FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
4. huhtikuu 2019 06:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Kaikki on kiinni kuljettajasta – Nokian Renkaat tukee Scania Driver Competitions -kuljettajakilpailua

Maantiekuljetusten turvallisuus, ympäristöystävällisyys ja polttoainetaloudellisuus nojaavat mitä suurimmassa määrin yhteen tekijään – kuljettajan taitoihin. Jotta ammattilaiskuljettajien merkitys saisi ansaitsemansa huomion, kuorma-autovalmistaja Scania järjestää maailman suurinta yli 350,000 ammattilaiskuljettajan taitoja testaavaa Scania Driver Competitions -kilpailua. Nokian Renkaat toimittaa Suomen osakilpailuissa käytettäviin autoihin huippuluokan renkaat.

Ammatikseen ajavilla on raskas vastuu turvallisuudesta. He tekevät työtään raskaalla kalustolla säässä kuin säässä muun liikenteen seassa. Jatkuvasti muuttuvat olosuhteet ja tilanteet pitävät huolen siitä, että kuljettajan taidot ovat jatkossakin avainasemassa. Kuljettajakilpailun voittajalta vaaditaan päättäväisyyttä, rohkeutta ja kykyä olla uuden sukupolven paras kuljettaja.

Scania Driver Competitions on Euroopan laajuinen kilpailu, johon kuuluvat paikalliset karsintakierrokset, kansalliset finaalit ja lopulta yhteinen Euroopan finaali. Suomen karsintatapahtumat ajetaan kevään aikana Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Oulussa. Suomen finaali kilpaillaan Helsingissä toukokuun 10–11 päivä Kuljetus-Logistiikka 2019 -messujen yhteydessä.

Karsinnoissa mitataan turvallista- ja taloudellista ajoa, ensiaputaitoja ja nähdään erilaisia ajokokeita, kuten Vesihaaste, jossa vesitankilla varustettua vetoautoa pitää kyetä käsittelemään läikyttämättä. Knock the King testaa otteiden varmuutta ahtaissa paikoissa ajettaessa, ja Boardwalk-haaste mittaa kuljettajan kykyä arvioida ajoneuvon viemää tilaa peruuttaessa.

Suomen osakilpailuissa käytettävissä kuorma-autoissa on alla Nokian Renkaiden tuotteita. Ohjausakselille on valittu kuorma- ja linja-autojen lippulaivamallimme Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Vetorenkaina on lumisten teiden huippumalli Nokian Hakkapeliitta Truck E, ja perävaunun alla pyörivät Nokian E-Truck Trailer -renkaat.

”Nokian Renkaat on työskennellyt vuosikymmeniä ammattiliikenteen turvallisuuden, ympäristöystävällisyyden ja taloudellisuuden parantamiseksi kehittämällä renkaiden pitoa ja ajo-ominaisuuksia, vähentämällä tuotannon päästöjä ja pienentämällä renkaiden vierintävastusta”, kertoo tuotepäällikkö Teppo Siltanen Nokian Renkailta. ”Mutta mikään teknologia ei korvaa varovaista ja taitavaa kuljettajaa. Scania Driver Competitions kiinnittää huomion sinne, minne se kuuluukin – ohjauspyörän ja penkin väliin.”

 

Lisätietoja:

Kuvia

Kilpailusivusto: www.scania.fi/sdc   

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy

toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7854

 

Teppo Siltanen, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy

teppo.siltanen(at)nokiantyres.com, puh. 010 401 7709

 

 

Scania

Scania on maailman johtavia kuljetusratkaisujen tarjoajia. Edistämme yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa siirtymistä kohti kestävää kuljetusjärjestelmää. Vuonna 2017 toimitimme asiakkaillemme 82 500 kuorma-autoa, 8 300 linja-autoa sekä 8 500 teollisuus- ja merimoottoria. Liikevaihtomme oli yhteensä lähes 120 miljardia Ruotsin kruunua, josta palvelujen osuus oli noin 20 prosenttia. Vuonna 1891 perustettu Scania toimii nykyään yli sadassa maassa, ja sillä on noin 49 300 työntekijää. Tutkimus- ja kehitystyö on keskitetty Ruotsiin, mutta sitä tehdään myös Brasiliassa ja Intiassa. Tuotanto sijaitsee Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa, lisäksi Afrikassa, Aasiassa ja Euraasiassa on alueellisia tuotantokeskuksia. Scania on osa TRATON SE:tä. Lisätietoja on osoitteessa www.scania.com.