Nokian Renkaat: vaativien olosuhteiden asiantuntija

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa vihreitä arvoja kunnioittaen. Olipa kyse talvimyrskystä tai kesäisestä rankkasateesta, renkaamme tarjoavat luotettavuutta, suorituskykyä ja mielenrauhaa. Keskitymme ainoana rengasvalmistajana vaativien olojen tuotteisiin ja asiakastarpeisiin.

Luotettavat ja innovatiiviset renkaat henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueille, joissa on vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo- ja käyttötilanteet. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteemme erilaisiin olosuhteisiin, mikä on rengasmaailmassa ainutlaatuista. Pohjoisen karkeat tiet ja välillä äärimmäiset keliolosuhteet edellyttävät renkaiden rakenteilta ja kumisekoituksilta toisenlaisia ominaisuuksia kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan lämpimämpi ilmasto.

Nokian Hakkapeliitta on ollut jo yli 80 vuotta johtava talvirengasbrändi Pohjoismaissa ja Venäjällä. Markkina- ja hintajohtajuuden takana ovat yhtiön tärkeimmät kilpailuedut: innovaatioihin, huipputeknologiaan ja vuosikymmenten käyttö­kokemuksiin perustuva laatumielikuva, vahva jakeluverkosto ja logistinen osaaminen.

Konserniin kuuluu myös Nokian Raskaat Renkaat, joka keskittyy raskaan teollisuuden erikoisrenkaisiin sekä Vianor-rengasketju, joka tekee tukku- ja vähittäiskauppaa Nokian Renkaiden päämarkkinoilla.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli lähes 1,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 4 400. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Tutustu tästä yhtiön omistusrakenteeseen.

Huippulaatuista tuotantoa ja tehokasta jakelua

Yhtiöllämme on kolme omaa tehdasta Suomessa ja Venäjällä. Tehtaisiin on investoitu vuosina 2006–2016 noin miljardi euroa, ja ne edustavat tuottavuudeltaan ja laaduntuottokyvyltään alan ehdotonta huippua. Omien tuotantolaitosten lisäksi hyödynnämme korkealaatuista sopimusvalmistusta. Vuonna 2016 sopimusvalmistuksen osuus myynnin volyymista oli noin 3 prosenttia. Omat myyntiyhtiöt sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa, Saksassa, Sveitsissä, Tsekin tasavallassa, Valko-Venäjällä, Kanadassa, USA:ssa ja Kiinassa. Laatu- ja ympäristösertifikaatit koskevat Nokian ja Vsevolozhskin tuotantolaitosten lisäksi Ruotsin myyntiyhtiötä.

Tuotteemme myydään pääasiassa jälkimarkkinoille. Ydinmarkkinoita ovat Pohjoismaat ja Venäjä, joissa Nokian Renkaat on premium-renkaiden markkinajohtaja. Erityisen tärkeitä markkina-alueita ovat myös Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka, joista haemme kannattavaa kasvua.

  • Nokian Renkaiden tuotteita myytiin 63 maassa
  • Venäjä, Suomi, Saksa, Ruotsi ja Norja muodostivat 68 prosenttia myynnistä
  • Nokian Renkaiden jälleenmyyjäverkostoon (Vianor, NAD ja N-Tyre) kuului vuoden 2016 lopussa 3102 myymälää

Nokian Renkaiden kasvua tukevaan jälleenmyyjäverkostoon kuuluu Vianorin oman ketju, Vianorin partner-ketju, Nokian Tyres Authorized Dealers (NAD) ja N-Tyre-verkosto. Kattava Vianor-ketju toimii Nokian Renkaiden kasvun keihäänkärkenä yhtiön päämarkkinoilla, ja vuoden 2016 lopussa verkostoon kuului yhteensä 1 501 myyntipistettä 27:ssa eri maassa. NAD-verkosto toimi 19 Keski-Euroopan maassa sekä Kiinassa 1 481 myymälän voimin ja N-Tyre-verkostoon kuului 120 myymälää Venäjällä ja IVY-maissa.

