EU-rengasmerkinnät kuorma- ja linja-autojen renkaille

EU-rengasmerkinnät kuorma- ja linja-autojen renkaille

EU-rengasmerkinnät auttavat sinua valitsemaan turvallisemmat ja polttoainetehokkaammat renkaat

Uusi EU-rengasmerkintä laajentuu koskemaan myös kuorma- ja linja-autonrenkaita 1.5.2021 alkaen.

 

 

Merkintäuudistus pyrkii helpottamaan entistä turvallisempien, ympäristöystävällisten ja polttoainetehokkaiden renkaiden valintaa.

Uusi merkintä sisältää luokat polttoainetaloudellisuudelle, märkäpidolle ja vierintämelulle. Märkäpidon ja polttoainetaloudellisuuden luokat on uusittu vastaamaan kotitalouskoneiden merkintöjä. Rengasmerkintöjen asteikot ovat A–E. Lisäksi käyttöön tulee uusi tapa merkitä meluluokka kirjaimilla A–C. Myös desibelitaso tulee merkitä.


Renkaat, jotka ovat hyväksyttyjä vaativiin talviolosuhteisiin (3PMSF) voivat sisältää lumipitomerkinnän, kun taas henkilöautoissa käytetty jääpitomerkintä ei sovellu kuorma- ja linja-autojen renkaisiin. Uusi merkintä sisältää QR-koodin, jonka skannaamalla voi saada lisätietoja renkaasta EPREListä (European Product Registry for Energy Labelling).

 

Lue lisää

Mistä löydän rengasmerkintätiedot?

Löydät rengasmerkintätiedot jokaiselle tuotteellemme kyseiseltä tuotesivulta teknisistä tiedoista klikkaamalla "Näytä lisää" kokotietojen alta.

Mikä on EU-rengasmerkintä ja kuinka se auttaa sinua?

Vuodesta 2012 lähtien EU-rengasmerkintä on helpottanut uusien renkaiden ostamista. Rengasmerkintä on samankaltainen kuin kodinkoneiden merkinnät.

Kolmen luokituskriteerin, jotka ovat polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja vierintämelu, on tarkoitus auttaa kuljettajia tekemään perusteltuja päätöksiä heidän ostaessaan renkaita. Merkinnäin on tarkoitus helpottaa turvallisempien ja polttoainetaloudellisempien renkaiden valintaa entisestään.

EU-rengasmerkintä - mitä se tarkoittaa Minulle renkaiden jälleenmyyjänä?

Uuden asetuksen mukaan merkintätietojen on oltava selvästi näkyvissä myyntipisteessäsi. Jos myymälässä ei ole fyysistä rengasta tai jos kyseessä on verkkokauppa, tiedot oltava saatavilla digitaalisesti.

Nokian Renkaat pitävät sinut ajan tasalla merkintää ja sen näkyvyyttä koskevista pakollisista toimista.

Löydä lähin Nokian raskaiden renkaiden jälleenmyyjäsi

Asiantuntevat rengasmyyjämme ovat valmiina palvelemaan! Jälleenmyyjähausta voit etsiä ja valita juuri sinulle sopivimman tai lähimmän myyjän.

Löydä jälleenmyyjä