3. toukokuu 2017 07:55 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoida uudishankkeena rakennettavaan tehtaaseen Yhdysvalloissa

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 3.5.2017 klo 07.55

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoida uudishankkeena rakennettavaan tehtaaseen Yhdysvalloissa

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on tehnyt periaatepäätöksen investoinnista kolmanteen tehtaaseen ja valtuuttanut yrityksen johdon allekirjoittamaan aiesopimuksen asiaankuuluvien viranomaisten kanssa Yhdysvalloissa. Uudishankkeena rakennettava tehdas tulee sijaitsemaan Daytonissa (Rhea County), Tennesseen osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 4 miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa. Tehtaan yhteyteen rakennetaan myös jakelukeskus sekä varastotilat 600 000 renkaalle. Kokonaisinvestointi on tässä vaiheessa noin 360 MUSD. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 alussa, ja ensimmäiset renkaat valmistaa vuonna 2020.

-Tehdas on ennen kaikkea strateginen päätös, joka edistää ja mahdollistaa Nokian Renkaiden kasvusuunnitelman toteuttamisen. Renkaiden kokonaismyynnin on arvioitu kiihtyvän tulevina vuosina. Tällä investoinnilla saamme kasvuun tarvittavaa kapasiteettia. Samalla kun Daytonin-tehdas auttaa meitä palvelemaan Pohjois-Amerikan asiakkaitamme paremmin ja tehokkaammin, se myös parantaa tuotannon tehokkuutta ja asiakaspalvelua kaikissa globaaleissa toiminnoissamme, sanoo Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén.

- Valinta tehtaan rakentamisesta Pohjois-Amerikkaan vahvistaa sitoutumistamme tämän meille tärkeän kasvualueen asiakkaisiin. Daytonin valikoitumiseen vaikutti usea tekijä, kuten ammattitaitoisten työntekijöiden saatavuus, logistiset edut sekä liiketoimintaa tukeva hallinto. Tarkan selvitystyön jälkeen oli selvää, että Tennessee on paras paikka uudelle tehtaallemme ja olemme ylpeitä voidessamme tulevaisuudessa toimia osana paikkakunnan yhteisöä, sanoo Andrei Pantioukhov, Nokian Renkaiden väliaikainen toimitusjohtaja.

Suunnitelmien mukaan tehdas työllistää noin 400 henkilöä. Daytonin-tehdas tulee keskittymään sellaisten henkilöauton, SUV- sekä kevytkuorma-auton renkaiden tuotantoon, jotka myydään yksinomaan tai pääasiassa Pohjois-Amerikan markkinoilla.

-Tämä on merkittävä uutinen sekä Tennesseen osavaltiolle että Daytonin kaupungille. Osavaltiomme ihanteellinen sijainti sekä vahva työvoima luovat ympäristön, jossa yritykset kuten Nokian Renkaat kasvavat ja menestyvät, sanoo Tennesseen osavaltion kuvernööri Bill Haslam.  

Lisää tietoa ja kuvitusta löytyy osoitteesta: www.nokianrenkaat.fi/daytonfactory 

Ylimääräinen Q1-tulokseen ja tehdashankkeeseen liittyvä Q&A-puhelinkonferenssi pidetään 3.5.2017 klo 18.00. Osallistua voi soittamalla 5-10 minuuttia ennen tilaisuuden alkua:

FI: +358 9 81710495
UK: +44 20 31940552
SE: +46 8 56642702
US: +1 855 7161597

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa:

Petteri Walldén, hallituksen puheenjohtaja, puh: 010 401 7476
Andrei Pantioukhov, väliaikainen toimitusjohtaja, puh: 010 401 7733

Jakelu: Nasdaq Helsinki, media ja www.nokianrenkaat.fi