1. lokakuu 2004 05:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

NOKIAN RENKAAT OYJ MYYMÄSSÄ POLKUPYÖRÄNRENKAAT-LIIKETOIMINTANSA


Nokian Renkaat Oyj on myymässä polkupyöränrenkaat-liiketoimintansa perustettavalle yhtiölle, Suomen Rengastehdas Oy:lle. Yritys jatkaa liiketoimintaa ja sen kehittämistä Lieksassa. Myös raskaiden sisärenkaiden valmistus siirtyy uudelle omistajalle, joka toimii jatkossa Nokian Renkaiden sisärenkaiden sopimusvalmistajana.

Nokian polkupyöränrenkaat -tulosyksikössä ja raskaiden sisärenkaiden valmistuksessa olevat 59 henkilöä siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.12.2004 alkaen.

Liiketoiminnan ostaja Suomen Rengastehdas Oy on Suomen Kumitehdas Oy:n tytäryhtiö. Perustettujen yhtiöiden toimialaan kuuluvat polkupyöränrenkaiden valmistuksen lisäksi kumisaappaiden, jalkineiden ja muiden kumituotteiden valmistus sekä kumin jälleenkäsittely. Yritysten pääomistajat ovat Arto Huhtinen ja Tuire Erkkilä, jotka ovat toimineet Nokian Jalkineet Oy:n johdossa.

Kauppa on ehdollinen ja toteutuu, mikäli Lieksan Teollisuuskylä Oy ostaa Lieksan tehdaskiinteistön. Kiinteistökauppa edellyttää Lieksan kaupunginvaltuuston hyväksyntää. Kauppa on tarkoitus vahvistaa 30.11.2004.
Liiketoimintojen ja kiinteistön kokonaiskauppahinta on 3,6 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan kehitykselle hyvät edellytykset

- Nokian Renkaat on etsinyt polkupyöränrenkaiden liiketoiminnalleen ostajaa, joka voisi jatkaa ja kehittää terveellä pohjalla olevaa yritystoimintaa. Perustetuilla yhtiöillä on tähän hyvät edellytykset, Nokian Renkaiden raskaiden renkaiden ja polkupyöränrenkaiden tulosyksikön johtaja Antero Turunen arvioi.

Nokian polkupyöränrenkaat -yksikön liikevaihto vuonna 2003 oli 5,1 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,5 miljoonaa euroa.
Vuonna 2003 Lieksan tehdas valmisti 784 000 polkupyörän ulkorengasta sekä raskaiden renkaiden sisärenkaita.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Lisätietoja: Johtaja Antero Turunen, Raskaat renkaat ja polkupyöränrenkaat, puh. (03) 340 7231

Jakelu: OMX ja keskeiset tiedotusvälineet