21. kesäkuu 2012 04:42 kategoriassa Yhtiöuutiset

Uutuus kurottaa optimiin: Nokian BAS Stacker sujuvaan ja tarkkaan terminaalityöhön

Nokian BAS Stacker 18.00R25 on uusin ratkaisu vähentämään satamien kontinkäsittelyssä esiintyviä renkaiden kulumisongelmia.

Konttikurottajilla on kaikkialla edessään samat haasteet: liiallinen lämmöntuotto vierintävastuksen vuoksi, paripyörien kartiokuluminen ja huojunta nostotyön aikana. Uutuusrengas pyrkiikin niin pintamateriaaliltaan kuin rakenneratkaisuiltaan kurottamaan kohti optimaalista työsuoritusta.
 
– Stacker on konttikurottajille ensimmäinen radiaalirenkaamme. Jos terminaalissa on vähänkään pidemmät ajomatkat, on radiaalirengas parhaimmillaan alhaisen vierintävastuksen ja vähäisen lämmöntuoton vuoksi, myyntipäällikkö Marko Muhonen kertoo.
 
Uskotaan, että radiaali- eli vyörenkaassa menetetään työn tarkkuuden ja sujuvuuden kannalta olennaista vakautta. Nokian vastaus on Beyond All-Steel Radial -rakenne, jolla tavoitetaan toivottu vakaus niin ajon kuin noston ajaksi. BAS vähentää heilahduksia tehokkaasti, koska jo renkaan rakenne vaimentaa iskuja.
 
Kun tähän lisätään BAS Stackerin pintarakenne, tarjoaa lopputulos taloudellistakin tehoa. Kovassa käytössä paripyörät kuluvat laidoilta enemmän kuin keskeltä ja ikiaikainen renkaankierrätys koneessa alkaa kulumisen tasaamiseksi.
 
– Jos rengas kuluu kartiolle, vakaus kärsii ja renkaita vaihdellaan kesken niille lasketun eliniän. Uudella BAS Stackerin pintamallilla minimoidaan konttikurottajien paripyörien kartiolle kulumista, Muhonen sanoo.