14. joulukuu 2016 13:19 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkailla sovittu kilpailukykysopimuksesta – Suomi 100 -juhlavuosi käynnistyy positiivisessa hakkapeliittahengessä

Suomi 100 -juhlavuosi käynnistyy Nokian Renkailla hyvien uutisten merkeissä, kun yhtiö on sopinut henkilöstöryhmiensä kanssa kilpailukykysopimuksesta sekä lahjoittaa keväällä 2016 perustettuun henkilöstörahastoon 500 000 euroa kiitoksena henkilöstön joustavuudesta ja työpanoksesta.

Jo alkuvuodesta luotiin Henkilöautonrenkaat-tuotannon henkilöstön kanssa ainutlaatuinen joustosopimus, jolla taattiin niin kilpailukyvyn parantuminen kuin monivuotinen työrauha Nokialla. Nyt puolestaan sovittiin yhteistyössä paikallisesti työehtosopimusten mukaisista KiKy-ratkaisuista.

– Henkilöstömme on osoittanut todellista yhteishenkeä näin Hakkapeliitta-renkaamme juhlavuotena. Paikallisella sopimisella varmistamme Nokian-toimipaikan merkittävän roolin säilymisen myös tulevaisuudessa, niin renkaiden tuotannossa kuin uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämisessä. Kohta on kulunut vuosi ensimmäisen joustosopimuksen solmimisesta. Joustojen toteuttaminen ei ole ollut Henkilöautonrenkaat-tuotannon henkilöstölle helppoa, mutta toisaalta olemme voineet tehdä pitkästä aikaa töitä ilman irtisanomisia ja lomautuksia. Nokian Raskaat Renkaat -yksikössä puolestaan tehdään tänä vuonna uusi tuotannon volyymi- ja tuottavuusennätys. Nämä ovat hienoja saavutuksia, ja henkilöstömme ansaitsee erityisen kiitoksen kovasta työpanoksestaan, toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta. 

Nokian Renkaat suunnittelee kasvattavansa henkilöauton- ja raskaiden renkaiden tuotantovolyymeja Nokian-tehtaassa vuonna 2017 sekä vahvistavansa esimerkiksi tuotekehitystä varmistaakseen tulevaisuudessakin turvallisimmat ja ympäristöystävällisimmät renkaat sekä alan parhaat palvelut kuluttajille.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: Tarja Kaipio, Henkilöstöjohtaja, puh. 010 401 7268, [email protected]

Jakelu: media ja www.nokianrenkaat.fi