Nokian Renkaiden toimet katupölyn vähentämiseksi

Nokian Renkaat kiinnittää omalta osaltaan autonrenkaiden tuotekehitystyössä jatkuvaa huomiota siihen, että renkaat ovat ympäristöystävällisiä, eli mahdollisimman vähän teitä kuluttavia ja ilmanlaatua heikentäviä.

Rengasvalmistajat ovat jo vuosien ajan tehneet pitkäjänteistä tuotekehitystä, jonka ansiosta nykyaikaiset talvirenkaat aiheuttavat entistä vähemmän katupölyä. Nokian Renkaiden mielestä on tärkeää, että katupölyn vähentämiseksi tehdään kaikki mahdollinen, mitä liikenneturvallisuutta vaarantamatta voidaan tehdä.

Moderni nastateknologia vähentää tienkulumaa

Talvirenkaiden tienkulumavaikutus on vuosikymmenien aikana vähentynyt neljäsosaan. Tähän on päästy kehitystyöllä, jossa nastasta on tehty kevyempi ja lyhyempi ja sen muoto, sijoittelu sekä toiminta dynaamisessa käyttötilanteessa on optimoitu. Ajonopeudella, nastan painolla, muodolla ja materiaalilla sekä renkaan rakenteella on huomattava vaikutus tienkulumaan.

Nastan paino on nykyisin keskimäärin alle gramman (aiemmin jopa 3,0 grammaa) muun muassa sen ansiosta, että nastojen rungot valmistetaan kevytmetallista aiemmin käytetyn teräksen sijasta. Nastan pituus on nykyisin keskimäärin 10 milliä (aiemmin jopa 14 mm), mikä on lyhentänyt nastan kosketusmatkaa tienpintaan. Uusimmissa Nokian Renkaiden nastarenkaissa käytetään lisäksi esimerkiksi tiekosketusta vaimentavaa nastatyynyä ja viistettyjä kovametallikärkiä, jotka jakavat nastan iskuvoiman entistä suuremmalle alalle.