Rakennamme menestystä yhdessä

Yrityksessämme jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Eettisten toimintaperiaatteidemme mukaisesti yhtiössämme kehitetään ja toteutetaan yhdenveroista, toisiaan kunnioittavaa ja välittävää yrityskulttuuria. Jokaisen työpanos tehtävästä riippumatta on tärkeä kannattavan kasvun ja menestyksen rakentamisessa.

Arvostaminen lisää motivaatiota ja kannattavuutta

Henkilöstön yhdenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu on yhtiöllemme tärkeää, koska uskomme, että tasaveroinen työyhteisö motivoi henkilöstöämme ja vaikuttaa siten yrityksemme kannattavuuteen ja kilpailukykyyn.

Yksi osoitus tasa-arvoisuudesta on se, että koko henkilöstömme on yhtiömme optio-ohjelman sekä bonusjärjestelmän piirissä.

Arvostamme koko henkilöstömme ammattitaitoa sekä ideointikykyä. Kekseliäisyystoiminta on yksi tärkeä kanava henkilöstömme oman työn, työympäristön ja liiketoiminnan kehittämiselle. Kekseliäisyystoiminta tarjoaa tasapuolisen vaikuttamismahdollisuuden jokaiselle työntekijällemme.

Lue lisää kekseliäisyystoiminnasta!

Vuonna 2015 järjestettiin Nokian-toimipaikassa muutaman vuoden tauon jälkeen tasavuosia palveille työntekijöille palvelusvuosijuhlat. Myös Venäjän-toimipaikan täyttäessä 10 vuotta, tuli tasavuosia täyteen myös henkilöstölle.

Palvelusvuosijuhlissa yli 4 000 vuotta osaamista ja työkokemusta

Palvelusvuosijuhlissa yli 4 000 vuotta osaamista ja työkokemustaKeväällä 2015 palkittiin ja juhlittiin Nokian-toimipaikan 20, 30 ja 40 vuotta yhtiötä palvelleita työntekijöitä. Tunnelmallisissa juhlissa oli ansiomerkkien saajien lisäksi heidän esimiehensä. Hyvän ruuan ja monipuolisen ohjelman lomassa palkitut työntekijät saivat käydä yhteiskuvissa työkavereidensa ja esimiestensä kanssa.

Juhlapuheissa todettiin, että henkilöstön kyky oppia uutta sekä oikea asenne ovat tärkeimpiä ominaisuuksia menestyksen rakentamisessa. Kokemus karttuu työtehtävien myötä ja pitkissäkin työsuhteissa on mahdollisuus kehittää niin itseään kuin työtehtäviä ja -ympäristöä. Palvelusvuosijuhlassa olikin yli 4 000 vuotta työkokemusta, jos lasketaan yhteen kaikki tilaisuuteen kutsutut ansiomerkkien saajat.

Myös Venäjän-toimipaikassa jaettiin ensimmäistä kertaa ansiomerkkejä henkilöstölle palvelusvuosista. Vsevolozhskin-tehtaan perustamisesta tuli kymmenen vuotta täyteen ja samalla osa henkilöstöstä saavutti täydet kymmenen vuotta yhtiön palveluksessa. Yhtiön kannalta on merkittävää, että niin moni on tehnyt töitä yhdessä koko tämän ajan.

Sekä Venäjällä että Suomessa jaettiin palvelusvuosista kaikille Keskuskauppakamarin ansiomerkit.

 

Perinteinen Vuoden Hakkapeliitta nostaa esiin hakkapeliittoja ympäri maailman

Maailman pohjoisimpana rengasvalmistajana kehitämme vaativiin olosuhteisiin suunniteltuja huippulaatuisia ja innovatiivisia renkaita, jotka tekevät ihmisten tiellä liikkumisesta turvallisempaa. Siksi henkilöstömme ammattitaito, idearikkaus, rohkeus ja periksiantamattomuus on yksi tärkeä tekijä menestyksemme rakentamisessa.

Vuoden Hakkapeliitan valitseminen on yksi tapa osoittaa arvostusta ja palkita henkilöitä, jotka ovat omalla esimerkillään ja toiminnallaan vaikuttaneet kannustavasti työilmapiirin, ylittäneet itsensä ja iloinneet myös toisten onnistumisista. Vuoden Hakkapeliitan valitseminen on yli kymmenen vuotta vanha perinne, joka toteutetaan sekä Nokian- että Venäjän-toimipaikoissa. Palkinnolla on suuri merkitys senkin vuoksi, että henkilöstö saa ehdottaa palkinnon saajia ja puolueeton raati valitsee voittajat.

Tämän sivun sisältö kuuluu KPMG:n tekemän varmennustoimeksiannon laajuuteen. Varmennusraportin löydät täältä.