1. syyskuu 2010 11:50 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Forest King F on
maailman vahvin metsäkonerengasNokian Raskaat Renkaat tuo markkinoille tavaralajimenetelmän korjuukoneisiin (cut-to-lenght –menetelmä) räätälöidyn maailman vahvimman metsäkonerenkaan. Metsäkonerenkaiden edelläkävijän vallankumouksellisen vankka uutuustuote, ristikudosrakenteinen Nokian Forest King F 710/45-26.5 tuo nykyaikaisiin hakkuu- ja kuormakoneisiin alan parasta käyttövarmuutta ja kantavuutta.

Vaativaan metsäkäyttöön räätälöidyn erikoistuotteen kestävyyttä kuvaava rungon lujuusmerkintä eli PR-luku on 24. Tyypillisesti markkinoilla olevien metsäkonerenkaiden PR-luku on 16 tai 20. Vakaan ja kuormankantokyvyltään ainutlaatuisen huippuyksilön kantavuus metsässä on noussut yli tonnin, 6 900 kg:sta (Nokian Forest King F 20 PR) 8 000 kg:aan (uusi Nokian Forest King F 24 PR).

Kantavuuden lisäys vastaa kuusi- ja kahdeksanpyöräisissä metsäkoneissa noin 4 kuutiota kesällä korjattua mäntypuuta. Kasvaneen käyttövarmuuden ansiosta täydetkin kuormat voidaan kuljettaa luotettavasti puulajista ja tai puun kosteuspitoisuudesta riippumatta.

– Modernien metsäkonerenkaiden tehokkuusvaatimukset ovat vuosi vuodelta kasvaneet. Ympäristöystävällisyyden lisäksi urakoitsijat ja konevalmistajat etsivät laadukasta tuotetta, jonka kantavuus ja vetokyky on viety yhä pidemmälle. Uudet huolellisesti kehittämämme ultravahvat materiaaliratkaisut mahdollistavat kestävän rakenteen, korkeamman käyttöpaineen ja ensiluokkaisen kantavuuden. Uusi Nokian Forest King F on luokkansa priimus, joka paketoi kaivatut ominaisuudet, on käyttövarma ja tekee korjuutyöstä aikaisempaa sujuvampaa, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityspäällikkö Martti Päivinen sanoo.

Turvalliset ja tehokkaat työtunnitPidoltaan erinomainen Nokian Forest King F on yksi maailman myydyimmistä metsäkonerenkaista. Keveästi ja vaivattomasti etenevä huipputuote tekee työnsä tehokkaasti ja nöyrästi ympäristöä kunnioittaen.

Leveä ja olkapäältä vahva kulutuspinta tarjoaa metsäkoneurakoitsijoille paljon turvallisia työtunteja puunkorjuun vaihtelevissa tehtävissä. Leveän kulutuspinnan ansiosta renkaan kosketuspinta-ala on suurempi, mikä alentaa pintapainetta. Laaja kosketusala ja pieni pintapaine varmistavat sen, että Nokian Forest King F kohtelee hellästi kasvavaa puustoa ja herkkää aluskasvillisuutta.

Suorat sivupinnat ehkäisevät tehokkaasti sivuvaurioiden syntyä. Olalle syvenevä uraprofiili yhdistettynä renkaan sivupinnan suoruuteen lisää renkaan oivallista puhdistuvuutta sekä tuo lisää kestävyyttä ja lujuutta.

Käytössä erittäin luotettavan renkaan muotoilu tukee telojen ja ketjujen asentoa, minkä ansiosta ne istuvat optimaalisesti renkaan päälle Telat pysyvät kiitettävästi päällä ja toimivat erinomaisesti myös kosteissa, pidoltaan heikoissa olosuhteissa.

Metsäkonerenkaiden markkinajohtaja ja edelläkävijäNokian Raskaat Renkaat on metsäkonerenkaiden markkinajohtaja maailmassa. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, niin sanotun tavaralajimenetelmän metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien. Valikoimassa on metsäkonerenkaita sekä Cut To Length (CTL) eli tavaralajikorjuumenetelmän koneisiin että Full Tree (FT) eli kokorunkomenetelmän koneisiin kuten

skiddereihin. Tunnettuja huipputuotteita ovat muun muassa maailman edistyksellisiin metsäkonerengas Nokian Forest Rider ja käyttövarmuudeltaan erinomainen Nokian Forest King F. Valikoima kattaa myös erikoisrenkaat traktoreihin, jotka työskentelevät osin tai pääasiassa metsätöissä. Tuotteet tunnetaan erittäin korkeasta laadusta, joka tuo käyttäjälleen paljon käyttötunteja ja luotettavaa toimivuutta metsänkorjuun vaihtelevissa käyttöolosuhteissa.

Yhteistä kaikille tuotteille on oman, asiakkaiden kanssa tiiviissä yhteistyössä tehdyn tutkimus- ja kehitystyön tuottamat innovatiiviset ratkaisut, laatu ja kestävyys. Nokian Raskaat Renkaat tunnetaan ammattitaitoisesta ja joustavasta, alansa parhaasta palvelusta.

Ympäristöasioiden pioneeriRengasvalmistajien joukossa Nokian Raskaat Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä.

Ympäristöystävällisyys on tuotekehitysfilosofian keskeinen periaate. Erikoisrenkaiden kumisekoitukset, pinnat ja rakenteet kestävät kovaa kulutusta, mikä merkitsee käyttäjille paljon käyttötunteja ja toimivuutta. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Tuotekehityksen haasteena on myös tärinän ja rengasmelun jatkuva alentaminen.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin.

Uusi Nokian Forest King F – Maailman vahvin metsäkonerengasKoko: 710/45-26.5
Rungon lujuusmerkintä (PR): 24
Kantavuus: 10 km/h / 8 000 kg (metsäkantavuus)

Nokian Forest King F - Vankka ja vakaa vaativassakin metsäkäytössä  • Muodoltaan tasapainoinen ja käytössä erittäin vakaa rengas CTL-koneisiin
  • Suorat, kestävät sivut ja luja kulutuspinta
  • Erinomainen pito ja luotettavuus tela- ja ketjukäytössä
Nokian Forest King F –kokovalikoima:

710/40-22.5 PR 16
710/40-24.5 PR 20
600/55-26.5 PR 20
710/45-26.5 PR 16
710/45-26.5 PR 20
710/45-26.5 PR 24 Uusi
750/55-26.5 PR 20
780/55-26.5 PR 20 Uusi
800/40-26.5 PR 20

Lisätiedot: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Martti Päivinen
tuotekehityspäällikkö
Nokian Raskaat Renkaat Oy puh. 010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com

Teemu Vainionpää
tuotepäällikkö
Nokian Raskaat Renkaat Oy puh. 010 401 7175
teemu.vainionpaa(at)nokiantyres.com

Kuvia Nokian Forest King F: www.nokianrenkaat.fi/metko2010