FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu
22. lokakuu 2000 21:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 23.10.2000 klo 11.30. 1/1

NOKIAN RENKAILTA BLUETOOTH-ÄLYRENGASTEKNOLOGIAA


Nokian Renkaat on kehittänyt ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa uuden älyrengasjärjestelmän, jonka avulla autoilija saa tulevaisuudessa matkapuhelimeensa reaaliaikaista tietoa rengaspaineista ilman autoon asennettavia lisälaitteita. Nokian Renkaat omistaa tuoteoikeudet, ja järjestelmälle on haettu patenttia.

Nokian Renkaiden älyrengasteknologia tarkoittaa sitä, että auton alla olevat renkaat ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa. Kunkin renkaan sisälle kiinnitetty äly-yksikkö toimii mittauslaitteena. Äly-yksikkö rekisteröi rengaspaineen ja renkaan lämpötilan muutokset ja välittää tiedon vastaanottimena toimivaan Bluetooth-kykyiseen matkapuhelimeen, jossa on järjestelmää tukeva käyttöliittymä.

Nokian Renkaiden älyrengasprojekti etenee toimivaksi järjestelmäksi samaan tahtiin kuin tarvittava teknologiaympäristö kehittyy.

Ensimmäisessä kehitysvaiheessa Nokian Renkaiden älyrengasteknologia keskittyy renkaiden lämpötilan ja paineen mittaamiseen. Jatkossa järjestelmää voidaan soveltaa ja laajentaa lukuisille alueille, kuten esimerkiksi vesi- ja sohjoliirron ennakoimiseen, renkaiden kulumisseurantaan, varashälytykseen, ajoneuvon paikallistamiseen ja logistiikkaratkaisuihin.

- Älyrengasjärjestelmä merkitsee Nokian Renkaille uutta teknologista ja liiketoiminnallista aluevaltausta. Vuoden 2001 aikana yhtiö aikoo kaupallistaa ja globalisoida järjestelmän. Yhteistyökumppaneiden valinta eri sovellusalueille on jo käynnissä, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran sanoo.

Ensimmäiset älyrengasjärjestelmän kaupalliset sovellukset toteutetaan kuorma-auton-, pakettiauton- ja korkean nopeusluokan henkilöautonrenkaissa. Älyrengasjärjestelmää on kehitetty yhteistyössä Flextronics Internationalin, Nokian, VTI Hamlinin ja VTT:n kanssa.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kim Gran, puh. (03) 340 7336
Johtaja Antero Juopperi, Henkilö- ja jakeluautonrenkaat,
puh. (03) 340 7524

Jakelu: HEX ja keskeiset tiedotusvälineet