28. maaliskuu 2023 12:10 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat sitoutuu kasvihuonekaasupäästöjen nettonollatavoitteeseen – Luonteva jatko yhtiön pitkäaikaiselle vastuullisuustyölle

Nokian Renkaat Yhtiötiedote 28.3.2023 klo 14.10

Nokian Renkaat kertoo sitoutuneensa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä tavoitteenaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Yhtiö on myös julkaissut Yritysvastuuraportin 2022, joka kuvaa Nokian Renkaiden kehitystä vastuullisuuden eri osa-alueilla. Nettonollatavoitteeseen sitoutuminen on luonteva jatko Nokian Renkaiden jo pitkään tekemälle vastuullisuustyölle.

Nokian Renkaat on sitoutunut asettamaan lyhyen ja pitkän aikavälin päästöjen vähennystavoitteet Science Based Targets -aloitteen nollapäästö-tavoitteen pohjalta.

“Nettonollatavoitteen saavuttaminen vuonna 2050 voi tuntua kaukaiselta, mutta käytännössä se tarkoittaa, että toimenpiteitä ja innovaatioita tarvitaan nyt. Sitoutuminen nettonollaan on luonteva jatko sille ympäristötyölle, jota olemme jo pitkään tehneet, ja tavoitteellemme olla rengasalan edelläkävijä vastuullisuudessa”, sanoo Teppo Huovila, Nokian Renkaiden laatu- ja vastuullisuusjohtaja.

Tärkeä askel nettonollatavoitteen saavuttamisessa on uusi tehdas, jonka Nokian Renkaat rakentaa Oradeaan, Romaniaan. Tehtaasta tulee rengasalan ensimmäinen hiilidioksidipäästötön tehdas. Rakentaminen alkaa pian, ja kaupallisen rengastuotannon odotetaan alkavan alkuvuonna 2025.

Yritysvastuuraportti 2022 on julkaistu

Vastuullisuus on yksi Nokian Renkaiden strategian kulmakivistä, ja sitoutuminen nettonollatavoitteeseen pohjaa vastuullisuustyölle, jota yhtiö on tehnyt jo pitkään tuotteidensa koko elinkaareen ja yhtiön eri toimintoihin liittyen.

Yritysvastuuraportissa 2022 Nokian Renkaat kuvaa viime vuoden vastuullisuustyötään tuotevastuun sekä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun kannalta. Raportti on julkaistu osoitteessa nokianrenkaat.fi/yritys/vastuullisuus/.

Viime vuoden vastuullisuussaavutuksiin kuului muun muassa se, että vuosi 2022 oli ensimmäinen kokonainen vuosi, jona ei syntynyt yhtään kaatopaikalle päätyvää jätettä. 2022 oli myös ennätysvuosi työturvallisuuden suhteen, sillä poissaoloon johtaneiden työtapaturmien taajuus oli kaikkien aikojen pienin. Kasvihuonekaasupäästöt Nokian Renkaiden tehtailta rengastonnia kohti ovat pienentyneet 43 prosenttia verrattuna vuoteen 2015. Yhtiö myös valittiin jälleen Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin.

“Vastuullisuustyötämme tukee yrityskulttuurimme: välitämme paitsi ympäristöstämme, myös asiakkaistamme, työntekijöistämme, kuluttajista ja yhteistyökumppaneista. Nettonollatavoite innostaa meitä innovoimaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi – ja onnistumaan yhdessä. Nyt tehdyillä toimilla vahvistamme liiketoimintaamme tulevaisuutta varten”, Huovila sanoo.

Yritysvastuuraportti 2022 on laadittu GRI-standardien mukaisesti, ja sen on varmentanut riippumaton kolmas osapuoli.

Science Based Targets -aloite lyhyesti

Science Based Targets -aloite (SBTi) auttaa yrityksiä asettamaan kunnianhimoiset tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet omalle toiminnalleen. SBTi kannustaa yrityksiä päästöjensä puolittamiseen ennen vuotta 2030 ja nettonollatavoitteen saavuttamiseen ennen vuotta 2050. Kaikki osallistuvat yritykset on listattu Science Based Targetsin verkkosivulla.

Alansa edelläkävijänä Nokian Renkaat oli ensimmäinen rengasyhtiö, jonka kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet SBTi hyväksyi vuonna 2020. Uusi sitoumus nettonollan saavuttamisesta vuoteen 2050 mennessä sisältää lisätavoitteita päästöjen vähentämiseksi sekä sitoutumisen SBTi:n kunnianhimoisimpiin ohjeistuksiin, joilla rajoitetaan ilmaston lämpenemistä 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.

Lisätietoja:

Teppo Huovila, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, puh. +358 10 401 7701

[email protected]

Lue lisää Nokian Renkaiden vastuullisuustyöstä