FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Konsernimme pähkinänkuoressa

Nokian Renkaat tuo mielenrauhaa ja turvallisuutta tien päälle

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa vihreitä arvoja kunnioittaen. Olipa kyse talvimyrskystä tai kesäisestä rankkasateesta, renkaamme tarjoavat luotettavuutta, suorituskykyä ja mielenrauhaa.

Suunnittelemme ja valmistamme tuotteemme erilaisiin olosuhteisiin, mikä on rengasmaailmassa ainutlaatuista. Pohjoisen karkeat tiet ja välillä äärimmäiset keliolosuhteet edellyttävät renkaiden rakenteilta ja kumisekoituksilta toisenlaisia ominaisuuksia kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan lämpimämpi ilmasto. Innovatiiviset ja laadukkaat renkaat henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin kehitetään tavoitteena kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys koko tuotteen elinkaaren ajan.

Nokian Hakkapeliitta on ollut jo yli 80 vuotta johtava talvirengasbrändi Pohjoismaissa ja Venäjällä, missä markkina- ja hintajohtajuuden takana ovat yhtiön tärkeimmät kilpailuedut: innovaatioihin, huipputeknologiaan ja vuosikymmenten käyttö­kokemuksiin perustuva laatumielikuva, vahva jakeluverkosto ja logistinen osaaminen.

Konserniin kuuluu myös Nokian Raskaat Renkaat, joka keskittyy raskaan teollisuuden erikoisrenkaisiin sekä Vianor-rengasketju, joka tekee tukku- ja vähittäiskauppaa Nokian Renkaiden päämarkkinoilla.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 4 600. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Tutustu tästä yhtiön omistusrakenteeseen.

Huippulaatuista tuotantoa ja tehokasta jakelua

Yhtiön Suomessa ja Venäjällä sijaitseviin omiin tehtaisiin on investoitu vuosina 2007–2017 noin miljardi euroa, ja ne ovat tuottavuudeltaan ja laaduntuottokyvyltään ensiluokkaisia. Yhdysvaltoihin rakenteilla oleva uusi tehdas valmistuu vuonna 2020. Omat myyntiyhtiöt sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa, Saksassa, Sveitsissä, Tsekin tasavallassa, Valko-Venäjällä, Kanadassa, USA:ssa ja Kiinassa. Laatu- ja ympäristösertifikaatit koskevat Nokian ja Vsevolozhskin tuotantolaitosten lisäksi Ruotsin myyntiyhtiötä.

Henkilöauton renkaat myydään pääasiassa jälkimarkkinoille. Ydinmarkkinoita ovat Pohjoismaat ja Venäjä, joissa Nokian Renkaat on premium-renkaiden markkinajohtaja. Erityisen tärkeitä markkina-alueita ovat myös Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka, joista yhtiö hakee kannattavaa kasvua.

Loppukäyttäjien liiketoimintaa ainutlaatuisilla ratkaisuilla tukevat raskaat erikoisrenkaat myydään sekä jälki- että ensiasennusmarkkinoilla.

  • Nokian Renkaiden tuotteita myytiin 59 maassa
  • Nokian Renkaiden jälleenmyyjäverkostoon (Vianor, NAD ja N-Tyre) kuului vuoden 2017 lopussa 3 448 myymälää

Nokian Renkaiden kasvua tukevaan brändättyyn jakeluverkostoon kuuluvat Vianorin oman ketju, Vianor-partnerketju, Nokian Tyres Authorized Dealers (NAD) ja N-Tyre-verkosto. Vianorin tehtävänä on Nokian Renkaiden markkinaosuuden ylläpitäminen ja brändin tukeminen Pohjoismaissa. Oman Vianor-ketjun tavoitteena on auttaa kehittämään asiakkaille myyntiä edistäviä konsepteja sekä ymmärtämään syvällisemmin asiakkaiden liiketoimintaa ja kuluttajien tarpeita. Vuoden 2017 lopussa Vianor-verkostoon kuului yhteensä 1 466 palvelupistettä 26 eri maassa. NAD-verkosto toimi 22 maassa 1 855 myyntipisteen voimin ja N-Tyre-verkostoon kuului 127 myyntipistettä Venäjällä ja IVY-maissa.

