Mikä on TPMS?

Automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä – eli TPMS (Tire Pressure Monitoring System) – on pakollinen kaikissa uutena myytävissä henkilöautoissa. TPMS-järjestelmän hyödyntäminen parantaa liikenteen turvallisuutta ja vähentää polttoaineen kulutusta. Rengaspaineilla on huomattava vaikutus auton ajo-ominaisuuksiin ja renkaiden käyttöikään.

Kun rengaspaineet ovat kohdallaan, ajomukavuus on huipussaan ja rengas ohjautuu tarkasti sekä pyörii kevyesti polttoainetta säästäen. Vaatimukset täyttävä renkaiden paineenvalvontajärjestelmä voi olla joko aktiivinen tai passiivinen. Aktiivisessa järjestelmässä on erilliset paineanturit jokaisen renkaan sisällä kun taas passiivinen järjestelmä perustuu auton ABS-järjestelmän tulkintaan renkaan pyörimisnopeuden muutoksesta. Päätöksen käytettävästä järjestelmästä tekevät autonvalmistajat.

TPMS-paineenvalvontajärjestelmää koskeva vaatimus koskee nykyisin kaikkia uusia myytäviä autoja. Määräys ei koske vanhojen autojen omistajia. Jos siis jo käyttöön rekisteröidyssä autossa ei ole paineenvalvontajärjestelmää, sitä ei tarvitse jälkikäteen asentaa.

Usein kysyttyä TPMS-järjestelmästä (vianor.fi)

User-added image

Muita aihealueen artikkeleita

Näytä kaikki aihealueen artikkelit

Ota meihin yhteyttä

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa yhteyttä meihin.

Mikäli haluat olla meihin yhteydessä muilla keinoilla, tarkemmat yhteystietomme löydät täältä.