Enemmän vaihtoehtoja linja-autoliikennöitsijöille – Nokian Renkaat julkistaa uuden joka sään ja akselipaikan linja-autorenkaan päätiekäyttöön

Enemmän vaihtoehtoja linja-autoliikennöitsijöille – Nokian Renkaat julkistaa uuden joka sään ja akselipaikan linja-autorenkaan päätiekäyttöön

19.5.2022 10:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Tarjotakseen entistä laajemman valikoiman tuotteita linja-autokäyttöön, Nokian Renkaat tuo markkinoille uuden joka sään linja-autonrenkaan, joka soveltuu maantiekäyttöön ja jokaiselle akselipaikalle – niin vetävälle akselille, ohjausakselille kuin telipyöriinkin. Uusi Nokian Tyres Hakka Truck Coach jakaa Nokian Tyres Hakka Truck -tuoteperheen tunnetut hyödyt: turvallisen pidon, sujuvan ja hiljaisen kyydin sekä taloudelliset kokonaiskustannukset.

Erikoisrenkaiden edelläkävijänä Nokian Renkaiden linja-autorenkaiden valikoima on tähän asti keskittynyt talviominaisuuksiin ja kullekin akselipaikalle kehitettyihin malleihin. Viime aikoina on kuitenkin noussut esiin selkeä tarve tarjota entistä laajempi valikoima renkaita erilaisten asiakkaiden tarpeisiin.

“Kattava tuotevalikoima on osa hyvää palvelua”, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen. “Bussiyhtiöillä on käyttöä kaikille akseleille soveltuvalle renkaalle, joten teimme sellaisen – ja vieläpä erittäin laadukkaan: Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaan.”

 

Turvallisuutta, mukavuutta ja taloudellisuutta

Uusi pitkän matkan linja-auton rengas on suunniteltu kolme päämäärää, turvallisuus, mukavuus ja taloudellisuus, mielessä pitäen – joista tärkeimpänä on turvallisuus.

“Ilmastonmuutos tuo tullessaan yllättäviä ja rajujakin säämuutoksia, joita on vaikea ennustaa”, sanoo Siltanen. “Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaan pitkälle kehitetty lamellointi tarjoaa linja-autolle turvallista ja varmaa pitoa – oli tie sitten kuiva, märkä tai luminen.”

Renkaan mukavuus ja hiljaisuus on toinen tärkeä tekijä. “Kun matkanteko on tasaista ja rengasmelu alhaista, matkustajat ovat perille saapuessaan rentoutuneita”, Siltanen summaa. ”Mutta kysymys on myös panostamisesta kuljettajan työergonomiaan ja vastaamisesta koko ajan tiukentuvaan lainsäädäntöön, joka sääntelee rengasmelua.”

Taloudellinen renkaidenhallinta on niin ikään elintärkeä osa linja-autokaluston ylläpitoa. Nokian Tyres Hakka Truck Coach tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka tähtäävät rengaskulujen alentamiseen.

“Koko Nokian Tyres Hakka Truck -rengasvalikoimaa yhdistää hyvin tasainen kulumismuoto, joka varmistaa renkaiden hyvät ominaisuudet niiden koko käyttöiän ajan”, Teppo Siltanen kertoo. ”Kuluminen on myös hyvin hidasta, ja Nokian Tyres Hakka Truck Steer- sekä Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaiden erityiset Rock Resistor -urat vähentävät tarttuneista kivistä aiheutuvan ennenaikaisen rengasvaurion riskiä.”

Toni Österberg ja Nokian Tyres Hakka Truck Coach

 

Valmiina pinnoitukseen

Uudelleen pinnoittaminen on erinomainen tapa alentaa rengaskuluja ja pienentää hiilijalanjälkeä. Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaan kehittynyt pintakuvio on saatavana myös Noktop-pinnoitteena, ja renkaan tukeva runkorakenne soveltuu hyvin toisellekin käyttökierrokselle.

 

“Nokian Tyres Noktop Hakka Coach -pinnoitteella on samat hyvät ominaisuudet kuin Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaalla”, Siltanen sanoo. “Tarkkaan valvottu pinnoitusprosessi tuottaa tasaisen korkealaatuisen lopputuloksen, jolloin pinnoitettu rengas on turvallinen valinta.”

 

Koot ja saatavuus

Nokian Tyres Hakka Truck Coach -rengas on saatavilla kesäkuusta 2022 alkaen koossa 295/80R22.5 sekä 315/80R22.5. Yhteensopivat Noktop Hakka Coach -pinnoitteet tulevat markkinoille samaan aikaan.

 

Lisätietoja: 

Teppo Siltanen, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy 
[email protected], puh. 010 401 7709 

Markkinointi, Nokian Raskaat Renkaat 
[email protected]  

 

 

Lisätietoja ja kuvia: 

Valokuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/hakkatruckPR     

Tuotesivu:  www.nokiantyres.com/hakkatruckcoach

Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy