Vaikutukset yhteiskuntaan

Maksamillamme palkoilla sekä suorilla veroilla tuemme yhteiskunnan rakenteita ja mahdollistamme tuhansien ihmisten elämänlaadun parantamisen.

Työnantaja, veronmaksaja ja turvallisuuden kehittäjä

Työllistämme suoraan yli 4 300 henkilöä ympäri maailmaa, ja tehdaspaikkakunnillamme olemme merkittävä työnantaja. Kun otetaan huomioon myös yhtiöllemme töitä tekevät yritykset, on työllistävä vaikutus vielä huomattavasti suurempi. Muiden yritysten palveluksessa työskentelee esimerkiksi rakennusalan ammattilaisia, eri alan konsultteja ja teknisiä asiantuntijoita, siistijöitä, vartijoita, ravintola- ja kuljetusalan työntekijöitä sekä hyvinvointipalveluiden ammattilaisia. Maksamillamme palkoilla sekä suorilla veroilla tuemme yhteiskunnan rakenteita ja mahdollistamme tuhansien ihmisten elämänlaadun parantamisen.

Epävarma taloustilanne maailmalla vaikuttaa myös meidän yhtiömme liiketoimintaan, mistä syntyy negatiivisia epäsuoria taloudellisia vaikutuksia yhteiskunnalle. Syksyllä 2015 Nokian-tehtaasta irtisanotun henkilöstön myötä kuntien verotulot vähenevät jonkin verran. Venäjän epävarman tilanteen takia Vsevolozhskin-tehtaan investoinnit ovat lykkääntyneet, mikä aiheuttaa pienempää rahavirtaa laitetoimittajille ja alihankkijoille. Lisäksi heikentyneen taloustilanteen takia kuluttajilla ei ole välttämättä varaa ostaa premium-renkaita, mikä taas vaikuttaa tiellä liikkumisen turvallisuuteen.

Johtavana talvirenkaiden valmistajana meillä on erityinen vastuu paremman ja turvallisemman talviliikenteen kehittäjänä. Nokian Renkaat on jäsenenä myös erilaisissa yhdistyksissä ja järjestöissä, jotka osallistuvat lainsäädännön ja poliittisen päätöksenteon kehittämiseen. Lue lisää Asiantuntijana vaikuttaminen -osiosta!

Nokian Renkaat ja sidosryhmien välinen rahavirta

Hyvä taloudellinen tulos näkyy laajalti yhtiön sidosryhmissä. Oheinen kaavio kuvaa Nokian Renkaiden jättämää taloudellista ”renkaanjälkeä” omissa sidosryhmissään.

Tämän sivun sisältö kuuluu KPMG:n tekemän varmennustoimeksiannon laajuuteen. Varmennusraportin löydät täältä.