3. kesäkuu 2009 12:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Tehoa puunkorjuuseen:


Nokian Forest Rider –tuoteperhe kasvaa


ja etenee tulevaisuudessa myös ilman


sisärengastaVyörakenteinen Nokian Forest Rider –metsäkonerengas jatkaa vallankumousta ja aloittaa ammattimaisessa puunkorjuussa jälleen uuden aikakauden. Tavaralajimenetelmän metsäkoneissa (cut to length -korjuumenetelmä) ja järeissä traktoreissa käytettävä Nokian Forest Rider etenee tulevaisuudessa vahvasti ja vakuuttavasti myös ilman sisärengasta.

Sisärenkaan pois jättäminen tuo metsäkoneurakoitsijalle lisää tehokkaita käyttötunteja, kun mahdolliset sisärengasvauriot eivät keskeytä työtä. Yhden kuluvan osan hylkääminen on myös kustannustehokas ja ympäristöystävällinen valinta. Vuoden 2009 aikana sekä CTL-metsäkoneisiin että järeisiin traktoreihin suunnattu Nokian Forest Rider -tuoteperhe on saatavissa ilman sisärengasta. Nokian Forest Rider on maailman ensimmäinen toimiva vyörakenteinen metsäkonerengas, joka tuotiin markkinoille usean vuoden huolellisen kehitystyön jälkeen vuonna 2006.

Tanakkaa vetoa ja pitoa raskaisiin CTL-koneisiin


Nokian Forest Rider on vakuuttanut metsäkonemaailman ajomukavuudella ja ensiluokkaisella vetokyvyllä. Rengasperheen uusin tulokas 800/50R26.5 kantaa isotkin taakat uupumatta. Se on omimillaan raskaissa päätehakkuissa, joissa tavallisesti käytetään markkinoiden isoimpia korjuu- ja kuormakoneita. Uutuustuote toimii kiitettävästi niin pohjoisissa oloissa kuin uusilla markkinoilla Etelä-Amerikan puupelloilla.

Nokian Forest Riderissa vyörakenteeseen on yhdistetty patentoitu sivupistosuoja. Sivupistosuoja tekee tuotteesta kestävän ja turvallisen sekä mahdollistaa kaikki vyörenkaan tuomat edut: erinomaisen vetokyvyn ja huippuluokan ajotuntuman.

- Ensiasennusasiakkaidemme ja käyttäjien kanssa läheisessä yhteistyössä testaamamme erikoisvyörengas on nykyaikaisen puunkorjuun tehokkuusvaatimusten mallioppilas. Yhdeltä ja samalta renkaalta odotetaan maksimaalista pitoa, korkeaa kantavuutta, mutta myös herkkää etenemistä vaihtelevissa maastoissa unohtamatta pehmeää ajotuntumaa. Lähitulevaisuudessa korvaamme Nokian Forest Ridereilla vastaavan ristikudosrakenteisen Nokian TRS -tuoteperheemme, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityspäällikkö Martti Päivinen kertoo.

Jämäkkä vyörakenne tuntuu ja näkyy laajana kosketusalana, mikä antaa renkaalle vakuuttavan pidon myös liukkailla ja hankalilla taipaleilla. Ristikudosrenkaaseen verrattuna Nokian Forest Riderin veto- ja etenemiskyky on parempi ja vierintävastus alhaisempi. Alhaisen vierintävastuksen ansiosta rengas säästää myös ympäristöä ja polttoainekustannuksia. Nokian Forest Rider ei kavahda pitkiä kuljetusmatkoja eikä vaativia olosuhteita.

Optimoidun ripakuvion ansiosta rengas puhdistuu erinomaisesti eikä riko maaperää pehmeässä metsämaastossa. Kevyesti rullaava rengas toimii tehokkaasti ilman teloja, mutta sitä voidaan käyttää tarvittaessa myös telojen kanssa. Vakaudeltaan erinomainen rengas pitää koneen turvallisesti ja tukevasti alustassa kuormattaessa.

Nokian Forest Rider –kokovalikoima CTL-metsäkoneisiin:

650/45R24.5
600/55R26.5
710/45R26.5
800/50R26.5 (Uusi koko)
600/65R34 (Uusi koko)
710/55R34 (Uusi koko)

Ympäristöystävällisyys ohjaa tuotekehitystyötä


Rengasvalmistajien joukossa Nokian Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä.

Ympäristöystävällisyys on tuotekehitysfilosofian keskeinen periaate. Tuotteet pyritään kehittämään niin, että ne kuormittavat ja rasittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Erikoisrenkaiden kumisekoitukset, pinnat ja rakenteet kestävät kovaa kulutusta, mikä merkitsee käyttäjille paljon käyttötunteja ja toimivuutta vaativissa olosuhteissa. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Tuotekehityksen haasteena on myös tärinän ja rengasmelun jatkuva alentaminen.

Nokian Raskaat Renkaat – erikoisrenkaiden edelläkävijä


Nokian Raskaat Renkaat Oy on korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja ja osa Nokian Renkaat Oyj –konsernia. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin.

Nokian Raskaat Renkaat on toiminut edelläkävijänä erityisesti metsäkonerenkaiden tuotekehityksessä. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, niin sanotun tavaralajimenetelmän (CTL = cut-to-length) metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien ja on tällä alueella markkinajohtaja maailmassa.

Lisätiedot:

www.nokianrenkaat.fi/raskaatrenkaat

Vesa Sampakoski, myynti- ja markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7605
[email protected]

Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
[email protected]

Tiedotteet ja kuvat: www.nokiantyres.com/elmia2009