2. syyskuu 2021 10:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Tehokkaampaa työntekoa suuremmilla kuormilla – Nokian CT -perävaunurenkaan kantavuus paranee entisestään

Painavimpia kuormia ja vaativimpia alustoja silmällä pitäen suunniteltu Nokian CT -maatalousperävaunun rengas on jo vuosia tuonut maansiirto- ja urakointitöihin vakautta, pitkää käyttöikää ja massiivista kantavuutta. Nyt renkaan suosittu 600/55R26.5-koko on päivitetty kestämään entistä suurempia kuormia ja korkeampia rengaspaineita – mahdollistaen entistä tehokkaamman työnteon.

Maanviljelijöitä sekä kunnallisen että maanviljelysalan urakoitsijoita koskevat samat kasvavat tehokkuusvaatimukset kuin muitakin aloja. Suuremmat ja tehokkaammat traktorit pystyvät vetämään entistä suurempia kippiperävaunuja ja raskaampia kuormia, suoriutumaan maantiekuljetuksista nopeammin – ja tekemään enemmän samassa ajassa.

“Nokian CT -perävaununrengas syntyi vastauksena tähän vahvan, mutta silti mukavan renkaan tarpeeseen”, kertoo tuotepäällikkö Tero Saari Nokian Renkailta. ”Meidän piti kehittää aivan uudenlainen rengas, joka suoriutuisi raskaista kuormista ja olisi samalla taloudellinen sekä pitkäikäinen.”

 

Haastaja on täällä

Nokian Renkaat on jo vuosia ollut maatalouskäyttöön tarkoitettujen flotation-renkaiden edelläkävijä. Nokian CT -rengas äärimmäisen hyvin kulutusta ja vaurioita kestävine maansiirtoluokan teräsvyörakenteineen on tämän kertyneen rengasosaamisen tulosta. Renkaan paksu pintakuvio, suuri kontaktipinta sekä erikoisvahva rakenne tekevät siitä alansa kehittyneimpiin kuuluvan.

“Vuonna 2014 julkaistu Nokian CT on edelleen yksi maailman tukevimmista ja vakaimmista perävaununrenkaista”, Tero Saari toteaa. ”Kaiken lisäksi uusi kumiseos osoittautui niin vahvaksi, että ensimmäisten tuotantorenkaiden pitkä käyttöikä yllätti jopa meidät”, Saari virnistää.

Tänä päivänä Nokian CT nauttii maailmanlaajuista suosiota monikäyttöisyytensä ansiosta.

“Emme halunneet rajata renkaan käyttöä liiaksi”, Tero Saari määrittää. ”Tosielämässä samaa rengasta voidaan käyttää maansiirtoon, peltotöihin ja moniin muihin käyttötarkoituksiin – ja Nokian CT -perävaunurengas on osoittanut toimivuutensa näissä kaikissa, mikä on tehnyt siitä mm. suositun ensiasennusrenkaan perävaunuvalmistajien keskuudessa.”

 

Parastakin voi parantaa

Jotta Nokian CT -rengas olisi entistä monikäyttöisempi, on Nokian Renkaat kehittänyt suosittua 600/55R26.5-kokoa entisestään. 

“Suurimmalla rengaspaineella uusi versio voi kantaa jopa 6,5 tonnia 65 km/h huippunopeudella”, Tero Saari kertoo. ”50 km/h nopeudella kantavuus on jo 7,9 tonnia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tandem -akselinen perävaunu voi kantaa jopa kaksi kuutiota enemmän maata tai hiekkaa.”

Vanhan version korvaava uusi 600/55R26.5-koon Nokian CT -rengas auttaa tekemään päivittäisestä työstä entistä tuottavampaa – ja se osoittaa, kuinka rengasteknologia mahdollistaa koneiden täyden potentiaalin hyödyntämisen.

”Kyky kuljettaa raskaita kuormia turvallisesti, mukavasti ja taloudellisesti on Nokian CT -renkaan perusajatus”, tiivistää Saari. ”Tämä päivitys pitää siitä huolta myös tulevaisuudessa.”

 

Lisätietoja:

Tero Saari, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
[email protected], puh. 010 401 7226 

Markkinointi, Nokian Raskaat Renkaat Oy
[email protected]

 

Lisätietoja ja kuvia:

Kuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/ctPR

Tuotesivu: www.nokiantyres.com/CT

Yrityssivusto: www.nokianrenkaat.fi/raskaat