Pääkonttorin yhteystiedot:
Nokian Renkaat Oyj
Pirkkalaistie 7
37100 Nokia
Suomi

Vianor: vastuullista rengaskauppaa ja monipuolista palvelua lähellä asiakasta

Vianor vastuullista rengaskauppaaAutonhuolto- ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju toimii 26 maassa 
1 466 palvelupisteen verkostolla. Vianorin vahvuus on pohjoismaisista juurista kasvava haastavien ajo-olosuhteiden asiantuntijuus. Tihein palvelupisteverkosto on Pohjoismaissa, Venäjällä ja itäisessä Manner-Euroopassa. Palvelupisteitä on myös Keskisessä Euroopassa ja Yhdysvaltain itärannikolla.

Myymäläketju ja verkkokaupat palvelevat sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Lisäksi Vianor on kehittänyt yritysasiakkaille kaluston- ja renkaidenhallintaan sähköisiä palveluja, joilla asiakkaat tehostavat liiketoimintaansa.

Rengasvalikoima kattaa kaikenlaiset renkaat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin erikoiskoneisiin. Nokian Renkaiden tuotteiden lisäksi Vianor edustaa ja myy myös monia muita rengasmerkkejä. Renkaiden ja rengaspalveluiden lisäksi Vianor tarjoaa kaikille asiakasryhmilleen autonhuoltopalveluja, jotka muodostavat yhä tärkeämmän osan Vianorin palvelusta. Asiakkaille on käytännöllistä, että kaikki autoilun palvelut ovat saatavissa saman katon alta.

 

Turvallisuus näkyy arjen työssä

Vianorin toimintaa ohjaa yhtiön johtamisjärjestelmä Vianor Way, joka perustuu asiakkaiden ymmärtämiseen ja mahdollisimman turvallisen autoilun varmistamiseen. Vastuullisuutta johdetaan ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 -standardien mukaisella johtamisjärjestelmällä. Lisäksi Vianorin työprosessit on hiottu vuosien aikana entistä turvallisimmiksi, henkilöstö on koulutettua työhönsä ja työvälineet ovat tarkoituksenmukaisia.

Vianorin vastuullisuus näkyy arjessa: on tärkeää ohjata asiakasta valitsemaan turvallisin rengasvaihtoehto siinä hintakategoriassa, mihin hän on päätynyt. Asiakkaan turvallisuudesta huolehtiminen muuttuu yhä kokonaisvaltaisemmaksi, sillä Vianor tarjoaa asiakkailleen autonhuoltopalvelujen kautta yhä helpompaa ja parempaa mahdollisuutta huolehtia autonsa kunnosta samassa paikassa. Kattava ketju tarjoaa palvelua kaikkialla.

Rengashotelli on omiaan parantamaan kuljettajien turvallisuutta, kun varastoinnin yhteydessä renkaat puhdistetaan, tarkastetaan ja niiden lähestyessä kulutuskestävyytensä rajaa, asiakkaalle kerrotaan asiasta ja häntä autetaan hankkimaan uudet, turvalliset renkaat.

Tärkeänä elementtinä vastuullisessa palvelussa on myös asiakkaan renkaiden vaihdon ja autohuollon jälkeen saama tarkastuskortti, johon merkitään asennuksen aikana huomattuja turvallisuusseikkoja aina renkaiden ilmanpaineesta mahdollisiin auton teknisiin puutteisiin.

Vianor on palveluyritys, joka erottautuu kilpailijoistaan laajalla tuote- ja palveluvalikoimalla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille sekä jatkuvasti kehitettävillä innovatiivisilla digitaalisilla palveluilla ja kattavalla palveluverkostolla. Vianorin tavoitteena onkin olla kumppani, joka mahdollistaa kaikille asiakkaille vaivattoman ja turvallisen autoilun – mukavimmalla palvelulla.

Tämän sivun sisältö kuuluu KPMG:n tekemän varmennustoimeksiannon laajuuteen. Varmennusraportin löydät täältä.