20. joulukuu 2021 15:22 kategoriassa Artikkelit

Uudet tuotteet ja lisäkapasiteetti tuovat kasvua Nokian Raskaille Renkaille

Nokian Raskailla Renkailla on selkeä tavoite kasvaa 50 % keskipitkällä aikavälillä. Maailmanlaajuinen raskaiden renkaiden liiketoiminta kasvaa tasaisesti yli 4 % vuodessa, mutta Nokian Raskaiden Renkaiden tavoitteena on kasvaa yli 10 % vuodessa. Johtaja Manu Salmi esitteli Raskaiden Renkaiden kasvustrategiaa Nokian Renkaiden pääomamarkkinapäivillä syyskuussa.

Mitkä ovat Nokian Raskaiden Renkaiden eväät kasvuun, Manu Salmi?

”Kasvua ajavat neljä tekijää: jakelu, kapasiteetin lisääminen, tuotevalikoiman laajentaminen 50 %:lla ja digitaalisten ominaisuuksien kehittäminen.

Yrityksenä olemme globaali, mutta tärkeimmät kasvumarkkinamme ovat Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka, joissa vahvistamme myyntitiimiämme ja haemme uusia jakeluasiakkaita.

Yhtiö rakentaa uutta kapasiteettia, mikä lisää vuosituotantoa 20 miljoonasta kilosta 32 miljoonaan kiloon. Noin 70 miljoonan euron investointi on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä ja auttaa meitä vastaamaan kasvavaan kysyntään. Kehitämme myös digitaalisia valmiuksia omissa prosesseissamme, tuotannossa, myynnissä ja logistiikassa, mutta myös suoraan asiakkaiden kanssa yhdistämällä renkaita erilaisiin elektroniikkajärjestelmiin ja kehittämällä älyrenkaita.

Olemme vahvoja metsäkonerenkaissa, mutta menemme myös segmenteille, joissa emme ole aiemmin olleet, tavoittelemme uusia asiakkaita ja autamme heitä kasvattamaan liiketoimintaansa yhdessä meidän kanssamme.

Emme vain kasva, vaan haluamme kannattavaa kasvua. Säilytämme hinta-asemamme laadun ja palvelun avulla. Asiakkaat haluavat parhaat renkaat parhaalla palvelulla, ja me toimitamme ne."

Mainitsit tuotevalikoiman laajentamisen, millaisia ​​raskaita renkaita voimme odottaa?

”Tuote on avainasemassa, sitä asiakkaat ostavat. Olemme rakentaneet uuden tuotekehityskeskuksen, jossa voimme vastata juuri asiakkaiden tarpeisiin, tehdä uusia innovaatioita ja myös testata niitä. T&K-keskuksessa meillä on itse suunnittelemamme uusi laitteisto, toista samanlaista ei maailmassa ole.

Olemme metsäkonerenkaiden ykkönen maailmassa. Kehitämme seuraavan sukupolven metsäkonerenkaita yhdessä suurimpien konevalmistajien kanssa, ja siksi asiakkaiden näkemys on meille niin tärkeä.

Keskeinen kasvualue on maatalous, ja siellä erityisesti uudet teknologiat, kuten VF-renkaat suuritehoisiin traktoreihin ja perävaunurenkaat, jotka vähentävät maan tiivistymistä ja parantavat siten viljelyn tuottavuutta.

Traktorin renkaisiin on jo tehty innovaatioita, voisitko kertoa siitä hieman lisää?

”Kyllä, uudessa traktorinrenkaassamme, Nokian Tyres Ground Kingissä, yhdistimme pidon erilaisissa maastoissa ja ajomukavuuden tiekäytössä. Toimme sen markkinoille viime vuonna, ja se on ollut todella menestys, koska tällaista rengasta ei ole aikaisemmin ollut markkinoilla. Asiakkaat ovat jo vuosia kysyneet, olisiko mahdollista ajaa tiellä samoilla renkailla, joilla he työskentelevät pellolla, joten suunnittelimme sellaiset.

Itse asiassa tällaisten renkaiden kysyntä on kasvussa, koska maanviljelijöiden ja urakoitsijoiden työskentelyalueet laajenevat. Esimerkiksi Keski-Euroopassa urakoitsijat voivat ajaa pellolta toiselle 100 kilometriä. Renkaan suorituskyky tiellä on siis todella tärkeä, mutta et voi menettää mitään niistä suoritusominaisuuksista, joita tarvitset pellolla.”

Digitalisaatio on jo osa tuotevalikoimaa Intuitun kautta, miten se toimii?

”Kyllä, Intuitu-älyrengasteknologia lanseerattiin traktorinrenkaisiin. Intuitun avulla rengas välittää käyttäjälle tietoa siitä, miten rengas toimii, mikä on sen paine ja lämpötila, sellaisia ​​asioita. Tulevaisuudessa renkaan tarjoamat tiedot auttavat olemaan tehokkaampia työnteossa. Me valmistajana voimme myös saada tietoa renkaasta, siitä kuinka ne toimivat ja mitä voisi tehdä vielä paremmin.

Digitalisoidulla tehtaallamme on tuotantojärjestelmä, joka on maailmanluokkaa. Pystymme jäljittämään jokaisen renkaan raaka-aineista loppukäyttäjälle ja takaisin. Ja se on todella tärkeää, kun seuraamme laatua. Kun saamme palautetta, rengas on todella onnistunut tai jos kovat olosuhteet asettavat haasteita, voimme tarkistaa mitä on tehty, kuka on tehnyt, mistä raaka-aineista. Se on todella tärkeää premium-laadun kannalta.

Tämä auttaa meitä olemaan tehokkaita omassa tuotannossamme ja myös suunnittelemaan saatavuutta sesongin mukaan, mikä hyödyttää myös asiakkaitamme.”

Mikä on mielestäsi Nokian Raskaiden Renkaiden kasvun kannalta oleellisinta?

”Lean-johtamismallimme on onnistunut, meillä on selkeät tavoitteet. Kaikki tietävät mitä heiltä odotetaan.

Mutta vaikka tekniikka tai mikä tahansa järjestelmäprosessi olisi hyvä, jos tiimi ei ole oikea, homma ei toimi. Olen ylpeä meidän tiimistämme, kaikissa toiminnoissa, he ovat sitoutuneet tämän toteuttamiseen, ja olemme jo saaneet tuloksia aikaan. Olemme matkalla maaliin."

Voit katsoa Manu Salmen esityksen kokonaisuudessaan täältä.