla on oikeus käyttää alihankkijoita palvelun toteuttamiseksi ja kehittämiseksi sekä Palveluun liittyvän markkinoinnin ja viestinnän suorittamiseksi.

9. PALVELUN JA SEN EHTOJEN MUUTOKSET

Palveluntarjoajalla on oikeus ilman ennakkoilmoitusta muuttaa näitä Käyttöehtoja. Mikäli Käyttäjä jatkaa Palvelun käyttöä sen jälkeen, kun Käyttäjää on informoitu muutoksista tai kun muutetut Käyttöehdot on julkaistu Palvelussa, Käyttäjän katsotaan hyväksyneen muutetut Käyttöehdot.

Palveluntarjoajalla on oikeus ilman ennakkoilmoitusta muuttaa Palvelua tai sen osia sekä poistaa Palvelu tai sen osa käytöstä.

10. VASTUUNRAJOITUS

Palveluntarjoaja ei vastaa mistään vahingoista, kuluista ja/tai menetyksistä, joita Käyttäjälle mahdollisesti aiheutuu Palvelusta tai Palvelun käytön johdosta, paitsi jos vahinko on aiheutettu tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella

Palveluntarjoaja pyrkii kohtuullisin toimin siihen, että Palvelu on Käyttäjien käytössä jatkuvasti ja häiriöttä. Mikäli pakottavasta lainsäädännöstä ei muuta johdu, Palveluntarjoaja ei kuitenkaan vastaa Palvelun keskeytyksettömästä, oikea-aikaisesta eikä virheettömästä toiminnasta, eikä teknisten vikojen, huoltojen tai asennustöiden aiheuttamista katkoksista, tietoliikennehäiriöistä eikä niistä mahdollisesti aiheutuvasta tiedon ja/tai Käyttäjän aineiston tms. muuttumisesta tai katoamisesta.

Palvelun tarjoaja ei myöskään vastaa Palvelun muuttamisesta tai lopettamisesta johtuvasta aineiston muuttumisesta tai katoamisesta.

Palveluntarjoaja ei takaa Palvelun kautta Palveluntarjoajan tarjoaman aineiston oikeellisuutta tai virheettömyyttä. Tällaisen aineiston käyttö on Käyttäjän vastuulla.

11. PALVELUN KÄYTTÖOIKEUDEN PÄÄTTYMINEN

Palveluntarjoajalla on oikeus rajoittaa Käyttäjän käyttöoikeutta tai irtisanoa Käyttäjän käyttöoikeus Palveluun välittömästi, jos

 1. Palveluntarjoaja katsoo, että Käyttäjä on käyttänyt Palvelua voimassaolevien Käyttöehtojen vastaisesti tai muutoin tavalla, joka voi aiheuttaa vahinkoa Palvelulle, ulkopuolisille, Palvelun tarjoajalle tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvalle yhtiölle; tai
 2. se on tarpeen lain tai viranomaismääräyksen noudattamiseksi.

Palveluntarjoajalla on myös oikeus irtisanoa Käyttäjän käyttöoikeus päättymään välittömästi, jos

 1. Käyttäjä ei ole enää edustamansa yrityksen palveluksessa;
 2. Palveluntarjoajalla tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvalla yrityksellä on erääntyneitä saatavia Käyttäjän edustamalta yritykseltä tai
 3. Palvelu tai sen osa lopetetaan.

Palveluntarjoajalla on lisäksi oikeus poistaa Käyttäjän käyttäjätili ja irtisanoa Palvelu päättymään välittömästi, jos Käyttäjän edellisestä kirjautumisesta palveluun on kulunut yli kaksi vuotta.

Käyttäjällä on oikeus päättää Palvelun käyttö koska tahansa. Vapaamuotoinen käytön lopetusilmoitus tulee toimittaa Palvelun palautekanavan kautta. Tämän jälkeen kaikki kyseisen Käyttäjän aineisto (mukaan lukien Käyttäjän Palvelussa saatavilla oleva yrityskohtainen aineisto) poistuu Palvelusta eikä ole Käyttäjän saatavilla.

12. SIIRTO KOLMANNELLE OSAPUOLELLE

Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttöoikeuttaan Palveluun kolmannelle osapuolelle. Palveluntarjoajalla on oikeus siirtää näihin Käyttöehtoihin perustuvat oikeutensa ja velvollisuutensa kolmannelle osapuolelle ilman Käyttäjän erillistä suostumusta.

13. SOVELTUVA LAKI JA RIIDANRATKAISU

Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta johtuvat erimielisyytensä ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli sopijapuolet eivät saavuta ratkaisua erimielisyyksiin neuvotteluteitse, ratkaistaan erimielisyydet Keskuskauppakamarin välityslautakunnan sääntöjen mukaisesti yksijäsenisessä (1) välimiesoikeudessa Tampereella. Välimiehen nimittää edellä mainittu lautakunta.