Nokian Renkaiden ensimmäinen RoadSnoop-tuote markkinoille

18. lokakuu 2001 06:59 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 18.10.2001 klo 10.00

NOKIAN RENKAIDEN ENSIMMÄINEN ROADSNOOP-TUOTE MARKKINOILLE


Nokian Renkaat tuo markkinoille ensimmäisen sukupolven RoadSnoop-tuotteen. RoadSnoop-painevahti valvoo auton renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa ja varoittaa kuljettajaa liian alhaisesta rengaspaineesta radioteitse pieneen vastaanottimeen. Tuote suunnataan ensisijaisesti jälkimarkkinoille ja toimitukset alkavat maaliskuussa 2002.

RoadSnoop-painevahtia myyvät Nokian Renkaiden oma rengasketju, myyntiyhtiöt ja maahantuojat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja Japanissa. Tuotteen kuluttajahinnaksi tulee 250-300 euroa. RoadSnoop-tuotteita voidaan jatkossa valmistaa myös asiakkaiden omilla tuotemerkeillä(private label).

Tuotteen valmistaa elektroniikan sopimusvalmistaja Flextronics International.

Nokian Renkaat arvioi, että rengaspaineita mittaavia järjestelmiä myydään maailmassa jälkimarkkinoilla 300 000 kpl vuoden 2002 aikana.

- Tavoitteenamme on saavuttaa markkinajohtajuus jälkimarkkinoilla. Kuluttajaa kiinnostavan tuotteen, tehokkaan jakeluverkoston ja nopean markkinoille tulon ansiosta meillä on hyvät mahdollisuudet päästä tavoitteeseemme, Nokian Renkaiden Roadsnoop-yksikön johtaja Tomi Lundell sanoo.

Tavoitteena on, että älyrengasteknologian kehittämisestä ja kaupallistamisesta vastaava tytäryhtiö Roadsnoop Oy tekee vuonna 2002 nollatuloksen ja positiivista tulosta ja kassavirtaa vuodesta 2003 lähtien.

Langaton RoadSnoop-painevahti on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Muista paineenseurantajärjestelmistä poiketen RoadSnoop saa virtansa paristosta, joten kiinteää autoasennusta ei tarvita. Paineenseurantajärjestelmä asennetaan autoon renkaiden vaihdon yhteydessä rengasliikkeessä. Järjestelmä käynnistyy auton lähtiessä liikkeelle ja varoittaa kuljettajaa merkkiäänellä ja varoitusvalolla, mikäli suosituspaineet alittuvat. Vastaanotin on pieni, noin 40 gramman painoinen näyttölaite, joka suositellaan sijoitettavaksi ajon ajaksi siten, että kuljettaja näkee ja kuulee sen.

Nokian Renkaat on kehittänyt myös Bluetooth-teknologiaan perustuvan paineenseurantajärjestelmän. Ensimmäiset RoadSnoopin Bluetooth-tuotteet esitellään, kun Bluetooth-varustetut vastaanottimet yleistyvät.


Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
Viestintäjohtaja


Lisätietoja: Johtaja Tomi Lundell, Roadsnoop Oy, puh. (03) 340 7762
Tuotetiedot ja -kuvat: www.roadsnoop.com (22.10.2001 alkaen)
Jakelu: HEX ja keskeiset tiedotusvälineet