Hyväntekeväisyys ja sponsorointi

Hyväntekeväisyys ja sponsorointi

Yrityksenä harjoitetun hyväntekeväisyyden kautta Nokian Renkaat pyrkii huomioimaan yhteisöä paikallisesti, alueellisesti,
kansallisesti ja kansainvälisesti. Tässä työssä yhtiötä ohjaavat sen arvot.

Tehtävänämme on tarjota mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Suhtautumisemme hyväntekeväisyyteen kuvastaa tehtäväämme, yrittäjähenkistä ja kekseliästä yrityskulttuuriamme sekä vastuullista liiketoimintaamme.

Emme tue julkishallintoa emmekä poliittisia tai uskonnollisia liikkeitä. Valitsemme kohdealueet sekä tukemiemme projektien määrän vuosittain strategisen painopisteemme mukaisesti. Valitsemalla rajoitetun määrän projekteja varmistamme paremmat tulokset.

Tarjoamme resurssejamme (rahoitusta, työntekijöidemme aikaa, tilojamme tai omia tuotteitamme ja palveluitamme) valittuihin projekteihin seuraavien kolmen kategorian perusteella:

1. Liikenneturvallisuus

Haastavien olosuhteiden ja premium-renkaiden asiantuntijana uskomme, että tehtävämme on edistää turvallista ja sujuvaa liikkumista.

2. PAIKALLISYHTEISÖT

Hyvänä yrityskansalaisena ja globaalina yhtiönä keskitymme tukemaan erityisiä yhteisöön ja ympäristöön liittyviä projekteja toiminta-alueillamme myös yhdessä työntekijöidemme kanssa.

3. KEKSELIÄISYYS JA YRITTELIÄISYYS

Parantaaksemme nuorison tasavertaisia mahdollisuuksia tuemme yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä edistäviä projekteja eri tason oppilaitoksissa yrityskulttuurimme eli Hakkapeliittahengen mukaisesti. 

Vuonna 2020 jatkoimme paikallisten koululaisten liikennekasvatuksen tukemista Nokialla ja lahjoitimme kirjoja turvallisuusopetukseen.
Jatkoimme FIA Action for Road Safety -kampanjan tukemista Suomessa, jossa sen järjestää AKK nimellä ”Turvassa tiellä”.

Vianor tuki Pelastakaa lapset -järjestöä, joka edistää lasten oikeuksia kansainvälisesti, ja Ruotsissa Nokian Renkaat tuki BRIS-järjestöä (Barnens rätt i samhället). Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka kuuntelee ja tukee lapsia ja nuoria aikuisia ja vahvistaa heidän oikeuksiaan yhteiskunnassa.

Vuonna 2020 jatkoimme myös Eco Challenge -projektia Venäjällä ja tyhjensimme laittomia rengaskaatopaikkoja. Nokian Renkaiden ja EcoShinSoyuz-järjestön yhteistyön tuloksena 220 tonnia käytettyjä renkaita on siirretty kierrätyslaitoksiin vuoden aikana. Projektin tavoite on lisätä julkista tietoisuutta renkaiden hävittämisestä, sillä kierrätysaste Venäjällä on edelleen alhainen.

Nokian Renkaat myös osti ja lahjoitti 500 tablettitietokonetta vähävaraisten perheiden lapsille Venäjän Vsevolozhskin alueella, jossa tehtaamme toimii. Lahjoitus auttoi vähäosaisten perheiden lapsia selviytymään pandemian vuoksi käynnistetyn etäopetuksen haasteista.

Yhdysvalloissa Nokian Renkailla on lahjoitustoimikunnat Daytonissa, Nashvillessa ja Colchesterissä. Vuonna 2020 Nokian Renkaat syvensi yhteisöllistä vaikutustaan hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoishankkeilla, jotka oli suunnattu vahvistamaan yhtiölle tärkeitä alueita. Yhtiö myönsi college-stipendit kahdelle lahjakkaalle opiskelijalle Rhean piirikunnassa, jossa Yhdysvaltain-tehdas sijaitsee. Molemmat opiskelijat menestyvät yliopistoissaan ja opiskelevat aineita, jotka yhdistyvät Nokian Renkaiden vastuullisuuden ydinarvoon.

Nokian Renkaat -stipendien lisäksi yhtiö auttoi Nashvillessa sijaitsevaa Book’em -hyväntekeväisyysjärjestöä saavuttamaan varainhankinta- ja kirjalahjoitustavoitteensa, joilla vahvistetaan Nashvillen perusopetusta. Nokian Renkaat auttoi myös rahoittamaan Distinguished Young Woman -stipendiohjelmaa Daytonin kauppakamarin kautta.

Pandemiavuonna Yhdysvaltain-tehtaan lahjoitustoimikunta lahjoitti varoja yli kymmenelle kansalaisjärjestölle, jotka palvelevat yhteisön terveyttä ja turvallisuutta. Näihin kuuluivat mm. paikallisen terveydenhuollon tukeminen Rhea Medical Foundationin kautta ja Rhean terveyskeskuksen suojavarustehankintojen tukeminen, jotta etulinjan työntekijöitä voidaan suojata COVID-19:ltä. Nashvillessa yhtiön lahjoitustoimikunta auttoi taloudellisissa vaikeuksissa olevia perheitä lahjoittamalla varoja United Way -järjestön Give Thanks -ruokakeräykseen, jonka kautta perheet saivat ruokaa kiitospäivänä.

Kumppanuudet ja sponsorointi

Vuonna 2020 peruttiin valtaosa suurista ulkotapahtumista, kuten Nokian Tyres IRONMAN 70.6 -kilpailu.

Pitkäaikainen yhteistyömme Kansainvälisen suunnistusliiton kanssa jatkui myös vuonna 2020 pandemiasta huolimatta. Nokian Renkaat osallistui World Orienteering Day -tapahtumaan, joka markkinoi tätä vastuullista ulkoharrastetta. Yhteistyösopimus takaa vahvan näkyvyyden joka vuosi käytävien suunnistuksen maailmanmestaruus- ja World Cup -kisojen yhteydessä.

Vuonna 2020 Nokian Renkaat kasvatti kumppanuuttaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivan hiihtokeskusyhtiö POWDRin kanssa. Panostukseen liittyi merkittävänä osana turvallisuuden ja vastuullisuuden merkityksestä kertominen POWDRin vieraille. Nokian Renkaat osallistui POWDRin turvallisuusjuhlaan tammikuussa ja jakoi tietoa sekä videosisältöä rengasturvallisuuden merkityksestä.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen jatkoi roolissaan Nokian Renkaiden brändilähettiläänä ja osallistui tuotekehitykseen, tuotejulkistuksiin ja markkinointiin.

Nokian Renkaat solmi kumppanuuden myös U.S. Open -turnauksessa debytoineen nokialaisen golfaajan kanssa. Sami Välimäki edusti turnauksessa kotimaataan Suomea, ja Nokian Renkaat auttoi hänen turnauspyrkimystensä rahoittamisessa.

Takaisin Perusperiaatteisiin