FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Hyväntekeväisyys ja sponsorointi

Yrityksenä harjoitetun hyväntekeväisyyden kautta Nokian Renkaat pyrkii huomioimaan yhteisöä paikallisesti, alueellisesti,
kansallisesti ja kansainvälisesti. Tässä työssä yhtiötä ohjaavat sen arvot.

Tehtävänämme on tarjota mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Suhtautumisemme hyväntekeväisyyteen kuvastaa tehtäväämme, yrittäjähenkistä ja kekseliästä yrityskulttuuriamme sekä vastuullista liiketoimintaamme.

Emme tue julkishallintoa emmekä poliittisia tai uskonnollisia liikkeitä. Valitsemme kohdealueet sekä tukemiemme projektien määrän vuosittain strategisen painopisteemme mukaisesti. Valitsemalla rajoitetun määrän projekteja varmistamme paremmat tulokset.

Tarjoamme resurssejamme (rahoitusta, työntekijöidemme aikaa, tilojamme tai omia tuotteitamme ja palveluitamme) valittuihin projekteihin seuraavien kolmen kategorian perusteella:

1. Liikenneturvallisuus

Haastavien olosuhteiden ja premium-renkaiden asiantuntijana uskomme, että tehtävämme on edistää turvallista ja sujuvaa liikkumista.

2. PAIKALLISYHTEISÖT

Hyvänä yrityskansalaisena ja globaalina yhtiönä keskitymme tukemaan erityisiä yhteisöön ja ympäristöön liittyviä projekteja toiminta-alueillamme myös yhdessä työntekijöidemme kanssa.

3. KEKSELIÄISYYS JA YRITTELIÄISYYS

Parantaaksemme nuorison tasavertaisia mahdollisuuksia tuemme yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä edistäviä projekteja eri tason oppilaitoksissa yrityskulttuurimme eli Hakkapeliittahengen mukaisesti. 

Vuonna 2019 jatkoimme paikallisten koululaisten liikennekasvatuksen tukemista Nokialla ja lahjoitimme kirjoja turvallisuusopetukseen. Jatkoimme FIA Action for Road Safety -kampanjan tukemista Suomessa, jossa sen järjestää AKK nimellä ”Turvassa tiellä”.

Vuoden 2019 alussa järjestimme Venäjällä ekohaasteen ja tyhjensimme laittomia rengaskaatopaikkoja. Nokian Renkaiden ja ympäristöhallintosäätiön yhteistyön tuloksena 500 tonnia käytettyjä renkaita on siirretty kierrätyslaitoksiin ekohaasteen käynnistämisen jälkeen. Projektilla halusimme lisätä julkista tietoisuutta renkaiden hävittämisestä, sillä kierrätysaste Venäjällä on edelleen alhainen.

Vuonna 2018 Nokian Renkaat perusti lahjoitustoimikunnan Daytoniin, minne yhtiön ensimmäinen Yhdysvaltain-tehdas oli rakenteilla. Yhtiöllä on lahjoitustoimikunnat myös Nashvillessa ja Colchesterissä. Vuonna 2019 Nashvillen toimikunta teki lahjoituksen Tennessee State Universityn  stipendirahastoon tukeakseen Nashvillessa sijaitsevan koulun opetustoimintaa. Toimikunta lahjoitti varoja ja ruokaa myös United Wayn Give Thanks -ruokakeräykseen, jonka kautta vähävaraisille perheille tarjottiin kiitospäivän aterioita.

Yhtiö julkisti myös Nokian Tyres Road to Sustainable Success -ohjelman. Se on kolmen kärjen hyväntekeväisyysohjelma, joka tukee paikallista
opetusta Tennesseen kaakkoisosissa, myöntää stipendejä menestyneille oppilaille ja edistää vastuullisuutta alueella.

Kumppanuudet ja sponsorointi

Nokian Renkaat avustaa ja tukee paikallistasolla yrityskulttuuriin ja brändiin istuvia toimijoita ja tapahtumia. Teemme jatkuvaa yhteistyötä monien tahojen kanssa eri maissa sekä paikkakunnilla, joilla meillä on toimipaikkoja.

