19. maaliskuu 2019 07:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Uusia kuorma-auton renkaita ja pinnoituspintoja – Nokian Renkaat vastaa alan muuttuviin tarpeisiin

Kuljetusalalla tuotekehitys on jatkuvaa. Raskaammat autot vaativat uudenlaisia renkaita, uudet rengasperheet puolestaan yhteensopivia pinnoituspintoja. Nokian Renkaat julkistaa neljä ammattikuljettajille mielenrauhaa tuovaa uutuustuotetta.

Uusi eturengas erityisen raskaaseen talvikäyttöön

Nokian Hakkapeliitta Truck on Nokian Renkaiden lippulaivarengassarja kuorma-autoilijoiden talvikäyttöön. Sarjasta löytyy renkaita joka akselipaikalle ja tuotteiden ominaisuudet riittävät ankarimpiinkin talviolosuhteisiin. Uusi Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL on ns. “Extra Load” eli korkeamman kantavuuden versio Nokian Hakkapeliitta Truck F2 –renkaasta, se mahdollistaa akselikuorman aina 10 tonniin asti.

Kuten Nokian Hakkapeliitta Truck F2, on uutuusrengaskin maailman pohjoisimman rengasvalmistajan yli satavuotisen kokemuksen huipentuma parhaiden mahdollisten kuorma-autojen talvirenkaiden kehittämisessä.

”Uusi rengas tarjoaa vakaan ajotuntuman ja erinomaisen pidon äärimmäisissäkin talviolosuhteissa”, lupaa tuotepäällikkö Teppo Siltanen Nokian Renkailta. ”Näitä ominaisuuksia yhdistettynä massiiviseen kantokykyyn tarvitaan muun muassa vaativissa puutavarakuljetuksissa sekä nosturi- ja aurauskäytössä.”

Uusi Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL -eturengas on saatavilla keväästä 2019 alkaen.

 

Uusi koko Nokian Hakka Truck Steer -rengasperheeseen

Vuonna 2017 julkaistu Nokian Hakka Truck Steer on huippuluokan ajettavuutta muuttuviin päätieolosuhteisiin tarjoava kuorma-auton eturengas. Pitkien ja keskipitkien matkojen erikoisrenkaalla on myös 3PMSF-merkintä.

Keväästä 2019 alkaen uusi 385/55R22.5 -koko laajentaa Nokian Hakka Truck Steer -rengasvalikoimaa entisestään. ”Koolla on oma käyttäjäkuntansa, joten kyseessä on tervetullut lisäys”, sanoo Teppo Siltanen. ”Uusi koko mahdollistaa sen, että yhä useampi hyötyy renkaan vakaasta sekä ennustettavasta ajettavuudesta sekä hyvästä kilometrituloksesta.”

Uuden julkistuksen jälkeen Nokian Hakka Truck -rengassarja laajenee vuoden 2019 loppuun mennessä myös 60-sarjan kokoihin sekä ohjaus- että vetoakselikäyttöön.

 

Uusi Noktop-pinnoituspinta perävaunujen on- ja offroad-käyttöön

Renkaiden pinnoitus on uuden renkaan valmistamiseen verrattavissa oleva, tiukasti viranomaisten säätelemä prosessi. Laadukas renkaan runko voidaan pinnoittaa 1–2 kertaa ja säästää näin rahaa, raaka-aineita ja ympäristöä. Uusin lisäys Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalien valikoimaan on Nokian Noktop 75 Super, joka vastaa pintakuvioltaan on- ja offroad-käyttöön tarkoitettua Nokian R-Truck Trailer -perävaunurengasta.

“Nokian Noktop 75 Super on tarkoitettu leveiden perävaunurenkaiden pinnoittamiseen, kun kyse on raskaimmista maansiirto- ja puutavarankuljetustyöstä”, kuvailee Teppo Siltanen. ”Sen pintakuvio on optimoitu paikalliseen ja keskipitkän matkan ajoon karkeille pinnoille.”

Uudet pinnoitepinnat sopivat hyvin rengasrunkoihin, joiden koko on 385/65R22.5 ja 385/55R22.5. 3PMSF-merkityillä renkailla on myös erinomainen itsepuhdistuvuus pehmeillä pinnoilla. Uusi Nokian Noktop 75 Super -pinnoituspinta korvaa vanhan Nokian Noktop 63 Super -pinnan ja on saatavilla alkuvuodesta 2019. Myöhemmin tänä vuonna tarjolle tulee myös pintaleveydet 265/70R19.5 ja 275/70R22.5 -rengasrungoille paripyöräkäyttöön.

Lisätietoja:

Pinnoitusmateriaalit: www.noktop.com

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy

toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7854

 

Teppo Siltanen, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy

teppo.siltanen(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7709

 

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka edistää ja helpottaa turvallista liikkumista vaativissa olosuhteissa. Keskitymme ainoana rengasvalmistajana vaativien olojen tuotteisiin ja asiakastarpeisiin. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet. Kehitämme tuotteitamme tavoitteenamme kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Liikevaihtomme oli vuonna 2018 noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä vuoden lopussa noin 4 800. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsingissä. www.nokianrenkaat.fi