FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

Hyväntekeväisyys ja sponsorointi

Yrityksenä harjoitetun hyväntekeväisyyden kautta Nokian Renkaat pyrkii huomioimaan yhteisöä paikallisesti, alueellisesti,
kansallisesti ja kansainvälisesti. Tässä työssä yhtiötä ohjaavat sen arvot.

Tehtävänämme on tarjota mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Suhtautumisemme hyväntekeväisyyteen kuvastaa tehtäväämme, yrittäjähenkistä ja kekseliästä yrityskulttuuriamme sekä vastuullista liiketoimintaamme.

Emme tue julkishallintoa emmekä poliittisia tai uskonnollisia liikkeitä. Valitsemme kohdealueet sekä tukemiemme projektien määrän vuosittain strategisen painopisteemme mukaisesti. Valitsemalla rajoitetun määrän projekteja varmistamme paremmat tulokset.

Tarjoamme resurssejamme (rahoitusta, työntekijöidemme aikaa, tilojamme tai omia tuotteitamme ja palveluitamme) valittuihin projekteihin seuraavien kolmen kategorian perusteella:

1. Liikenneturvallisuus

Haastavien olosuhteiden ja premium-renkaiden asiantuntijana uskomme, että tehtävämme on edistää turvallista ja sujuvaa liikkumista.

2. PAIKALLISYHTEISÖT

Hyvänä yrityskansalaisena ja globaalina yhtiönä keskitymme tukemaan erityisiä yhteisöön ja ympäristöön liittyviä projekteja toiminta-alueillamme myös yhdessä työntekijöidemme kanssa.

3. KEKSELIÄISYYS JA YRITTELIÄISYYS

Parantaaksemme nuorison tasavertaisia mahdollisuuksia tuemme yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä edistäviä projekteja eri tason oppilaitoksissa yrityskulttuurimme eli Hakkapeliittahengen mukaisesti. 

Kumppanuudet ja sponsorointi

Avustamme ja tuemme paikallistasolla yrityskulttuuriimme ja brändiimme istuvia toimijoita ja tapahtumia. Teemme jatkuvaa yhteistyötä monien tahojen kanssa eri maissa sekä paikkakunnilla, joissa meillä on toimipaikkoja. Lisäksi monilla pienillä teoilla, aina vuoropuhelusta naapuruston kanssa oppilaitosyhteistyöhön ja paikallisten urheiluseurojen pienimuotoiseen tukemiseen, on vaikutusta niin yksittäisiin ihmisiin kuin yhteisöihinkin.

Jatkoimme FIA Action for Road Safety -kampanjan tukemista Suomessa, jossa sen järjestää AKK nimellä ”Turvassa tiellä”. Jatkoimme myös pitkäaikaista yhteistyötämme Kansainvälisen suunnistusliiton kanssa. Yhteistyösopimus Kansainvälisen suunnistusliiton kanssa takaa meille vahvan näkyvyyden joka vuosi käytävien suunnistuksen maailmanmestaruus- ja World Cup -kisojen yhteydessä.

Nokian Renkaat oli Suomen ensimmäisen IRONMAN-kisan nimikumppani. Vauhdikas laji sopii yhtiömme liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävään arvomaailmaan ja tukee samalla yrityksen
brändinäkyvyyttä Suomessa ja maailmalla.

Menestymistä poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa älyn ja peräänantamattoman taistelutahdon avulla löytyy Suopotkupallon MM-kisoista, jotka järjestetään vuosittain Hyrynsalmella. Nokian Renkaat on ollut kisojen nimisponsori jo yli kymmenen vuoden ajan. Brändilähettiläämme, kaksinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Mika Häkkinen osallistui useisiin asiakastapahtumiin.

UN Global Compact -aloitteen tukijäsenenä tuemme vuosittain hanketta ja sen pyrkimyksiä edistää yritysten yhteiskuntavastuuta.

työtä yhteisön hyväksi tennesseen daytonissa

Daytonin-tehtaalle ensimmäisinä palkatut 60 työntekijää kävivät keväällä 2019 läpi monivaiheisen perehdytysohjelman, jonka avulla he pyörittävät pian yhtä maailman nykyaikaisimmista rengastehtaista.

Kiireiseen aikatauluun oli kuitenkin mahdutettu myös tärkeäksi koettua työtä yhteiskunnan hyväksi. Työntekijät käyttivät yhteensä lähes 1 200 työtuntia paikalliseen hyväntekeväisyystyöhön Rhea Countyn alueella, jossa USA:n tehtaamme sijaitsee.

USA:n työntekijämme ahkeroivat maisemointiprojekteissa, joissa kunnostettiin paikallisia puistoja ja yleishyödyllisiä tiloja. He auttoivat korjaamaan leikkipuistoa, maalasivat puistonpenkkejä ja auttoivat kunnostamaan We Care -hyväntekeväisyysjärjestön väliaikaismajoitukseen tarkoitettuja tiloja. Paikallinen We care -järjestö auttaa kodittomia ja syrjäytyneitä Rhea Countyn asukkaita. Työntekijät myös kokosivat ja lahjoittivat We Care -järjestön kautta polkupyöriä vähävaraisten perheiden lapsille. 

Eräs avustusjärjestön jäsen kuvaili tuloksia "ihmeeksi". Lasten kasvoilla nähtiin sädehtiviä hymyjä, kun he tarttuivat uusien polkupyöriensä tankoihin. Paikalliset puistot saivat uutta hohdetta. Myös koulutettavien työntekijöiden kesken muodostui tiivis ryhmähenki, jonka turvin he pystyvät entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaita Pohjois-Amerikan rengasmarkkinoilla.