Pienilläkin teoilla on merkitystä

Maksamiemme verojen ja palkkojen lisäksi olemme rakennuttaneet Venäjän-toimipaikan henkilöstölle asuntoja sekä heidän lapsilleen päiväkodin, tuemme pienimuotoisesti paikallisia urheiluseuroja ja toimimme kummina Nokialaiselle koululle. Meitä ympäröivän maailman huomioimisella on pitkät perinteet, sillä esimerkiksi jo 1900-luvun alussa yhtiömme rakennutti henkilöstölle asuntoja. Me Nokian Renkaissa uskomme, että pienilläkin teoilla on merkitystä.

Paikallisyhteisöihin vaikuttamisen pitkät perinteet

Vaikutamme monilla eri tavoin paikallisyhteisöihin: Nokialla olemme yksi suurimmista työllistäjistä, Venäjällä olemme rakentaneet henkilöstöllemme asuntoja, sotaveteraaneja avustamme vuosittaisten juhlien järjestämisessä, maksamillamme veroilla tuemme ihmisten hyvinvointia eri maissa ja aktiivinen osallistumisemme liikenneturvallisuuden saralla parantaa ihmisten turvallista tiellä liikkumista. Lisäksi monilla pienillä teoilla aina vuoropuhelusta naapuruston kanssa oppilaitosyhteistyöhön ja paikallisten urheiluseurojen pienimuotoiseen tukemiseen on vaikutusta niin yksittäisiin ihmisiin kuin yhteisöihin.

Liikennetyökirjoja Nokia-Viholan koulun ekaluokkalaisille

Liikennetyökirjoja Nokia-Viholan koulun ekaluokkalaisilleNokian Renkaat oli loppuvuodesta 2015 mukana turvaamassa Nokia-Viholan koulun lasten liikkumista liikenteessä hankkimalla ekaluokkalaisille liikennetyökirjoja henkilökohtaiseen ja monivuotiseen käyttöön. Tarkoituksena oli osaltaan auttaa vaikuttamaan niihin surullisiin tilastoihin, joissa pienet lapset ovat osallisena.

Liikennetyökirjat ovat lapsilla henkilökohtaisessa käytössä koko ala-asteen ajan. Työkirjassa olevien tehtävien avulla lapset omaksuvat paremmin liikenneaiheet, joita käsitellään opettajan kanssa tunnilla sekä liikennesäännöt tekemällä tehtäviä eri liikennetilanteista. Kirjan avulla käsitellään sitä miten liikutaan maalla, vesillä, joukkoliikenteessä sekä opetellaan perusliikennemerkit. Mukana on myös raskas liikenne ja ajoneuvojen pimeät kulmat.

Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme vaikuttamaan yhteisöjen hyvinvointiin arvoketjumme eri vaiheissa, on sitten kysymys kumin prosessoijien toiminnan kehittämisestä tai henkilöstömme hyvinvoinnista. Usean tuhannen henkilön työllistämisen lisäksi työllistämme välillisesti tuhansia ihmisiä kansainvälisesti. Esimerkiksi tehtaissamme Nokialla ja Venäjällä työskentelee usean eri alan ammattilaisia aina vartioinnista puhtaanapitoon ja rakennusalasta logistiikkaan.

Meitä ympäröivän maailman huomioimisella on pitkät perinteet, sillä jo 1900-luvun alussa yhtiömme ymmärsi henkilöstön olevan yrityksen tärkein voimavara. Tiukoista ajoista huolimatta henkilöstön hyvinvointiin panostettiin ja henkilöstölle esimerkiksi rakennutettiin useita satoja asuntoja. Vaikka maailma on täysin muuttunut sadassa vuodessa, on meille edelleen tärkeää panostaa niin henkilöstömme kuin paikallisyhteisöjen hyvinvointiin.

Tuotannosta poistetut polkupyörät ilahduttivat lapsia

Tuotannosta poistetut polkupyörät ilahduttivat lapsiaTuotannosta poistetut polkupyörät ilahduttivat lapsiaTurvallisuussyistä lopetettiin Nokian-toimipaikan tehdassaleissa polkupyöräily keväällä 2015. Tuotannon käytöstä poistetut hyväkuntoiset Jopo-polkupyörät lahjoitettiin Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummi-toiminnan piirissä oleville lapsille Pirkanmaalla. Moni lapsi kokikin onnellisen yllätyksen, kun iloisen väriset Jopo-pyörät luovutettiin heidän käyttöönsä.

Mentorointia ja oppilasyhteistyötä

Teemme jatkuvaa yhteistyötä erilaisten oppilaitosten kanssa esimerkiksi opinnäytetöiden ja yritysvierailuiden merkeissä. Yhtiössämme löytyy harjoittelupaikkoja laidasta laitaan aina tuotekehityksestä tuotantoon ja taloudesta kunnossapitoon sekä monipuolisia aiheita diplomi- ja opinnäytetöiden aiheiksi. Tehtaissamme vierailee vuoden aikana useita kymmeniä oppilasryhmiä.

Osallistumme myös erilaisiin opiskelijahankkeisiin ja -tapahtumiin. Vuoden 2015 aikana osallistuimme esimerkiksi Tehdään töitä -kampanjaan ja Kampuskamari-hankkeeseen. Suomen Mentorit ry tarjosi yhteistyössä 16 ison suomalaisen työnantajan kanssa korkeakoulutetuille valmistumassa oleville ja vastavalmistuneille nuorille mahdollisuuden päästä puolenvuoden palkattuun työjaksoon. Harjoittelun aikana harjoittelijat pääsivät mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja oppimaan uusia taitoja sekä osallistumaan kolmeen työelämäseminaariin.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja Tampereen kauppakamari ovat kehittäneet yhteistyössä Kampuskamarin, joka yhdistää kauppatieteiden opintojaksoja ja kauppakamarin jäsenyrityksiä uudella tavalla yhteen. Yhteistyötä tehdään sekä harjoitustöiden että yritysvierailujen avulla. Yhtiömme oli mukana kahdella kurssilla: henkilöstöjohtamisen ajankohtaiset teemat sekä vähittäiskaupan konseptit.

Lue lisää tuotekehityksemme oppilasyhteistyöstä!

Hakkapeliitta Village – ”hakkapeliittojen” oma asuinalue

Venäjän-toimipaikan työntekijöille rakennuttamamme korkeatasoiset Hakkapeliitta Villagen asunnot ovat vain 15 minuutin matkan päästä tehtaistamme. Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuden erinomaisiin eurooppalaisiin työ- ja elinoloihin sekä haluamme näin sitouttaa tärkeintä voimavaraamme pitkiin työsuhteisiin ja hyödyntämään kehittymismahdollisuuksia yhtiössämme. Hakkapeliitta Village on sosiaalinen hanke, jonka tyyppisiä ei Venäjällä ole aikaisemmin juurikaan toteutettu.

Kaikki Hakkapeliitta Villagen -asunnot myydään vain Nokian Renkaiden Venäjän-toimipaikan henkilöstölle ja asunto-ohjelmaan voi hakea kuka tahansa työtehtävään katsomatta. Asunto-ohjelmaan osallistuva saa asunnon haltuunsa määräajan jälkeen ja hänen sijoituksensa palautetaan, mikäli hän lopettaa työsuhteensa ennen tätä.

Hakkapeliitta Villagen yhteyteen rakennuttamamme päiväkodit on luovutettu kunnalle, ja niissä löytyy tilaa nukkua, leikkiä, liikkua ja temmeltää. Nykyaikaiset makuu- ja leikkihuoneet, laadukkaat urheiluvälineet ja hoito sekä lapsien hyvät mahdollisuudet kehittyä ovat saaneet paljon kiitosta niin Hakkapeliitta Villagessa asuvilta vanhemmilta kuin lapsiltakin.

Tämän sivun sisältö kuuluu KPMG:n tekemän varmennustoimeksiannon laajuuteen. Varmennusraportin löydät täältä.