17. marraskuu 2017 12:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat uusi sopimuksen työaikajoustoista ja vakinaistaa henkilöstöä Nokialla

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 17.11.2017 klo 12.00

Nokian Renkailla on solmittu tärkeä paikallinen sopimus henkilöstön työaikajoustoista vuodeksi 2018. Samalla yhtiö vakinaistaa Nokian-tehtaalla yli 30 henkilöautorenkaiden ja 15 raskaiden renkaiden määräaikaista tuontantotyöntekijää. Sopimuksen tavoitteena on varautua yhtiön kasvuun, rakentaa joustavuutta tuleviin sesonkeihin, sekä turvata työllisyys sopimusjaksolle. Sopimus vahvistaa entisestään Nokian-tehtaan roolia kilpailukykyisenä osaamis- ja tuotantokeskuksena. Nokian Renkaat on investoinut tänä vuonna kymmeniä miljoonia euroja ja palkannut yhteensä yli 170 uutta työntekijää Nokian-toimipaikkaan.

– Olemme tehneet vahvaa suoritusta koko vuoden ja iso kiitos siitä kuuluu henkilöstöllemme, joka on ollut valmis joustamaan ja edistämään kasvua. Näistä lähtökohdista meidän on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Nyt yhteisesti sovituilla työaikajoustoilla tuotannon viikkotyöaika vaihtelee kysynnän mukaan ja tuotantomääriä voidaan sopeuttaa tarpeen mukaan.

– Rengasala on hyvin kausiluonteista, ja tuotenimikkeiden määrä on viime vuosina moninkertaistunut. Olemme etsineet aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti keinoja, joilla tuotanto pidetään joustavana ja toiminta kilpailukykyisenä muuttuneessa toimintaympäristössä, valottaa tuotannosta vastaava johtaja Esa Eronen Nokian Renkailta.

Uusitussa sopimuksessa on huomioitu erityisesti henkilöstön jaksaminen ottamalla mukaan erilaisia tuottavuutta parantavia työhyvinvointikeinoja. Sopimus parantaa myös henkilöstön työsuhdeturvaa. Yhteisesti sovitun päätöksen mukaisesti sopimuksen aikana Nokian-tehtaan Henkilöautonrenkaat-tuotannossa ei tehdä lomautuksia eikä irtisanomisia tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Tänään 17.11.2017 allekirjoitettu sopimus on jatkoa vuonna 2016 tehdylle sopimukselle ja se koskee yli 350 Nokian-tehtaan henkilöautorenkaiden tuotannon, tuotantolaadun ja kunnossapidon työntekijää sekä ylempää toimihenkilöä.

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: Esa Eronen, johtaja, hankinta, tuotanto ja toimitusketjun hallinta, puh. 010 4017281

Jakelu: media ja www.nokianrenkaat.fi