Nokian Renkaiden liikevaihto ja liikevoitto jäävät odotettua heikommiksi

12. joulukuu 2008 09:16 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 12.12.2008 klo 11.20

NOKIAN RENKAIDEN LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO JÄÄVÄT ODOTETTUA HEIKOMMIKSINokian Renkaiden vuoden viimeisen neljänneksen myynti on ollut odotettua heikompaa ja liikevoitto jää tavoitteesta.
Yhtiö ei saavuta aiemmin ilmoittamaansa 1150-1200 miljoonan euron liikevaihtotavoitetta vuonna 2008. Vuoden 2008 liikevaihdon arvioidaan kasvavan noin 5 % edellisvuoteen verrattuna. Liikevoiton ennakoidaan olevan edellisvuoden tasolla.

Renkaiden kysyntä on laskenut yhtiön kaikilla päämarkkinoilla ja erityisesti Venäjällä ja muissa IVY-maissa. Syynä on vähentynyt uusien autojen myynti, myöhässä alkanut talvirengassesonki ja talouskriisi. Yhtiö rajoittaa myyntiään ja ottaa palautuksena osan (n. 30 miljoonaa euroa) jo myydyistä renkaista Venäjällä ja IVY-maissa pienentääkseen saataviin ja valuuttakursseihin liittyviä riskejä. Koska Ukrainan grivna on heikentynyt US-dollaria vastaan noin 40 % syyskuun lopusta lähtien, yhtiö kirjaa rahoituskuluihinsa noin 30 miljoonaa euroa valuuttakurssitappioita, jotka liittyvät konsernin sisäiseen US-dollarimääräiseen lainaan.

Näkymät vuodelle 2009 ovat heikentyneet. Nokian Renkaat tekee toimenpiteitä varastotasojen ja tuotantomäärien sopeuttamiseksi kysyntää vastaavaksi. Lisäksi yhtiö karsii kustannuksia ja investointeja merkittävästi kassavirran turvaamiseksi.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja


Lisätiedot: toimitusjohtaja Kim Gran, puh. 010 401 7336.

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet ja www.nokiantyres.com