2. toukokuu 2019 06:01 kategoriassa Yhtiöuutiset

Uusia perävaunun rengaskokoja – enemmän maastopitoa, taloudellisia kilometrejä ja mielenrauhaa

Perävaunun renkaat ovat kriittinen turvallisuustekijä ajoneuvoyhdistelmän hallinnassa. Nokian Renkaat on kasvattanut saatavilla olevien rengaskokojen määrää Nokian R-Truck sekä Nokian E-Truck -tuoteperheissä, jotta yhä useampaan perävaunuun löytyisi sopiva rengas.

Nokian R-Truck – Tie päättyy, pito jatkuu

Vuonna 2018 julkistettu Nokian R-Truck -rengassarja on suunniteltu on- ja offroad-käytön haasteisiin. Sarjassa on vaihtoehto jokaiselle akselipaikalle, ja renkaat toimivat hyvin niin maanteillä kuin kivisillä maansiirtotyömailla ja savisilla metsäteilläkin.

“Nokian R-Truck -renkaat ovat erinomainen kompromissi kahden erilaisen maailman välillä”, kertoo tuotepäällikkö Teppo Siltanen Nokian Renkailta. ”Kaikkia sarjan renkaita yhdistää avoin pintakuvio ja leveät urat, jotka varmistavat hyvän puhdistuvuuden savessa, hiekalla, lumessa ja muilla pehmeillä alustoilla. Renkaat tarjoavat pitoa ja luotettavuutta vuoden ympäri.”

Kesästä 2019 alkaen Nokian R-Truck Trailer -renkaasta on saatavilla uudet koot 265/70R19.5 ja 275/70R22.5 vaativaan on- ja offroad-käyttöön puutavaraperävaunuissa. Ne soveltuvat hyvin myös muuhun renkaan pitoa ja puhdistuvuutta vaativaan perävaunukäyttöön.

“Tärkeä luotettavuuden parantaja on pääurien kivenpoistajat, jotka pienentävät rengasvaurion riskiä”, Teppo Siltanen huomauttaa. ”Lisäksi kaikilla sarjan renkailla on 3PMSF-hyväksyntä, jonka ansiosta ne toimivat niin talvipakkasilla kuin kesäkuumallakin.”

Nokian E-Truck – Taloudellisia kilometrejä vuoden ympäri

Nokian E-Truck -rengassarja on tarkoitettu eurooppalaisille ammattikuljettajille, joille kertyy paljon ajokilometrejä vuoden ympäri. Hiljaisia, mukavia ja turvallisia Nokian E-Truck -renkaita on saatavilla jokaiselle akselipaikalle – mukaan lukien Nokian E-Truck Trailer perävaunukäyttöön.

“Nämä joka kelin renkaat on optimoitu keskipitkien ja alueellisten matkojen ajoon vuoden ympäri tavanomaisissa tieoloissa”, Teppo Siltanen kertoo. ”Ne on tasapainotettu toimimaan hyvin niin Keski-Euroopassa kuin pohjoismaisilla pääteilläkin 3PMSF-merkintänsä ansiosta.”

Taloudellinen kilometritulos tavoitteena suunnitellut Nokian E-Truck -renkaat tarjoavat sekä matalan vierintävastuksen että vankan rengasrungon. Tämän ansiosta ne soveltuvat hyvin pinnoitettaviksi. Neljä uutta Nokian E-Truck Trailer -rengaskokoa ovat 265/70R19.5 ja 385/55R22.5 (saatavilla kesällä 2019) sekä 235/75R17.5 ja 245/70R17.5 (saatavilla syksyllä 2019).

“Nokian E-Truck Trailer -renkaissa on vahva olka-alue, niiden kulumismuoto on tasainen eivätkä renkaat ole alttiita uriin juuttuville kiville”, listaa Siltanen. ”Nämä ominaisuudet takaavat hyvän ajotuloksen, minkä lisäksi siksak-muotoiset urat parantavat renkaan vakautta.”

Mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa

Nokian Renkaat kehittää tuotteensa aina käyttäjää ajatellen – mitä kuljettaja tarvitsee renkailta. Nokian R-Truck ja Nokian E-Truck -rengassarjat on suunniteltu erilaisiin vaatimuksiin, mutta perusajatus on molemmissa sama: vastata kuljetusammattilaisten tarpeisiin ja auttaa heitä päivittäisessä työssään.

”Kun renkaisiin voi luottaa, on kuljettajan helpompi keskittyä käsillä olevaan työhön”, Siltanen summaa. ”Siitä saa mielenrauhaa – jokaiseen työpäivään.”

Lisätietoja ja kuvia:

Nokian R-Truck: nokiantyres.com/r-truck ja lehdistömateriaalit

Nokian E-Truck: nokiantyres.com/e-truck 

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy 
toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7854
 
Teppo Siltanen, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy 
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7709