3. kesäkuu 2009 11:49 kategoriassa Tuoteuutiset

Uudet Nokian Forest Rider -rengaskoot


pehmentävät järeiden traktoreiden


ajotuntumaaJäreisiin metsäkäyttöön varusteltuihin traktoreihin suunnatun Nokian Forest Rider –erikoisrenkaan kokovalikoima täydentyy. Perinteisten traktorinrenkaiden ominaisuudet eivät ole tyydyttäneet vaativia, tehokkuutta etsiviä urakoitsijoita.

Uudet vyörakenteiset Nokian Forest Rider –rengaskoot sopivat massiivisiin traktoreihin ja metsäkoneisiin, joita käytetään energiapuun korjaamiseen, metsäteiden rakentamiseen ja kunnossapitoon. Tuote toimii erinomaisesti myös traktorilla tehtävissä raskaissa urakointikohteissa. Vastaavaa tuotetta ei markkinoilla ole aikaisemmin ollut tarjolla.

Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehitys on hyödyntänyt vyörakenteisen Nokian Forest Riderin suunnittelussa tehokkaasti tavaralajimenetelmän (CTL) koneisiin räätälöityjen renkaiden parhaimpia ominaisuuksia. Vyörakenteen ja optimoidun ripakulman ansiosta Nokian Forest Riderin veto- ja pitokyky ovat erinomaiset. Vyörakenne ja jämäkkä pintamalli parantavat myös kulutuskestävyyttä. Kuljettaja arvostaa kantavuudeltaan ylivoimaisen erikoisrenkaan perinteisiä metsäkonerenkaita miellyttävämpää ja pehmeämpää ajotuntumaa, mikä tehostaa työergonomiaa ja urakointia.

Syksyn 2009 aikana tulevat Nokian Forest Rider -rengaskoot (600/60R28 ja 650/65R38) on tarkoitettu keskikokoisiin traktoreihin, joiden tehontarve on maksimissaan noin 200 hevosvoimaa. Jo markkinoilla olevat uudet Nokian Forest Rider -rengaskoot sopivat isoihin traktoreihin, aina 200 hevosvoimasta ylöspäin.

Nokian Forest Riderin patentoitu sivupistosuojaus on ainutlaatuinen. Renkaiden tuhdit sivut kestävät vaativien käyttötilanteiden tuomat haasteet. SB-merkinnällä (steel belted) varustettu Nokian Forest Rider sietää terävien kantojen, kivien ja oksien pistot ilman ongelmia.

Rengas puhdistuu hyvin ja viilenee nopeasti. Vahva ja ajokäytökseltään vakaa Nokian Forest Rider toimii kiitettävästi siirtymätaipaleilla. Renkaalla voi ajaa liikennetraktoreiden enimmäisnopeutta eli 50 km/h. Vankka vyörengas pyörii keveästi eli sen vierintävastus on matala, mikä vähentää polttoaineenkulutusta.

Nokian Forest Rider -kokovalikoima järeisiin traktoreihin:

600/70R30 Eturengas
600/65R34 Eturengas
650/85R38 Takarengas
600/60R28 Eturengas (syksy 2009)
650/65R38 Takarengas (syksy 2009)

Lisätiedot:

www.nokianrenkaat.fi/raskaatrenkaat

Vesa Sampakoski, myynti- ja markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7605, [email protected]

Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544 , [email protected]

Tiedotteet ja kuvat: www.nokiantyres.com/elmia2009