11. heinäkuu 2018 13:50 kategoriassa Yhtiöuutiset

Suopotkupallon ja futiksen MM-kisat huipentuvat viikonloppuna: Miten suossa pärjäisi Ronaldo tai Messi?

Venäjällä ratkeaa kuka vie kotiin jalkapallon MM-kultaa tänä viikonloppuna, mutta ilman kisojen ennakkosuosikkeja Portugalia tai Argentiinaa. Jalkapalloilun supertähdillä Ronaldolla ja Messillä olisi nyt siis aikaa matkustaa Hyrynsalmelle, jossa samaan aikaan futisfinaalien kanssa pelataan kansainväliset suopotkupallon MM-kilpailut, Nokian Tyres Swamp Soccer World Championships -kisat. Mutta miten jalkapallon superstarat pärjäisivät suossa? Laji vaatii fyysistä kuntoa ja periksiantamattomuutta, mutta kenttäolosuhteet ovat kaukana stadioneiden silotetuilta nurmikentiltä.

Suossa kymmenen minuuttia kerrallaan – Miten kävisi Messin?

Lajina suopotkupallo on juuri sitä mitä nimi lupaa: pallon perässä harppomista upottavassa turpeessa. Yhteistä perinteiseen jalkapalloon on vain pallo, kentän muoto ja maalit kentän päissä.

MM-ottelut pelataan kahdellakymmenellä 35 x 60 metrin suuruisella suokentällä, joista jokainen on upottavuuden suhteen erilainen. Joukkueessa on maalivahti ja viisi pelaajaa, jotka joutuvat rämpimään suossa kaksi kertaa kymmenen minuutin pituisen erän kerrallaan. Pelejä jokaisella joukkueella on 4-6 viikonlopun aikana, ja yhteensä viidessä sarjassa pelataan lähes tuhat ottelua.

Pelaajilta vaaditaan rautaista kuntoa, sillä suossa eteneminen ei ole helppoa. Suokentät upottavat reisiin asti, ja näyttävät kaatumiset kuuluvat myös tähän lajiin. Näyttelijänlahjoja ei tosin tarvita, sillä peliin ei kuulu filmaaminen: suohon kaadutaan ja suosta noustaan. Menestyminen suopotkupallossa edellyttää joukkueelta voitontahtoa, ääriolojen sietokykyä, tiimipelaamista sekä ennen kaikkea huumorintajua. Mutta miten matseissa pärjäisivät pallotaiturit Messi ja Ronaldo?

-Suopotkupallossa korostuu pelaajan hoikkuus ja pitkäjalkaisuus. Parhaat pelaajat loikkivat suossa jäntevästi kuin hirvet. Kovakuntoiset Messi ja Ronaldo varmasti jaksaisivat rämpiä, mutta kuvien perusteella heidän rakenteensa ei ole aivan ihanteellinen lajin huipulle, arvioi Nokian Tyres Swamp Soccer World Championships -kisojen puuhamies ja Hiihtokeskus Ukkohalla Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä.

Kansainvälinen osallistujakaarti – Suomi dominoi kärkeä

Suopotkupallon MM-kilpailut järjestetään jälleen legendaarisella Vuorisuolla Ukkohallassa, Hyrynsalmella 13.-14.7.2018. Joukkueita tämän vuoden turnaukseen on ilmoittautunut 165, ja pelaajia odotetaan Vuorisuolle yli 2000, joka on hieman enemmän kuin viime kesänä. Fyysisesti erittäin haastava laji tuo tuhansien soiden Suomeen suopotkupalloharrastajia erityisesti Venäjältä, Ruotsista ja Saksasta. Lisäksi pelaajia on eri yhdistelmäjoukkueissa yli kymmenestä eri kansallisuudesta. Huuhkajilla ei ollut asiaa Venäjälle, mutta suopotkupallossa Suomi dominoi. Venäjän ohella suomalaiset joukkueet pokkaavat yleensä sarjojen kirkkaimmat mitalit.

Hyrynsalmen Vuorisuolla järjestettiin ensimmäinen suopotkupallon SM-turnaus vuonna 1998. Seuraavana vuonna oli vuorossa EM- kilpailut. Vuodesta 2000 suopotkupalloa on pelattu MM-tasolla.

Vaikka maailmanmestaruustittelistä pelataan tosissaan, on Nokian Tyres Swamp Soccer World Championships kaikkinensa rento ja hauska tapahtuma. Nokian Renkaat on ollut suopotkupallon MM-kilpailuiden pääyhteistyökumppani ja nimisponsori jo yli kymmenen vuotta. Yhteys on vahva, sillä äärimmäiset olosuhteet, voitonjano ja täysillä heittäytyminen kiteyttävät sekä Nokian Renkaiden että suopotkupallon harrastajien filosofian.

Lataa kuvia

Lisätietoja:

www.suopotkupallo.fi 

www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj
Markkinointijohtaja Antti-Jussi Tähtinen, p. 010 401 7940, [email protected]

Suopotkupallon MM-kilpailut 2018
Kimmo Kyhälä, p. 0400 689 979 [email protected]