FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
31. lokakuu 2008 03:54 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat Oyj:n osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2008

Nokian Raskaiden Renkaiden liikevaihto tammi-syyskuussa oli 77,8 MEUR eli 5,7 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Maailman talouden heikkeneminen ja epävarmuus sekä metsäkonevalmistuksen voimakas hidastuminen vähensivät selvästi metsäkonerenkaiden kysyntää.

Nokian Raskaiden Renkaiden liikevaihto tammi-syyskuussa oli 77,8 MEUR (73,6 MEUR) eli 5,7 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Raskaiden Renkaiden liikevoitto oli 15,5 MEUR (16,9 MEUR). Liikevoittoprosentti oli 19,9 % (23,0 %).
 
Maailman talouden heikkeneminen ja epävarmuus sekä metsäkonevalmistuksen voimakas hidastuminen vähensivät selvästi metsäkonerenkaiden kysyntää vuoden kolmannella neljänneksellä.
Tämän seurauksena Nokian Raskaat Renkaat käänsi tuotannossaan pääpainon metsäkonerenkaista vahvan kysynnän tuotteisiin, eli satama- ja kaivoskonerenkaisiin sekä maatalouden ja erilaisten työkoneiden erikoisrenkaisiin. Näiden tuotteiden myynti sujui hyvin, mutta myynnin kannattavuus on metsäkonerenkaita heikompi. Tuotantokapasiteetti oli katsauskaudella täyskäytössä.