Vianor-rengasketju laajenee Venäjällä ja Ruotsissa

7. helmikuu 2005 07:59 kategoriassa Pörssitiedotteet
VIANOR-RENGASKETJU LAAJENEE VENÄJÄLLÄ JA RUOTSISSA

Nokian Renkaiden Vianor-rengasketju on laajenemassa Venäjällä ja Ruotsissa. Uudet Vianor-pisteet on avattu Rostovissa ja Pietarissa Venäjällä. Ruotsista yhtiö on ostanut kaksi uutta rengasliikettä.

Nokian Renkaat investoi 10 miljoonaa euroa omien myyntipisteiden perustamiseen Moskovaan ja Pietariin. Tavoitteena on avata Venäjällä yhteensä 30, pääosin franchising-perusteista Vianor-pistettä vuoden 2005 aikana. Vianorin toiminnoista Venäjällä vastaa Juri Melnik, joka toimi aiemmin Nokian-merkkisten renkaiden maahantuojana Venäjällä.

- Vianorin laajentaminen Venäjällä tehostaa Nokian Renkaiden myyntiä ja antaa mahdollisuuden suoraan kontaktiin kuluttajien kanssa. Venäjällä renkaiden jakelu on siirtymässä voimakkaasti rengasliikkeille ja Nokian Renkaat haluaa toimia tämän kehityksen kärjessä, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran.

Vianor-ketju laajenee myös Ruotsissa, missä yhtiö on ostanut Sjögrens Vulk AB ja Degerfors Vulkcentral –nimiset rengasliikkeet. Vianor jatkaa kasvuaan edelleen Ruotsissa yritysostoin ja franchising-toiminnan kautta.

Kaikilla Vianor-pisteillä on yhtenäinen toimintatapa ja markkinointikonsepti. Ketju myy pääosin Nokian-merkkisiä renkaita sekä muita tunnettuja tuotemerkkejä. Vianorin tuotevalikoimaan kuuluu myös valikoituja autoiluun liittyviä tarvikkeita ja palveluja, kuten rengashotellit.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja


Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Gran, puh. (03) 340 7336 ja
johtaja Seppo Kupi, puh. (03) 340 7634.

Jakelu: OMX ja keskeiset tiedotusvälineet