Turvallinen liikenne 2025 – yhteinen turvallisuushanke

Turvallinen liikenne 2025 -ohjelma on Liikenneviraston, Trafin, VTT:n ja Nokian Renkaiden turvallisuushanke, jonka tavoitteena on kasvattaa liikenneturvallisuusalan osaamista ja näkemystä Suomessa sekä tukea päätöksentekoa valtakunnallisten liikenneturvallisuustavoitteiden saavuttamiseksi.

Turvallinen liikenne 2025 – yhteinen turvallisuushanke


Hanke on yhteisrahoitteinen kokonaisuus, jota vetää VTT. Yksi tutkimusohjelman tavoitteista on, että vuonna 2025 tapahtuu enintään 100 liikennekuolemaa.

Nokian Renkaat on ollut mukana Turvallinen Liikenne 2025 -hankkeessa alusta alkaen. Hankkeen tiimoilta on tutkittu esimerkiksi talvinopeusrajoitusten vaikuttavuutta, renkaiden puutteita kuolonkolareissa sekä talvirenkaiden kunnon kehittymistä. Näillä tutkimuksilla on pyritty tuottamaan tietoa erityyppisten renkaiden vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen ja siten edistämään liikenneturvallisuutta sekä Suomessa että muilla talvirengasmarkkinoilla. Hankkeen tuloksia on esitelty ja tullaan esittelemään muun muassa pohjoismaisilla liikenneturvallisuuteen liittyvillä foorumeilla, jonka myötä vaikutukset liikenneturvallisuuteen ulottuvat myös Suomen rajojen ulkopuolelle.