Pitkäaikainen yhteistyömme Kansainvälisen suunnistusliiton kanssa jatkuu myös vuonna 2020. Yhteistyösopimus takaa meille vahvan näkyvyyden joka vuosi käytävien suunnistuksen maailmanmestaruus- ja World Cup -kisojen yhteydessä. Nokian Renkaat osallistui aktiivisesti myös World Orienteering Day -tapahtumaan, joka markkinoi tätä vastuullista ulkoharrastusta.

Nokian Renkaat on Suomen ensimmäisen IRONMAN-kisan nimikumppani. Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland järjestettiin ensimmäisen kerran 30.6.2018 Lahdessa. Vauhdikas laji sopii yhtiömme liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävään arvomaailmaan ja tukee samalla yrityksen brändinäkyvyyttä Suomessa ja maailmalla.

Menestymistä poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa älyn ja peräänantamattoman taistelutahdon avulla löytyy Suopotkupallon MM-kisoista, jotka järjestetään vuosittain Hyrynsalmella. Nokian Renkaat on ollut kisojen nimisponsori jo yli kymmenen vuoden ajan.

Vuonna 2019 Nokian Renkaat oli ensi kertaa yksi pääsponsoreista Colorado Classicissa, joka on huipputason naisten pyöräilykilpailu Yhdysvalloissa. Tapahtuma juhlisti ensimmäistä vuottaan pelkästään naisille suunnattuna kisana, sillä aiemmin mukana on ollut myös miesten kilpailu. Joulukuussa Nokian Renkaat sponsoroi Coloradon Beaver Creekissä järjestettyä Birds of Prey FIS Ski World Cup -tapahtumaa.

Nokian Renkaat ja POWDR Corp -hiihtokeskukset aloittivat yhteistyön vuonna 2017, ja kumppanuus on nyt kestänyt jo kahden sesongin ajan. POWDR-hiihtokeskuksissa järjestettyjen tuotelanseerausten kautta yhteistyö on tarjonnut meille tilaisuuden kertoa vieraille renkaiden ja liikenteen turvallisuudesta.

Vuonna 2019 Nokian Renkaat sponsoroi myös TOKSOVO CUP -hiihtomaratonia Leningradin alueella Venäjällä. Tapahtuman aikana kaikille vieraille tarjottiin mahdollisuutta mittauttaa renkaidensa urasyvyys sekä annettiin suosituksia renkaiden vaihtotarpeeseen liittyen.

työtä yhteisön hyväksi tennesseen daytonissa

Daytonin-tehtaalle ensimmäisinä palkatut 60 työntekijää kävivät keväällä 2019 läpi monivaiheisen perehdytysohjelman, jonka avulla he pyörittävät pian yhtä maailman nykyaikaisimmista rengastehtaista.

Kiireiseen aikatauluun oli kuitenkin mahdutettu myös tärkeäksi koettua työtä yhteiskunnan hyväksi. Työntekijät käyttivät yhteensä yli 800 työtuntia paikalliseen hyväntekeväisyystyöhön Rhea Countyn alueella, jossa USA:n tehtaamme sijaitsee.

USA:n työntekijämme ahkeroivat maisemointiprojekteissa, joissa kunnostettiin paikallisia puistoja ja yleishyödyllisiä tiloja. He auttoivat korjaamaan leikkipuistoa, maalasivat puistonpenkkejä ja auttoivat kunnostamaan We Care -hyväntekeväisyysjärjestön väliaikaismajoitukseen tarkoitettuja tiloja. Paikallinen We care -järjestö auttaa kodittomia ja syrjäytyneitä Rhea Countyn asukkaita. Työntekijät myös kokosivat ja lahjoittivat We Care -järjestön kautta polkupyöriä vähävaraisten perheiden lapsille. 

Eräs avustusjärjestön jäsen kuvaili tuloksia "ihmeeksi". Lasten kasvoilla nähtiin sädehtiviä hymyjä, kun he tarttuivat uusien polkupyöriensä tankoihin. Paikalliset puistot saivat uutta hohdetta. Myös koulutettavien työntekijöiden kesken muodostui tiivis ryhmähenki, jonka turvin he pystyvät entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaita Pohjois-Amerikan rengasmarkkinoilla.

Takaisin Perusperiaatteisiin