Pääkonttorin yhteystiedot:
Nokian Renkaat Oyj
Pirkkalaistie 7
37100 Nokia
Suomi

Vianor: vastuullista rengaskauppaa ja monipuolista palvelua lähellä asiakasta

Vianor: vastuullista rengaskauppaa ja monipuolista palvelua lähellä asiakastaVianor on autonhuolto- ja rengaspalveluihin erikoistunut ketju, joka toimii 27 maassa 1500 toimipisteen verkostolla. Vahvuutemme on pohjoismaisista juurista kasvava haastavien ajo-olosuhteiden asiantuntijuus. Tihein toimipisteverkosto on Pohjoismaissa, Venäjällä ja itäisessä Manner-Euroopassa. Toimipisteitä on myös Keski-Euroopassa ja Yhdysvaltain itärannikolla.

Myymäläketju ja verkkokaupat palvelevat sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Lisäksi Vianor on kehittänyt yritysasiakkaille kaluston- ja renkaidenhallintaan sähköisiä palveluja, joilla asiakkaat tehostavat liiketoimintaansa.

Rengasvalikoima kattaa kaikenlaiset renkaat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin erikoiskoneisiin. Nokian Renkaiden tuotteiden lisäksi Vianor edustaa ja myy myös monia muita rengasmerkkejä. Renkaiden ja rengaspalveluiden lisäksi Vianor tarjoaa kaikille asiakasryhmilleen autonhuoltopalveluja, jotka muodostavat yhä tärkeämmän osan Vianorin palvelusta. Asiakkaille on käytännöllistä, että kaikki autoilun palvelut ovat saatavissa saman katon alta.

Turvallisuus näkyy arjen työssä

Vianorin toimintaa ohjaa yhtiön johtamisjärjestelmä Vianor Way, joka perustuu asiakkaiden ymmärtämiseen ja mahdollisimman turvallisen autoilun varmistamiseen. Vastuullisuutta johdetaan ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 -standardien mukaisella johtamisjärjestelmällä. Lisäksi Vianorin työprosessit on hiottu vuosien aikana entistä turvallisimmiksi, henkilöstö on koulutettua työhönsä ja työvälineet ovat tarkoituksenmukaisia.

Vianorin vastuullisuus näkyy arjessa: on tärkeää ohjata asiakasta valitsemaan turvallisin rengasvaihtoehto siinä hintakategoriassa, mihin hän on päätynyt. Asiakkaan turvallisuudesta huolehtiminen muuttuu yhä kokonaisvaltaisemmaksi, sillä Vianor tarjoaa asiakkailleen autonhuoltopalvelujen kautta yhä helpompaa ja parempaa mahdollisuutta huolehtia autonsa kunnosta samassa paikassa. Kattava ketju tarjoaa palvelua kaikkialla.

Rengashotelli on omiaan parantamaan kuljettajien turvallisuutta, kun varastoinnin yhteydessä renkaat puhdistetaan, tarkastetaan ja niiden lähestyessä kulutuskestävyytensä rajaa, asiakkaalle kerrotaan asiasta ja häntä autetaan hankkimaan uudet, turvalliset renkaat.

Tärkeänä elementtinä vastuullisessa palvelussa on myös asiakkaan renkaiden vaihdon ja autohuollon jälkeen saama tarkastuskortti, johon merkitään asennuksen aikana huomattuja turvallisuusseikkoja aina renkaiden ilmanpaineesta mahdollisiin auton teknisiin puutteisiin.

Kaiken kaikkiaan Vianor on kasvava palveluyritys, joka erottautuu kilpailijoistaan laajalla tuote- ja palveluvalikoimalla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille sekä jatkuvasti kehitettävillä innovatiivisilla digitaalisilla palveluilla ja kattavalla palveluverkostolla. Vianorin tavoitteena onkin olla kumppani, joka mahdollistaa kaikille asiakkaille vaivattoman ja turvallisen autoilun – ja mukavimmalla palvelulla.

Tämän sivun sisältö kuuluu KPMG:n tekemän varmennustoimeksiannon laajuuteen. Varmennusraportin löydät täältä.